Як запекти помідори цілком у духовці і скільки часу

Всі ми пам’ятаємо цей приголомшливий смак помідорів, запечених на шампурах. Але якщо сезон шашликів вами вже закритий, а відчути смак літа хочеться, то запекти томати можна навіть у звичайній духовці! Їх подають до будь-якої м’ясної або рибної страви, а також їдять окремо, наприклад, на полудень.

Как запечь помидоры целиком в духовке и сколько по времени

Більше того, одним рецептом справа не обмежується: якщо ви вирішили запекти помідори в духовці цілком, можете фарширувати їх м’ясом або пармезаном, адже томати та сир разом створюють приголомшливий тандем!

Порада: для запікання підійдуть не всі сорти помідорів. Використовуйте невеликі і стиглі плоди, приміром, “Акварель”, “Золоту осінь”, “Рапунцель”, “Черрі” або “Благовіст”. Такі сорти як “Бичаче серце” або “Мазаріні” не годяться, їх краще їсти свіжими і додавати в салати.

Інгредієнти

  • Помідори 1 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Перець чорний 1 ч. л.
  • Олія оливкова 40 мл
  • Петрушка 1 пучок

На порцію

Калорії: 53.2 ккал

Білки: 0.6 м

Жири: 3.7 р

Вуглеводи: 4.3 г

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Как запечь помидоры целиком в духовке и сколько по времени

    Помідори для нашого рецепта беріть невеликі, з щільною і красивою шкіркою, оскільки надалі вони можуть стати одним з найяскравіших і “святкових страв на столі. Промийте овочі в холодній воді, обсушити їх і видаліть ножем місце кріплення “хвостика”. Намагайтеся різати глибше.

  • Как запечь помидоры целиком в духовке и сколько по времени

    Розігрійте духовку до 230 градусів.

  • Как запечь помидоры целиком в духовке и сколько по времени

    У кожен томат насипте суміш солі і перцю – в процесі запікання овочі просочаться нею, і не будуть прісними. Змастіть плоди оливковою олією.

  • Как запечь помидоры целиком в духовке и сколько по времени

    Викладіть помідори отвором вниз на деко або в жаростійку форму, можна навіть брати гусятницю, і запікайте в духовці протягом 10 хвилин.

  • Как запечь помидоры целиком в духовке и сколько по времени

    Помідори будуть готові, коли у них почне тріскатися шкірка. Подавайте їх разом з дрібно порізаною зеленню, а зверху овочі можна полити соком, що виділився.

Дане блюдо має французьке походження, але рецепт швидко поширився по всьому світу, тому може вважатися “всенародним”. В основному овочі запікаються цілком без добавок, щоб потім їх можна було використовувати для лечо, кетчупів або соусів, але наш рецепт унікальний тим, що запечені цілком помідорчики вже є самостійним блюдом!

При правильній сервіровці навіть така проста закуска може стати особливою – якщо хочете, щоб ваші помідори звернули увагу всі гості, обов’язково подавайте їх на окремому блюді, прикрашайте пучками зелені, іншими овочами і навіть соусами. З томатами краще всього поєднуються сири та м’ясо, тому запечені помідори – це чудовий спосіб сервірувати цілу тарілку закусок. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: