Як приготувати баклажани фаршировані фаршем в духовці: покроковий рецепт з фото

Баклажан – той овоч, який дає розгулятися фантазії кулінарів по максимуму. Але одним з найбільш смачних страв є запечений в духовці синенький, як прийнято ще називати цей овоч. Наповнювати його можна абсолютно будь-якою начинкою, однак, кращою вважається фарш. Тому ми зібрали в одному місці найсмачніші варіанти.

Баклажани з м’ясним фаршем, томатами та сиром

Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

Цей рецепт баклажанів, фаршированих фаршем в духовці, можна по праву назвати класичним, тому як у своєму списку інгредієнтів він містить найбільш звичні компоненти, які виграшно поєднуються.

Інгредієнти

  • баклажани 700 г
  • цибуля ріпчаста великий-1 шт.
  • морква велика 1 шт.
  • томати 350 г
  • часник зубками 3 шт.
  • сир твердих сортів 250 г
  • фарш м’ясний 300 г
  • олія соняшникова 50 мл
  • сіль за смаком
  • перець чорний, мелений за смаком

На порцію

Калорії: 277.1 ккал

Білки: 15.7 р

Жири: 20.2 р

Вуглеводи: 8.3 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

    Баклажани вимийте під проточною водою, видаліть місце кріплення гілочки і розріжте уздовж навпіл. У вас повинно вийти дві «човники». За допомогою звичайної чайної ложки акуратно видаліть нутрощі із насінням. Посоліть пристойною кількістю солі, залиште на 15 хвилин, а після знову промийте. З допомогою сухих серветок позбавтеся від зайвої вологи.

  • Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

    На одній сковорідці, краще гриль, обсмажте внутрішню сторону човників до появи засмаженою скоринки. На інший з невеликою кількістю масла — фарш разом із дрібно нашаткованою цибулею і морквою, подрібненої на тертушці. Посоліть і приправити свіжомеленим перцем. Не забувайте постійно помішувати, щоб фарш перетворився на дрібні крупинки, а не вийшов у вигляді великих грудок.

  • Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

    Помідори наріжте кружечками, але робіть це впоперек від місця плодоніжки, щоб насіння не випадали з нарізаних помідорів.

  • Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

    Часник очистіть і пропустіть через чеснокодавку або натріть на тертці з дрібними отворами.

  • Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

    Тепер приступаємо до складання композиції. Промажте форму для випікання (можна деко) рослинним маслом без запаху, укладіть човники і заповніть їх смаженою фаршем. Зверху додайте пару скибочок томатів, трохи часнику і присипте дрібної сирної стружкою.

  • Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

    Запікайте баклажани не більше 40 хвилин при розігрітій до 180 градусів духовці. Коли на блюді утворилася апетитна рум’яна кірочка, можете сміливо діставати баклажани і подавати на стіл, присипавши дрібно різаної петрушкою.

Порада: рекомендуємо використовувати невеликі плоди баклажанів. І справа не тільки в естетичному вигляді і порционности, а в тому, що незважаючи на всі свої відмінні смакові якості, це овоч підступний – у великих плодах утворюється небезпечна речовина, яка може спровокувати отруєння.

Рецепт баклажанів з фаршем в духовці

Как приготовить баклажан фаршированный фаршем в духовке: рецепт с фото пошаговый

Не тільки з овочами або м’ясом можуть поєднуватися синенькі, відмінним доповненням до них будуть лісові ароматні гриби.

Кількість порцій: 7

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 275.1 ккал;
  • білки – 15.6 г;
  • жири – 20.6 г;
  • вуглеводи – 6.8 р.

Інгредієнти

  • баклажани – 700 г;
  • гриби свіжі (печериці)– 150 г;
  • фарш м’ясний – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • паста томатна – 50 г;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • сир «Російський» – 150 р.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте баклажани. Цей овоч потребує попередньої обробки, тому закип’ятіть в каструлі достатню кількість рідини і відправте туди синенькі не більш ніж на 3 хвилини. Після чого розрізати на дві частини у формі «човників» і вийміть серцевину.
  2. На сковорідці розігрійте масло, всипте цибулю-ріпку, який попередньо дрібненько нашаткуйте, а коли він стане злегка прозорим, додайте фарш.
  3. Через 10 хвилин додайте гриби, нарізані дрібними кубиками. За бажанням можете пропустити їх через м’ясорубку. Посоліть, всипте перцю чорного для аромату і легкої пікантності. Обсмажуйте до готовності.
  4. Отриманою начинкою заповніть баклажанові човники і присипте натертим сиром. Покладіть на деко і випікайте в духовій шафі близько півгодини.

Використовувати в рецепті можна як печериці, так і будь-які інші гриби. Єдина відмінність полягає в тому, що інші грибочки потребують попередньої обробки. Тому необхідно для початку їх відварити, мінімум 20 хвилин, про готовність можна судити з підйому з дна каструлі на поверхню.

Порада: якщо ви належите до числа вегетаріанців або постите, то це не привід відмовляти собі в запечених баклажанах. Досить просто замінити м’ясний фарш овочевим з томатів, моркви та цибулі, а заправити все це витонченість сметаною.

В кулінарному мистецтві запорукою успіху є бажання експериментувати і не боятися вносити щось своє. Головне, дотримуватися основ обробки того чи іншого продукту. Ми привели правила приготування баклажанів, знання яких не дасть вам зробити помилок. Ну і ще – обов’язково готуйте з душею, тоді будь-який, навіть найбільш проста страва може заграти цікавими фарбами. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: