Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами – рецепт з м’ясом в духовці

Розпал овочевого сезону часто супроводжується гарною чи спекотною погодою, коли не хочеться довго стояти біля плити. Однак це не привід залишати домочадців голодними. Ми пропонуємо вашій увазі дуже простий, але смачний рецепт – вас виручить запіканка з кабачків з фаршем і помідорами. Готувати цю страву дуже легко, та до того ж воно дуже доступно, коли є достаток свіжих продуктів з грядки.
Це блюдо, можна сказати, дієтичне, бо для його виконання потрібно фарш із м’яса птиці. Що ще краще – не варто в спеку перевантажувати шлунок.

Порада:для приготування страви віддайте перевагу молодим кабачків. Вони мають м’яку шкірку (яку можна не знімати, якщо ви тільки що зірвали овоч з куща) і ніжну м’якоть.

Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

Інгредієнти

  • кабачки 1200 г
  • томати 600 г
  • цибуля ріпчаста 300 г
  • фарш курячий 400 г
  • паста томатна 2 ст. л.
  • куряче яйце 3 шт.
  • олія соняшникова 35 мл
  • сметана середньої жирності 150 мг
  • сир твердих сортів 100 г

На порцію

Калорії: 135.1 ккал

Білки: 8.4 г

Жири: 7.2 г

Вуглеводи: 9.1 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

    Добре промийте і очистіть овочі. Подрібніть. Цибулю – півкільцями, кабачки натріть за допомогою великої терки (обов’язково відіжміть отриману масу від зайвої рідини), а помідори наріжте кружечками поперек, щоб вони не розпадалися, а виглядали як красиві “квіточки”.

  • Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

    На сковорідці розжарте масло без запаху і обсмажте в ньому цибулю до прозорості. Додайте фарш і томатну пасту, злегка посоліть. При обсмажуванні добре перемішуйте м’ясо дерев’яною лопаткою – потрібно, щоб воно не виглядало великими грудками, а було у вигляді розсипчастих крупинок.

  • Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

    В окремій мисці збийте в сметану, яйця і активно перемішайте віночком до однорідності.

  • Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

    Промажте маслом форму для запікання з високими бортиками і “збирати” запіканку. Першим шаром викладіть частину кабачків, після рівномірно розподіліть фарш, “укрийте його другою частиною кабачкової маси.

  • Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

    Прикрасьте все томатами, залийте сметанною сумішшю і натріть наприкінці сир поверх страви. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці не більше 45 хвилин.

Порада: для більш ситного варіанту можете доповнити список компонентів відварним рисом, який попередньо необхідно перемішати з фаршем. В середньому буде достатньо 3 столових ложок крупи.

Рецепт запіканки з кабачків з помідорами, фаршем і цвітною капустою

І, раз вже пішла така літній “веселощі”, то пропонуємо вам доповнити запіканку з кабачків візерунчастими суцвіттями капусти.

Порада: для того щоб цвітна капуста після варіння не дійшла до повної готовності і не стала занадто м’якою, відразу помістіть її в миску з крижаною водою, а “для вірності”, якщо є можливість, додайте кубики льоду.

Запеканка из кабачков с фаршем и помидорами - рецепт с мясом в духовке

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 13

Енергетична цінність

  • калорійність – 188 ккал;
  • білки – 10.3 г;
  • жири – 11 г;
  • вуглеводи – 11.9 р.

Інгредієнти

  • фарш збірний (свинина/яловичина) – 500 г;
  • морква – 2 шт.;
  • кабачок середнього розміру – 1 шт.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • капуста цвітна – 1 качан середнього розміру;
  • томати черрі – 12 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • вершки – 50 мл;
  • борошно пшеничне – 3 ст. л.;
  • олія соняшникова – 45 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний (мелений) – за смаком;
  • зелень (будь-яка свіжа) – 1 маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. Добре промиту цвітну капусту відваріть в злегка підсоленій воді до напівготовності, або до стану аль денте, як прийнято виражатися у професіоналів. Вона повинна бути злегка м’якою, але в той же час зберігати легку хрусткость свіжого овоча. Після розберіть на суцвіття.
  2. Натріть на середній тертці очищений від насіння кабачок (відмінно в цьому ділі допомагає столова ложка) і моркву. Змішайте овочеву стружку з м’ясним фаршем, посоліть і додайте улюблених спецій, не обов’язково обмежуватися одним перцем.
  3. Промажте приготовану форму для випікання рослинною олією (для додання більш ніжного смаку можна замінити вершковим), розподіліть по ній фарш з овочами, а зверху додайте цвітну капусту. Між суцвіттями розкладіть черрі. Підійдіть до цього творчо – уявіть, що збираєте річну ікебану. Адже страва по-справжньому стає смачним, коли і виглядає красиво.
  4. У мисочці змішайте вершки з борошном і яйцем, додайте тертий сир дрібно. Залийте отриманою сумішшю страву і відправляйте в духовку на півтори години. Температура в цей час вже повинна досягати 180 градусів. При подачі присипте зеленню.

Порада: для більшої різноманітності смакової палітри можете додати в блюдо печериці. Також проявляйте фантазію при готуванні – овочі допускається не терти, а викладати шарами у вигляді кружечків.

Рецепти з літніми овочами дуже прості і практичні. Завжди можна швидко “спорудити” легку і корисну запіканку на вечерю з доступних продуктів. Але якщо ви не хочете самі винаходити закуску, то скористайтеся нашими покроковими рецептами. Успіху і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: