Запіканка з кабачків, картоплі та помідорів в духовці

Коли літо в повному розпалі, і овочів по доступним цінам на всіх прилавках ринків і магазинів в достатку, питання про те, що ж приготувати, відпадає сам по собі. Звичайно ж, в цей час року треба робити як можна більше овочевих страв і запасатися вітамінами перед майбутніми холодами! Тому всі господині шукають нові цікаві ідеї рецептів, якими можна збагатити свої кулінарні книги і порадувати рідних і близьких, створивши оригінальну страву.

Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

У сьогоднішній нашій статті ми розповімо вам, як приготувати таке чудове блюдо, як запіканка з кабачків з картоплею і помідорами в духовці, на своїй домашній кухні. А для більшої візуалізації супроводимо наш детальний покроковий рецепт з фото і відео матеріалами.

Порада: компоненти цієї страви можна міняти по своєму смаку. Наприклад, замість сметани брати майонез. Ковбаса теж може бути будь – шинка, варена, сосиски або сардельки. І навіть зовсім без неї смак такого гарніру не постраждає.

Інгредієнти

  • Кабачки 500 г
  • Помідори 800 г
  • Картопля 800 г
  • Цибуля ріпчаста 150 г
  • Твердий сир 400 г
  • Ковбаса напівкопчена 600 г
  • Цибуля зелена 120 г
  • Сметана 400 мл
  • Олія оливкова 6 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Суміш італійських трав за смаком

На порцію

Калорії: 331.3 ккал

Білки: 12 р

Жири: 25.7 р

Вуглеводи: 13.1 р

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Першим справою займаємося обробкою кабачків – очищаємо їх від шкірки і обмиваємо під прохолодною проточною струменем, видаляємо все насіння. Шаткуємо кільцями шириною приблизно один-півтора сантиметри і ділимо на півкільця. Слідом за цим підсолюємо овочі і присипаємо їх перцем і спеціями, гарненько все перемішуємо, щоб кожен шматочок був промаринован, і залишаємо на пару хвилин.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Картоплю і цибулю ретельно чистимо і теж споліскують під водою. Картопля шаткуємо пластинками, намагаючись, щоб вони були як можна більш тонкими (це необхідно для того, щоб вона встигла приготуватися разом з іншими овочами, і не була сирою), а цибулю нарізаємо на півкільця.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Томати необхідно гарненько обмити і видалити у них місце кріплення плодоніжки, потім нарізати кільцями і поділити навпіл. Ковбасу так само кришимо полуколечками.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Зелена цибуля миємо й ріжемо дрібними кільцями.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Твердий сир натираємо на тертці з самими великими отворами і в глибокій мисці перемішуємо разом з рідкою сметаною, роблячи таким чином соус для запіканки.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Виставляємо духовий шафа на температуру 200℃ і даємо розігрітися.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Тим часом гарненько змащуємо деко олією і викладаємо на нього підготовлені заздалегідь продукти (кабачки, томати, цибулю, картоплю і ковбасу) нахлестом один на одного до кінця. Якщо раптом місця не вистачило, то акуратно руками зведіть шари до початку листа, якщо ж, навпаки, залишилося достатньо, то трохи притисніть на шари, щоб вони трохи роз’їхалися і заповнили тару до кінця.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Коли всі інгредієнти рівномірно розташувалися на деку, присолите їх небагато, посипте подрібненим зеленою цибулею і столовою ложкою розкладіть поверх заготовки для запіканки сирний соус, потім рівномірно розподіливши його за допомогою виделки.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Надішліть деко в розігріту духовку приблизно на годину-півтора. Щоб перевірити готовність страви, періодично пробуйте кабачки і картоплю.

  • Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

    Чудова ситна запіканка готова – трохи остудіть її і подайте до столу!

Порада: якщо запіканка вже підрум’янилася зверху, а овочі все ще сируваті – просто накрийте деко фольгою і печіть продукт далі до повної готовності овочів.

Сподіваємося, що вам сподобався цей легкий докладний рецепт апетитного і поживної страви, який зможе повторити навіть господиня, не має великого досвіду на кухні. Швидше біжіть в магазин і докупайте відсутні інгредієнти, щоб створити цей маленький кулінарний шедевр у себе вдома і подати смачна вечеря сім’ї. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Запеканка из кабачков, картофеля и помидоров в духовке

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: