Класичний салат Олів’є — дуже смачні рецепти

Усім привіт мої дорогі друзі і відвідувачі мого блогу! Я сьогодні з великим задоволенням представлю вашій увазі дуже смачний, і вельми відомий салат. Готувати його можна на будь-яке свято, або просто сімейний вечерю. А на новорічному столі він просто необхідний. Думаю, ви вже здогадалися про якому рецепті буде йти мова. Класичний салат Олів’є. Він готується швидко, доступних всім нам продуктів, а з’їдається ще швидше. Такі прості рецепти завжди є в кулінарній книжці у кожної господині.

Багато присутні гості за столом починають сперечатися з приводу складу цієї страви. Деякі кажуть, що в ньому повинна бути куряча грудка, інші телятина. А хтось готує тільки з вареною ковбасою і для нього це справжній рецепт. Які інгредієнти потрібні і чим їх можна замінювати, будемо розбиратися в цій статті.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

Оригінальний рецепт був створений ресторатором французької кухні «Ермітаж» Люсьєном Олів’є. У радянські часи він мав кілька назв. Був відомий під назвою «Зимовий», «М’ясний» або «Російський». Незалежно від того, як страву називали його склад залишався простим і доступним.

Є пропозиція і для тих, хто бажає урізноманітнити святкове меню вишуканою закускою. На блозі у моєї колеги вийшов рецепт дивовижного салату Цезар з куркою. Ви знайдете його перейшовши по цьому посиланню https://anatalia.ru/salat-cezar-s-kuricej.html

А ми сьогодні розглянемо найвідоміші і смачні варіанти простого Олів’є. Сподіваюся, що мої рекомендації будуть вам корисні.

Зміст статті:

  • Класичний салат Олів’є з ковбасою — дуже смачний рецепт
  • Зимовий салат Олів’є з м’ясом яловичини і солоними огірками
  • Класичний Олів’є з куркою — простий рецепт
  • Відео про те, як готувати дуже смачний салат Олів’є
  • Класичний салат Олів’є зі свіжим огірком
  • Покроковий рецепт цього салату Олів’є з м’ясом
  • Відео рецепт приготування Олів’є в домашніх умовах

Страви завжди будуть набагато смачніше, якщо правильно підібрати для них продукти. Вони повинні бути хорошої якості. Практично всі необхідні продукти у нас завжди є в наявності будинку. Можна самому зробити майонез за п’ять хвилин. І з ним буде набагато смачніше. У підсумку, салат виходить досить ситним. Калорійність його 198 ккал. на 100 грамів. Але навіть ті, хто стежить за фігурою, може собі дозволити невелику порцію цього смачного страви.

Класичний салат Олів’є з ковбасою — дуже смачний рецепт

Для такого частування я зазвичай беру варену Докторську ковбасу. Хоча, нікому не забороняється вибрати свій улюблений сорт. Тільки копчену, мабуть, брати не варто. Адже вона кілька суховата для салатів.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

Ще кілька років тому його робили у великому салатнику наші бабусі. Цей смак ми і спробуємо відтворити. Покрокове опис приготування ви можете подивитися нижче. А детальний склад інгредієнтів такий:

  • Картопля — 3-4 бульби
  • Яйця курячі —3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Морква — 1 шт. велика
  • Банку зеленого горошку — 250-300 грам.
  • Варена ковбаса (докторська) — 200 грам.
  • Огірочки мариновані — 3 шт.
  • Майонез — за смаком
  • Зелений лук, петрушка — за смаком

1. Для початку потрібно сирі продукти відварити. Беремо невелику посудину кладемо яйця і заливаємо водою, додаємо трохи солі і ставимо на вогонь.

Яйця варяться 5-7 хвилин після закипання.

2. Далі, знімаємо з вогню, заливаємо холодною водою і даємо охолонути. Після чого нарізаємо на кубики ножем або яйцерезкой.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

3. Картоплю і моркву миємо, складаємо в каструлю з підсоленою водою. Варити близько 30-40 хв. Але все-таки раджу перевіряти кінчиком ножа, іноді картопля так швидко розварюється. А це нам ні до чого. Остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо кубиками.

4. Нарізані інгредієнти складаємо в глибоку миску. Туди ж висипається тонко нашатковану цибулю.

5. Варену ковбасу ріжемо на кружечки товщиною 1 см Після чого складаємо один на одного і ріжемо на смужки. Їх ми і накрошим кубиками такого ж розміру, як і овочі.

На рівні шматочки інгредієнти бажано різати для естетичного вигляду готового страви.

Те ж саме проробити і з солоними огірками. Консервований горошок відкрити, злити з неї воду і відправити в миску. Подивіться як на цьому фото всі продукти красиво нарізані.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

6. Все це добро перемішується і заправляється майонезом. Відправляємо в холодильник на пару годин. Там він добре настоїться і буде ще смачніше. Якщо у вас немає часу на те, щоб салат просякався, його можна відразу ж і подати на стіл. Прикрасьте блюдо гілочками зелені, маслинками або квіточками з яєць.

Зимовий салат Олів’є з м’ясом і солоними огірками

Як вже позначалося в статті, рецептів страв не злічити. У кожної господині свій. Тому я приготувала для вас ще один вдалий рецепт з яловичиною і солоними огірками.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

Засолення огірків для цього рецепта має бути без оцту. Тобто не мариновані, а саме солоні огірочки нам потрібні. Їх такий кислий смак відмінно поєднується з яловичиною або телятиною. Отже, що ми візьмемо для цього страви:

  • Відварене філе яловичини — 300 гр.
  • Яєць — 3-4 штуки
  • Картоплин — 3 штуки
  • Моркви — 2 середніх
  • Цибулина — 1 штука
  • Бочкові огірки солоні — 3 штуки
  • Горошок консервований — 1 банка
  • Майонез — за смаком

Етапи приготування:

1. Першим ділом зваримо м’ясо. Його необхідно промити, залити водою і варити до готовності. Остудити і нарізати невеликими кубиками.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

2. Картоплю разом з морквою також відварити, почистити і порізати на відповідні кубики.

3. Яйця зварити круто. Позбавити від шкаралупи і подрібнити їх. Якщо у вас вдома є яйцерезка, можна використовувати її. Якщо ні, нарізайте за допомогою ножа.

4. Солоні огірки нарізаємо довільними шматочками. Цибулю можна подрібнити квадратиками, або ж тонкими полуколечками.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

5. Всі підготовлені інгредієнти з’єднати в мисці, додати зелений горошок, попередньо злив з нього воду. Тепер все злегка підсолити і поперчити.

Не забувайте, що у складі огірки і майонез досить солоні.

Заправляємо майонезом, і ще раз добре перемішуємо. Якщо є час, нехай блюдо трохи постоїть в холодильнику. Якщо ні, відразу несіть на стіл. Прикрасити можна петрушкою або іншою зеленню.

Класичний салат Олів’є з куркою — простий рецепт

Полегшений варіант цієї страви можна приготувати на вечерю своїм рідним. Годиться він , звичайно, і на будь яке свято. Він ніколи не набридне і буде доповненням до будь-якого іншого блюда.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

100-грамова порція містить 95 кілокалорій. Ось такий буде легкий салат з курячою грудкою. У ньому багато огірків і мало майонезу.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 250 грамів
  • Яйця курячі — 2 штуки
  • Середні картоплини — 2 штуки
  • Огірочки мариновані — 2 штуки
  • Свіжі огірки — 2 штуки
  • Морква середня — 1 штука
  • Цибулина середня — 1 штука
  • Горошок зелений — 100 грамів
  • Майонез — 50 грамів

Приготування:

1. Яйця зварити в підсоленій воді до готовності. На це піде приблизно хвилин 5. Далі остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

2. Філе курки відварюємо в солоній воді до готовності. Коли охолоне, ріжемо на кубики.

3. Солоні і свіжі огірки також потрібно подрібнити. Бажано, щоб шматочки були одного розміру, як на фото нижче. Спочатку ріжемо вздовж, а потім кришимо поперек.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

4. Моркву і картоплини попередньо помити. Залити в каструлі водою, злегка посолити. Відварюємо до готовності, перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо шпажка заходить легко — продукти вже зварилися. Остуджуємо, чистимо всі і шаткуємо.

5. Всі порізані інгредієнти висипаємо в миску. Сюди ж висипаємо консервований горошок, цибулю і зелень. Солимо, перчимо до смаку і заправляємо майонезом. Все добре перемішати і страва готова. Можна красиво оформити у тарілках і подавати на стіл.

Відео про те, як готувати дуже смачний салат Олів’є

Якщо є бажання зробити вишукане частування на святковий стіл, то зверніть увагу на цей рецепт. Любителям риби він точно припаде до душі. Детально подивитися як зробити олів’є з червоною рибою, ви зможете на каналі Світлани Чорнової.

Перед подачею на стіл салату необхідно дати просочитися. Миску потрібно обмотати харчовою плівкою. Все-таки риба має сильний запах. Та й нам не треба, щоб він набрався сторонніх ароматів. По закінченню 20 хвилин салат вже можна нести до столу.

Таку закуску ще можна подати в лаваші. Так вона буде виглядати ще більш привабливо на вашому столі. Для цього розкладіть лаваш, покладіть на нього невелику кількість начинки і загорніть рулетом, відправте в холодильник. Через хвилин 15 поріжте на шматочки.

Класичний салат Олів’є зі свіжим огірком

З часом, всі улюблені салати набридає і хочеться чогось новенького. Тому представляю вашій увазі класичний Олів’є, але з додаванням свіжих огірків. Вони додадуть йому весняну нотку.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

Часу на приготування піде не багато, а в результаті у вас вийде ситне і смачне блюдо. Намагайтеся брати тільки натуральні продукти, тоді ця їжа буде корисною для організму.

Давайте подивимося які інгредієнти нам знадобляться:

  • Картопля — 3 шт.
  • Морква — 3-4 шт.
  • Варена ковбаса — 300 гр.
  • Свіжі огірки — 3 шт.
  • Майонез, сметана для заправки
  • Зелень кропу і петрушки — для прикраси

Отже, будемо готувати смачний і простий у приготуванні салат всіх часів.

1. Помийте картоплю і моркву. Складіть їх у каструлю або казанок. Налийте холодної води, додайте сіль і варіть до готовності.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

2. В цей час в іншій посудині відправляємо варитися яйця. Через хвилинок 7 будуть круто. Потім помістити їх у холодну воду і нехай остигають.

3. Зварені овочі обдайте холодною водою для кращого очищення. Потім акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо.

4. Ковбасу теж подрібнити відповідним шматочками.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

5. Візьміть свіжі огірки, ретельно їх помийте. Промокніть від зайвої вологи паперовим рушником. Поріжте на невеликі кубики.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

6. Відварені круто зварені і охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх таким же розміром, як і інші компоненти.

7. Беремо велику миску, в якій з’єднуємо всі продукти. Додаємо консервований зелений горох. Залишилося заправити і перемішати.

Я для цієї страви заправку роблю з сметани навпіл з майонезом. Так салатик виходить смачніше і ніжніше.

Солимо, перчимо за смаком, все ретельно перемішуємо. Ось і готово шикарне блюдо. При подачі прикрасьте гілочкою петрушки.

Покроковий рецепт цього салату Олів’є з м’ясом курки

Все-таки з м’ясом Олів’є стає більш насиченим і ситним. А ось цей рецепт зі свіжою зеленню обов’язково сподобається вашим домашнім і гостям.

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

Зимовий салат з курячою грудкою, свіжим огірком і зеленню може стати повноцінним вечерею. Він і ситний і малокалорійний. Я зроблю його на всю сім’ю. А для кого багато, зменшіть кількість інгредієнтів вдвічі.

Отже, що ж нам знадобитися:

  • Куряча Грудка — 450гр.
  • Картопля — 3 середніх
  • Морква — 2 середніх
  • Яйця — 6 штук
  • Огірки свіжі — 3 шт.
  • Зелена цибуля — 100 гр.
  • Кріп — 1 пучок
  • Сметана — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком

1. Приступаємо до приготування нашого смачного салату. У каструлю кладемо моркву, картоплю і варимо до готовності.

2. Беремо ще одну невелику каструльку, в ній будуть варитися яйця.

3. Остудимо зварені продукти. Всі інгредієнти необхідно порізати і висипати в глибоку миску.

Горошок в цей салат не додаємо.

4. Зелень і огірки миємо, даємо воді стекти і рубаємо довільно. Додаємо до решти інгредієнтів.

5. Заправляємо наш салатик сметаною. Зі сметаною у цього салату справжній смак дитинства. Все готово. Кличте сім’ю за стіл.

Відео рецепт приготування Олів’є в домашніх умовах

Давно дивлюся рецепти на відео-каналі Ольги Матвій. Дівчинка готує чудово. Ось подивіться ролик в якому вона готує Олів’є.

Подивившись, відразу захотілося їсти. Тоді саме час приступити до приготування улюбленого салату. Такий салатик завжди буде доречний на будь-яке свято, особливо в зимовий період. Адже його ще називають Зимовий салат.

Сподіваюся, що цих варіантів буде достатньо для вас, щоб вибрати підходящий. Всім велике спасибі, хто готував разом зі мною. Буду і далі радувати вас новими і смачними рецептами. До зустрічі!

   			Классический салат Оливье — очень вкусные рецепты

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: