Апельсиновий мармелад – рецепт в домашніх умовах на зиму з агар агаром

Оранжевий апельсин включає незамінні для людини речовини: фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни груп В, С, РР, Н. Фрукт підвищує імунітет, є чудовою профілактикою авітамінозу. У шкірці апельсина міститься пектин — природний загусник, який сприяє поліпшенню роботи травної системи.

Домашній мармелад, рецепт з пектином з апельсинів – дуже смачне і корисне ласощі. Такий десерт не містить штучних барвників та добавок, весь рецепт абсолютно натуральний. Апельсиновий мармелад, виготовлений своїми руками виходить щільним і соковитим, як на фото. За бажанням господині в рецепт можна додати агар-агар або желатин для того, щоб шматочки швидше затверділи. Сировиною для його виробництва є всілякі фрукти. Його рекомендується вживати всім, навіть вагітним.

Рецепт мармеладу з апельсина

Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

Інгредієнти

  • апельсини 5 шт.
  • цукор 900 г

На порцію

Калорії: 166.8 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 55.9 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

    Вибираємо апельсини з тонкою шкіркою. Замочуємо їх на добу у воді, можна почистити, але не рекомендується.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

    На наступний день виймаємо апельсини, ретельно миємо під краном. Кладемо фрукти в каструлю. Наливаємо воду так, щоб рідина повністю накривала плоди. Доводимо воду в каструлі до кипіння. Закриваємо апельсини кришкою. Зменшуємо вогонь. Тримаємо на вогні 3 години.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

    Вимикаємо вогонь. Виймаємо апельсини. Розрізаємо фрукти на чотири часточки, кісточки очищаємо, перегородки викидаємо.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

    М’якоть з кіркою ріжемо ножем з тонким лезом на часточки розміром 1 див. Фруктову суміш знову відправляємо в каструлю, яку ставимо на вогонь. Насипаємо цукор. Ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 30 хвилин. Вимикаємо вогонь, коли посудина буде повний однорідної суміші.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

    Готовий мармелад розкласти по формочках і відправити в холодильник на 1 годину. Десерт готовий.

Рецепт мармеладу з апельсина і лимона

Кількість порцій: 8

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

На 100 грам готового десерту:

  • калорійність – 151,5 ккал;
  • білки – 1,3 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 41,6 р.

Інгредієнти

  • апельсин – 5 шт.;
  • лимон – 2 шт.;
  • желатин – 50 г;
  • цукор – 400 р.

Апельсиновый мармелад - рецепт в домашних условиях на зиму с агар агаром

Покроковий рецепт приготування

  1. Цитруси ретельно миємо, скоринка повинна бути ідеально чистою.
  2. В половині склянки теплої води розводимо вказану кількість желатину. Даємо йому розбухнути.
  3. В цей час починаємо готувати на дрібній тертці цедру з фруктів, натираючи на середньої фракції. Вичавлюємо сік.
  4. В окремій каструлі з’єднуємо цедру, сік і цукор. Ставимо посуд на вогонь. Як тільки цукор розчиниться, додаємо розведений желатин. Гарненько перемішуємо суміш цитрусових. Тримаємо на вогні 5-7 хвилин.
  5. Вимикаємо вогонь. Розливаємо солодку рідину за формами. Даємо застигнути. Десерт готовий.
  6. Кисло-солодкі цукерки можна подавати до чаю, обваленными в цукрі або різнобарвною стружці.

Зробити свій домашній мармелад з апельсинів простіше простого, просто вивчіть склад меню, перед тим, як зробити мармелад з апельсинів. Ласощі виходить дивовижно ніжним, аж у роті тане! При варінні ласощі не забувайте одна головна умова – помішування. Чим частіше будете здійснювати рух помішування, тим густіше і смачніше вийде десерт.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: