Як солити помідори черрі на зиму: рецепти на літрову банку

Соління з’являються на столах вже з кінця осені. Вони роблять їжу різноманітніше при відсутності свіжих овочів. Маленькі помідори черрі в ходу незалежно від пори року. Найчастіше їх використовують як закуску на сімейних святах, банкетах та інших заходах. А ще, завдяки своєму невеликому розміру і досить щільної консистенції, черрі відмінно підходять для салатів з консервації. У тому, щоб заготовити такі томати на зиму, немає нічого складного. Головний секрет консервації – хороший маринад, який надає їй будь-який смак: пряний, гострий або солодкий. Сьогодні ми поділимося з вами кращими рецептами маленьких солоних помідорів.

Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

Як засолити помідори черрі на зиму в банках

Інгредієнти

  • помідори черрі 700 г
  • вода 1 л
  • оцет 2 ст. л.
  • цукор 4 ст. л.
  • сіль 2 ст. л.
  • перець чорний 1 ч. л.
  • перець духмяний 1 ч. л.
  • перець червоний 1 ч. л.
  • гвоздика-2 шт.
  • кмин 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 8.6 ккал

Білки: 0.94 р

Жири: 0.31 р

Вуглеводи: 2.76 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

    Банки ретельно миють з використанням соди, залишають злегка обсохнути. Потім обдають зсередини окропом або стерилізують на носику чайника по 10-15 хвилин, а металеві кришки — у каструлі.

  • Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

    Помідори миють і розкладають по банках, заливають окропом. Робити це потрібно обережно, щоб скло не луснуло. Намагайтеся не потрапляти на стінки, а на плоди.

  • Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

    Воду виливають в каструлю через 5 хвилин. Кладуть цукор, сіль, перець. Кип’ятять.

  • Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

    У банки додають оцет, розкладають кмин і гвоздику. Заливають черрі гарячим розсолом.

  • Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

    Кришки закатують, ємності перевертають догори дном. Накривають ковдрою і залишають на добу. Потім можна відносити їх в підвал або комору.

Черрі, засолені за таким рецептом, пікантні і трохи гострі. Завдяки своєму цікавому смаку, вони зможуть стати гідною закускою навіть на святковому столі. Але не всім до вподоби гострота, тим більше, мариновані томати люблять цукор. Існує безліч інших рецептів заготовки солодких черрі на зиму.

Порада: щоб помідори зберігали свою форму і залишалися пружними, зробіть прокол в області плодоніжки.

Солодкі черрі в маленьких банках

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 7

Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

Енергетична цінність

  • калорійність – 51.8;
  • білки – 0.8 м;
  • жири – 0.10 г;
  • вуглеводи – 12.02 р.

Інгредієнти

  • помідори черрі – 700 г;
  • вода – 1 л;
  • часник – 15 г;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • перець горошком – 3 шт.;
  • гвоздика – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Стерилізуйте кришки і банки. Добре вимийте овочі.
  2. Закип’ятіть воду, додайте в неї цукор і сіль. Залиште на плиті ще на 3 хвилини.
  3. На дно банок киньте часник, лавровий лист, гвоздику, перець горошком, потім щільно наповніть помідорами черрі.
  4. Додайте оцет в банки. Залийте томати гарячим розсолом, але не закочуйте.
  5. На дно каструлі з окропом акуратно розкладіть рушник, поставте на нього банки. Вони повинні бути у воді на 2/3. Накрийте кришками. Пастеризують протягом 15 хвилин.
  6. Обережно вийміть банки. Загорніть і переверніть. Укутайте чим-небудь теплим. На 2-й день віднесіть в льох.

Как солить помидоры черри на зиму: рецепты на литровую банку

Порада: обираючи помідори цього виду, зверніть увагу на запах. Хороші черрі мають яскраво виражений томатний аромат — якщо він слабкий або взагалі відсутній, значить, помідори зірвали занадто рано, і дозрівали вони вже по дорозі в магазин.

Знаючи, як солити помідори черрі, ви можете заощадити собі час, адже з ними набагато простіше впоратися. Маленькі томати набагато швидше насичуються розсолом і будуть готові до вживання вже через пару тижнів. Помідори за цим рецептом виходять соковитими і пряними – саме те для закуски. Їх неодмінно оцінять ваші гості.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: