Як приготувати хрусткі малосольні огірки будинку з холодним розсолом

Малосольні огірки – одне з найпопулярніших страв на святковому столі. Їх люблять дорослі і діти, вони відмінно підходять до гарнірів, м’ясних страв і напоїв. Рецептів закуски багато, але найбільш популярні ті, що готуються швидко і просто. Давайте розберемося, як зробити цю нескладну закуску, щоб корнішони хрустіли і припали всім до смаку.

Малосольні огірки в холодному розсолі

Перші дачні огірочки з’являються на грядках в середині літа. З цього моменту можна починати кулінарні експерименти, а саме засолювання огірків з допомогою холодної та гарячої води. Це сама проста закуска, яка урізноманітнює раціон і порадує незвичайним смаком.

Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

Першочергове завдання – вибрати правильні овочі: найкраще для засолювання підійдуть невеликі, міцні, щойно зірвані з грядки екземпляри. Вони повинні бути приблизно однаковими за розміром, тоді просолятся більш рівномірно.

Інгредієнти

  • огірки 1 кг
  • часник зубками 3 шт.
  • хрін 1 аркуш
  • кріп 3 суцвіття
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 28.3 ккал

Білки: 0 м

Жири: 1 г

Вуглеводи: 6.1 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

    Огірки миють і залишають на дві години в холодній, але не крижаній воді.

  • Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

    Розчиняють в підготовленій воді сіль і цукор.

  • Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

    Промивають зелень і розкладають приблизно половину на денці каструльки або будь-якої іншої ємності. Поверх кладуть підготовлені корнішони і накривають зеленню.

  • Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

    Заливають розсолом і залишають на добу. Основною ознакою готовності є помутніння рідини і зміна кольору шкірки.

Порада: щоб огірки засолились швидше можна обрізати кінчики. Але в прохолодній воді будь-які овочі готуються довше, ніж у гарячій, потрібно це врахувати.

Малосольні огірки в гарячому розсолі

Якщо часу на засолку не в обріз, то можна використовувати класичний спосіб. Такі огірки за смаком нагадують бочкові: як раз для пікніків і святкових обідів.

Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 31 ккал;
  • жири – 1 г;
  • білки – 0.1 г;
  • вуглеводи – 6.5 р.

Інгредієнти

  • огірки – 1 кг;
  • кріп – 3 суцвіття;
  • часник – 2 зубчики;
  • листя хрону – 6 шт.;
  • запашний перець – 1 ч. л.;
  • червоний перець – 0.5 ч. л.;
  • листя смородини – 6 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • вода – 3 л.

Покрокове приготування

  1. Замочити свіжі овочі у воді на кілька годин.
  2. Покласти на дно підготовленої каструлі частина листя хрону і смородини, а також спецій і іншої зелені. Зверху шар огірочків. Таким чином, укладати всі інгредієнти, поки вони не підійдуть до кінця. Вкрити листям смородини, хрону.
  3. Поставити на вогонь 3 літри води. Після закипання розвести в ній сіль і залити каструльку з корнішонами доверху. Для розсолу використовувати тільки кам’яну сіль. Оптимальна кількість 2 столові ложки на літр води.
  4. Притиснути пресом і залишити на кілька днів. Для цього використовуйте тарілку відповідного діаметру, на яку зверху встановіть щось важке, наприклад, банку. Терпкі, хрусткі, трохи кислі огірочки як на фото готові.

Порада: солити огірки можна в будь-якій зручній ємності, навіть в пакеті. Але якщо за рецептом розсіл повинен покривати овочі повністю, то краще використовувати емальований каструлю. Брати бутель немає необхідності, адже закочувати на зиму все одно не потрібно.

Секрети хрускоту і пікантного смаку

Як бачите, в рецептах немає нічого складного. Але іноді огірочки виходять не такими міцними, як хотілося б. Щоб огірки були хрусткими, потрібно знати кілька секретів, як приготувати хрусткі огірки малосольні будинку холодним розсолом, і тоді ніщо не зможе затьмарити майбутній обід!

Отже, для «хрускоту» огірки потрібно замочити в прохолодній воді приблизно на 3-4 години. За цей час навіть трохи мляві овочі стануть більш міцними і пружними.

Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

Наступний важливий фактор – вода. Краще брати джерельну або колодязну, але якщо такої можливості немає, то підійде і магазинна з пляшки або профільтрована в домашніх умовах.

Деякі господині використовують срібло для очищення водопровідної води. Стане вона чистіша або немає, можна сперечатися, але метали поліпшать смак.

Для додання цікавого аромату і трохи терпкого смаку в огірковий розсіл додають ягоди червоної або чорної смородини. Але класти потрібно в міру, так як смак засолювання може сильно відрізнятися від класичного.

Зберігання заготовки

Зберігати слабосоленые огірки потрібно у прохолодному місці. Намагайтеся з’їсти їх протягом 2 тижнів, в іншому випадку вони перекиснут. Для невеликої компанії цілком вистачить двох кілограмів овочів.

Рецепти приготування огірків схожі і зводяться до замочуванню з сіллю і додати спеції. Але все ж, в кожній хаті використовують, свій, улюблений варіант. Спробуйте кілька класичних рецептів, а потім додайте улюблені трави і прянощі. Цілком можливо, що смачні малосольні огірки стануть родзинкою вашого святкового столу.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как приготовить хрустящие малосольные огурцы дома с холодным рассолом

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: