Баклажани і перець на зиму; рецепти з фото — пальчики оближеш

Займатися підготовкою запасів на зиму господині починають мало не з весни: з варення і компотів з перших ягід і фруктів. Але самим багатим на сировину для заготовок є навіть не літо, а рання осінь. Баклажани і солодкий перець в достатку. А ці два овоча — фаворити серед зимових закусок в баночках.

Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

Їх закочують окремо або заморожують, але краще приготувати смачний салат, який можна викласти з банки на тарілку і відразу насолоджуватися домашнім делікатесом. Тим більше баклажани і перець на зиму робляться дуже легко.

Інгредієнти

  • баклажани 1 кг
  • солодкий перець 300 г
  • помідори 400 г
  • 250 г цибуля
  • морква 200 г
  • часник 50 г
  • пекучий перець-2 стручка
  • петрушка ½ пучка
  • соняшникова олія 100 мл
  • оцет 70 мл
  • цукор 30 г
  • 40 г сіль

На порцію

Калорії: 101 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 7.8 г

Вуглеводи: 6.9 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Баклажани вимийте, позбавтеся від хвостиків і очистіть від шкірки. Поріжте на невеликі кубики, посипте сіллю, перемішайте і залиште на годину.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Помідори теж вимийте, занурте їх на пару секунд в киплячу воду, а потім — у холодну. Це допоможе шкірці краще зніматися. Почистіть томати. Поріжте їх на великі шматочки будь-якої форми, посипте сіллю, цукром і перемішайте.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Моркву почистіть і подрібніть. Робити це краще за допомогою великої звичайної або спеціальної терки для моркви по-корейськи.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Солодкий перець помийте і почистіть, видаливши плодоніжку з насінням і перегородки, наріжте невеликими кубиками.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    З лука зніміть піну і накришити його як можна дрібніше.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Пекучі перці промийте, видаліть хвостики і все насіння. Поріжте на кілька частин і покладіть в чашу блендера. Промийте петрушку, дайте воді стекти і відправте зелень до перцю. Туди ж покладіть чищений часник. Подрібніть все разом до однорідної консистенції.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    У каструлю з товстим дном налити соняшникову олію. З баклажанів відіжміть сік, що виділився, і викладіть їх у каструлю. Обсмажуйте, періодично помішуючи, протягом 7-10 хвилин.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Потім відправте в казан суміш чилі з петрушкою і часником, цибулю, моркву, солодкий перчик і помідори. Перемішайте і тушкуйте на малому вогні під кришкою протягом години. Пам’ятайте, що баклажани, перець, морква, цибуля, помідори потрібно періодично помішувати, щоб вони не пригоріли до каструлі.

  • Баклажаны и перец на зиму; рецепты с фото — пальчики оближешь

    Перед тим як зняти з вогню, влийте оцет, перемішайте і тут же викладіть салат в чисті простерилізовані банки. Загорніть їх кришками, поставте догори дном, закутайте і дайте повністю охолонути. Після цього перекладіть банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Порада: якщо не любите гострі закуски, пекучий перець можна не додавати або просто скоротити його кількість в салаті. Також за бажанням додайте крім петрушки, селера. Він додасть новий відтінок смаку.

Перець з баклажанами завжди «дружили», коли справа стосувалася овочевих закусок, будь то звичайна ікра або консерви на зиму. Так що користуйтеся цим вдалим тандемом і не лінуйтеся заготовляти закуски з його участю. Взимку вони стануть цінною знахідкою. Удачі вам з консервацією і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: