Білі гриби мариновані на зиму з лимонною кислотою і часником – простий рецепт з фото

Маринування передбачає наявність у розсолі оцту. Але якщо ви не хочете використовувати такий інгредієнт, то можна приготувати мариновані гриби на зиму, з лимонною кислотою. У цьому випадку закуска придбає своєрідний пікантний смак, який багатьом подобається.

Пропонуємо вам спробувати універсальний рецепт маринування лісових дарів без оцту і стерилізації. Спосіб підходить практично для всіх видів їстівних грибів.

Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

Важливо: зберігати відкриті консервовані гриби довго вкрай не рекомендується. Бажано спожити їх в їжу відразу, тому краще всього для такої заготовки використовувати ємності невеликого обсягу – до 0.5 л.

Інгредієнти

  • гриби свіжі 1 кг
  • вода 1.3 л
  • лавровий лист 2 шт.
  • гвоздика (спеція) 4 шт.
  • перець чорний (горошок) 4 шт.
  • цукор 3 ч. л.
  • 2 ч. л. сіль
  • лимонна кислота 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 40.6 ккал

Білки: 4 р

Жири: 0.9 м

Вуглеводи: 4.1 р

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    Щоб отримати заготовку, яка зможе довго зберігатися, потрібен ретельний відбір і промивка вихідної сировини. Після цього гриби наріжте шматочками середньої величини або половинками, і помістіть в чистий посуд.

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    Залийте в каструлю півлітра води і покладіть туди підготовлений продукт. Поставте все на вогонь. Дочекайтеся, коли рідина закипить, зменшіть полум’я і варіть гриби приблизно 20 хвилин. Обов’язково періодично помішуйте і знімайте утворюється пінку.

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    По закінченні часу відставте ємність з плити і злийте воду. Перекладіть гриби на друшляк і ретельно промийте під струменем проточної.

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    Приготуйте Маринад в іншому посуді. Налийте в неї 700 мл чистої води, засипте приправи (крім лимонної кислоти) і поставте на плиту на сильний вогонь.

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    У закипілу рідина киньте гриби і продовжуйте варити їх в розсолі приблизно 15 хв.

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    За хвилину до кінця готування засипте лимонну кислоту і перемішайте, щоб порошок повністю розчинився.

  • Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

    Відразу після цього вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Дайте вмісту трохи охолонути і негайно розливайте по заздалегідь заготовленим стерилізованим банкам невеликого обсягу.

Рада: час варіння грибів перед зануренням в маринад залежить від їх виду, може бути різним. В середньому це 15-30 хвилин. Плоди готові, якщо опустилися на дно посуду – орієнтуйтеся на цей “сигнал”.

Можна удосконалити рецепт, і закрити мариновані гриби на зиму з часником, додавши до вже проварений маринад два-три зубчики. В процесі зберігання заготовки цей овоч наситить консервацію потрібне смаком і ароматом.

Як вже згадувалося, цей універсальний рецепт, але краще всього з нього виходить готувати білі гриби, мариновані з лимонною кислотою. Виходить відмінна закуска. Перед подачею на стіл потрібно змастити її олією, додати цибулю, дрібно нарізаний або кільцями. У поєднанні з гарячим гарніром з картоплі або рису ви отримаєте справді “королівський” вечеря!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Белые грибы маринованные на зиму с лимонной кислотой и чесноком - простой рецепт с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: