Перець – це не замінний овоч на нашій кухні, він містить велику кількість вітамінів, так само добре зміцнює стінки кровоносних судин. Європейці познайомилися з ним у 1942 р., коли Колумб відкрив Америку. Приблизно в 16 столітті з Ірану даний овоч був привезений в Росію.
Перці на зиму, так само як і цвітна капуста, є досить популярним видом зимових заготовок. Він красивий і дуже чудовий на смак. Його можна маринувати, як самостійний продукт, так і використовувати у вигляді доповнює компонента в різних заготовках.
Сьогодні з Вами розберемо 5 простих рецептів приготування солодких перців на зиму. Так само пропоную поглянути на смачні кабачки по-корейськи.
- Смачні смажені перці на зиму
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Перці в томаті без стерилізації
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий рецепт зелених перців на зиму з часником
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати перець для фарширування
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео рецепт обалденного лечо з перців
Смачні смажені перці на зиму
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 кг
- Сіль – 1 ч. ложка з гіркою (на літрову банку)
- Цукровий пісок – 40 гр. (1 ст. ложка)
- Оцет 9% — 40 мл (2 ч. ложки)
- Часник – 2 зубчики
- Олія рафінована соняшникова олія – для смаження
Спосіб приготування:
1. Заздалегідь промиваємо банки і кришки, стерилізуємо зручним для вас способом. Ретельно витираємо рушником.
2. Ретельно моєму перчики під проточною водою. Відрізаємо хвостики і залишаємо на рушник до повного висихання.
3. Тепер приступаємо до смаження перців. Ставимо сковороду на плиту на середній вогонь, наливаємо олію і обсмажуємо з двох сторін під кришкою, потім акуратно відкриваємо кришку, щоб не стріляло.
4. Тим часом, очищаємо часник від лушпиння і дрібно шаткуємо.
5. Кожен обсмажений перчик викладаємо в банку і обсмажуємо наступні.
6. Додаємо порізаний часник в банку.
7. Коли друга партія перців пожарилась, забиваємо банку повністю і ще зверху додаємо часник.
8. Всипаємо 1 ч. ложку солі з гіркою, 2 ч. ложки цукру.
9. Вливаємо зверху 40 мл. оцту.
10. І з чайника крутим окропом заливаємо всю масу до верху.
11. Закриваємо кришкою і закатуємо. Банку злегка потрібно повернути, щоб спеції перемішалися з водою.
12. Перевертаємо догори дном, закутуємо пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.
Перці в томаті без стерилізації
Інгредієнти:
- Вихід 7 банок – 0,5 л.
- Перець болгарський – 2. 5 кг.
- Помідори – 1,5 кг
- Цукровий пісок – 125 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Оцет 9% — 100 мл
- Олія соняшникова – 125 мл
- Перець горошком – 15 шт.
- Часник – 8 – 10 зубчиків
- Лавровий лист – 5 шт.
Спосіб приготування:
1. Промиваємо під проточною водою болгарський перчик, вирізаємо плодоніжку, очистити від насіння і крупно нарізаємо.
2. Після того як нарізали, висипаємо в каструлю і ошпарюємо його окропом, залишивши на 15 хвилин.
3. Моєму помідори, вирізаємо серцевину, нарізаємо на частини і пропускаємо через м’ясорубку.
4. Пройшло 15 хвилин, перець зливаємо в друшляк.
5. До помідорів відправляємо сіль, цукровий пісок, перець горошком, рослинне масло, все добре перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
6. Після того як закипіли томати, відправляємо до них болгарський перець. І кип’ятимо ще 15 хвилин.
7. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес (або натираємо на дрібній тертці).
8. Після того, як вміст кострюлі закипіла, кладемо лавровий лист, вливаємо 9% оцет і додаємо часник. І кип’ятимо ще 4 – 5 хвилин.
9. Розливаємо перець за заздалегідь стерилізованим банкам, спочатку викладаємо перець, потім заливаємо томатним соусом.
10. Закриваємо кришками, ставимо їх і накриваємо теплою ковдрою до повного охолодження. Ставимо в прохолодне місце зберігання. Приємного апетиту.
Простий рецепт зелених перців на зиму з часником
Якщо в даному рецепті у вас залишається маринад, виливати не варто. Додаємо в цей розсіл ще літр води, кип’ятимо і використовуємо його, як звичайну закваску для кислих щів.
Інгредієнти:
- Перець зелений – 1 кг.
- Вода – 1,5 л.
- Оцет 9% – пів склянки
- Сіль – 1 ст. ложку солі (без гірочки)
- Цукровий пісок – пів склянки
- Рослинне масло – ½ склянки
- Кріп – за смаком
- Часник – 1 головка
- Листя смородини і вишні – кілька листя
- Хрін – за смаком
- Кріп – пару парасольок
- Чорний перець – ½ ч. ложки.
Спосіб приготування:
1. Беремо каструлю, наливаємо пів каструлі води і даємо їй закипіти.
2. В цей час промиваємо перці, відрізуємо плодоніжки і виймаємо насіння (це необхідно для того, щоб вони не горчили). І нарізаємо довгою соломкою (можна товстою чи тонкою — на ваш розсуд).
3. Кріп промиваємо під проточною водою і дрібно шаткуємо.
4. В цей час закипіла вода, робимо кисло-солодкий маринад. Всипаємо туди сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет 9%, додаємо порубаний кріп, все ретельно перемішуємо.
5. Очищаємо часник від лушпиння. Беремо заздалегідь простерилізовані банки, кладемо туди листя вишні і смородини, по зубчику часнику, додаємо хрін і зонтичний кріп можна з ніжками.
6. Закипів наш маринад, обов’язково пробуємо на смак, якщо якихось інгредієнтів на ваш смак не вистачає — додаємо.
7. Потім додаємо пів чайної ложки чорного перцю.
8. Тепер у каструлю кладемо весь нарізаний зелений перець, приминаем його, щоб він весь був у воді. Чекаємо поки закипить розсіл, і варимо 5 хвилин.
9. По закінченню часу, беремо банки і складаємо в нього перці, поки без розсолу.
10. І тепер ми заливаємо маринад до кришки, закриваємо банки і перевертаємо догори дном.
Накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.
Як приготувати перець для фарширування
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1,5 кг. (середніх розмірів)
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
- Перець чорний і запашний горошком по 5 – 6 шт.
- Зелень (петрушка, гілочки селери або інша) – за смаком
- Сіль – за смаком.
Для маринаду:
- Вода – 1, 5 л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Цукор – 1/10 ст. ложки
- Сіль – 1 ст. л. (без гірки)
- Вихід на 3-х літрову банку.
Спосіб приготування:
1. Беремо перці, вирізаємо плодоніжку, ретельно вичищаємо від насіння і добре промиваємо під проточною водою.
2. Воду наливаємо в каструлю, солимо за смаком, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім, не вимикаючи плиту, кладемо пару перців і бланшируем близько 1 хвилини. 3. Дістаємо з допомогою виделки перці, складаємо їх у друшляк, щоб стекла вся вода.
4. Стерилізуємо банки з допомогою мікрохвильової печі. Промиваємо банки содою або миючим засобом. Наливаємо в них 50 мл. води ставимо в мікрохвильовку хвилин на 15. Кришки відправляємо в киплячу воду. Потім сушимо все на кухонному рушнику. 5. Потім перекладаємо перці в стерилізовані банки. 6. Готуємо маринад. Кип’ятимо 1,5 л води, додаємо в каструлю сіль, цукровий пісок, перець чорний горошком, запашний і дрібно нарізану зелень. Кип’ятимо протягом 2 – 4 хвилин.
7. У банки вливаємо укусу і заливаємо гарячим маринадом.
8. Закручуємо з допомогою закочувального ключа, перевертаємо догори дном, накриваємо теплим рушником до повного охолодження.
9. Потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.
Відео рецепт обалденного лечо з перців
За даним рецептом, заготівля виходить дуже смачною, соковитою і красивою. Готується легко і просто, процес приготування не вимагає багато зусиль.
Приємного Вам апетиту!