Болгарський перець на зиму – 5 рецептів приготування заготовок з солодких перців

Перець – це не замінний овоч на нашій кухні, він містить велику кількість вітамінів, так само добре зміцнює стінки кровоносних судин. Європейці познайомилися з ним у 1942 р., коли Колумб відкрив Америку. Приблизно в 16 столітті з Ірану даний овоч був привезений в Росію.

Перці на зиму, так само як і цвітна капуста, є досить популярним видом зимових заготовок. Він красивий і дуже чудовий на смак. Його можна маринувати, як самостійний продукт, так і використовувати у вигляді доповнює компонента в різних заготовках.

Сьогодні з Вами розберемо 5 простих рецептів приготування солодких перців на зиму. Так само пропоную поглянути на смачні кабачки по-корейськи.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

Смачні смажені перці на зиму

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. ложка з гіркою (на літрову банку)
  • Цукровий пісок – 40 гр. (1 ст. ложка)
  • Оцет 9% — 40 мл (2 ч. ложки)
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія рафінована соняшникова олія – для смаження

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь промиваємо банки і кришки, стерилізуємо зручним для вас способом. Ретельно витираємо рушником.

2. Ретельно моєму перчики під проточною водою. Відрізаємо хвостики і залишаємо на рушник до повного висихання.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

3. Тепер приступаємо до смаження перців. Ставимо сковороду на плиту на середній вогонь, наливаємо олію і обсмажуємо з двох сторін під кришкою, потім акуратно відкриваємо кришку, щоб не стріляло.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

4. Тим часом, очищаємо часник від лушпиння і дрібно шаткуємо.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

5. Кожен обсмажений перчик викладаємо в банку і обсмажуємо наступні.

6. Додаємо порізаний часник в банку.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

7. Коли друга партія перців пожарилась, забиваємо банку повністю і ще зверху додаємо часник.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

8. Всипаємо 1 ч. ложку солі з гіркою, 2 ч. ложки цукру.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

9. Вливаємо зверху 40 мл. оцту.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

10. І з чайника крутим окропом заливаємо всю масу до верху.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

11. Закриваємо кришкою і закатуємо. Банку злегка потрібно повернути, щоб спеції перемішалися з водою.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

12. Перевертаємо догори дном, закутуємо пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.

Перці в томаті без стерилізації

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

Інгредієнти:

  • Вихід 7 банок – 0,5 л.
  • Перець болгарський – 2. 5 кг.
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цукровий пісок – 125 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Олія соняшникова – 125 мл
  • Перець горошком – 15 шт.
  • Часник – 8 – 10 зубчиків
  • Лавровий лист – 5 шт.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо під проточною водою болгарський перчик, вирізаємо плодоніжку, очистити від насіння і крупно нарізаємо.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

2. Після того як нарізали, висипаємо в каструлю і ошпарюємо його окропом, залишивши на 15 хвилин.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

3. Моєму помідори, вирізаємо серцевину, нарізаємо на частини і пропускаємо через м’ясорубку.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

4. Пройшло 15 хвилин, перець зливаємо в друшляк.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

5. До помідорів відправляємо сіль, цукровий пісок, перець горошком, рослинне масло, все добре перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

6. Після того як закипіли томати, відправляємо до них болгарський перець. І кип’ятимо ще 15 хвилин.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

7. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес (або натираємо на дрібній тертці).

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

8. Після того, як вміст кострюлі закипіла, кладемо лавровий лист, вливаємо 9% оцет і додаємо часник. І кип’ятимо ще 4 – 5 хвилин.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

9. Розливаємо перець за заздалегідь стерилізованим банкам, спочатку викладаємо перець, потім заливаємо томатним соусом.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

10. Закриваємо кришками, ставимо їх і накриваємо теплою ковдрою до повного охолодження. Ставимо в прохолодне місце зберігання. Приємного апетиту.

Простий рецепт зелених перців на зиму з часником

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

Якщо в даному рецепті у вас залишається маринад, виливати не варто. Додаємо в цей розсіл ще літр води, кип’ятимо і використовуємо його, як звичайну закваску для кислих щів.

Інгредієнти:

  • Перець зелений – 1 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Оцет 9% – пів склянки
  • Сіль – 1 ст. ложку солі (без гірочки)
  • Цукровий пісок – пів склянки
  • Рослинне масло – ½ склянки
  • Кріп – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Листя смородини і вишні – кілька листя
  • Хрін – за смаком
  • Кріп – пару парасольок
  • Чорний перець – ½ ч. ложки.

Спосіб приготування:

1. Беремо каструлю, наливаємо пів каструлі води і даємо їй закипіти.

2. В цей час промиваємо перці, відрізуємо плодоніжки і виймаємо насіння (це необхідно для того, щоб вони не горчили). І нарізаємо довгою соломкою (можна товстою чи тонкою — на ваш розсуд).

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

3. Кріп промиваємо під проточною водою і дрібно шаткуємо.

4. В цей час закипіла вода, робимо кисло-солодкий маринад. Всипаємо туди сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет 9%, додаємо порубаний кріп, все ретельно перемішуємо.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

5. Очищаємо часник від лушпиння. Беремо заздалегідь простерилізовані банки, кладемо туди листя вишні і смородини, по зубчику часнику, додаємо хрін і зонтичний кріп можна з ніжками.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

6. Закипів наш маринад, обов’язково пробуємо на смак, якщо якихось інгредієнтів на ваш смак не вистачає — додаємо.

7. Потім додаємо пів чайної ложки чорного перцю.

8. Тепер у каструлю кладемо весь нарізаний зелений перець, приминаем його, щоб він весь був у воді. Чекаємо поки закипить розсіл, і варимо 5 хвилин.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

9. По закінченню часу, беремо банки і складаємо в нього перці, поки без розсолу.

10. І тепер ми заливаємо маринад до кришки, закриваємо банки і перевертаємо догори дном.

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

Накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Як приготувати перець для фарширування

Болгарский перец на зиму - 5 рецептов приготовления заготовок из сладких перцев

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1,5 кг. (середніх розмірів)
  • Лавровий лист – 3 – 4 шт.
  • Перець чорний і запашний горошком по 5 – 6 шт.
  • Зелень (петрушка, гілочки селери або інша) – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Для маринаду:

  • Вода – 1, 5 л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Цукор – 1/10 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. л. (без гірки)
  • Вихід на 3-х літрову банку.

Спосіб приготування:

1. Беремо перці, вирізаємо плодоніжку, ретельно вичищаємо від насіння і добре промиваємо під проточною водою.

2. Воду наливаємо в каструлю, солимо за смаком, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім, не вимикаючи плиту, кладемо пару перців і бланшируем близько 1 хвилини. 3. Дістаємо з допомогою виделки перці, складаємо їх у друшляк, щоб стекла вся вода.

4. Стерилізуємо банки з допомогою мікрохвильової печі. Промиваємо банки содою або миючим засобом. Наливаємо в них 50 мл. води ставимо в мікрохвильовку хвилин на 15. Кришки відправляємо в киплячу воду. Потім сушимо все на кухонному рушнику. 5. Потім перекладаємо перці в стерилізовані банки. 6. Готуємо маринад. Кип’ятимо 1,5 л води, додаємо в каструлю сіль, цукровий пісок, перець чорний горошком, запашний і дрібно нарізану зелень. Кип’ятимо протягом 2 – 4 хвилин.

7. У банки вливаємо укусу і заливаємо гарячим маринадом.

8. Закручуємо з допомогою закочувального ключа, перевертаємо догори дном, накриваємо теплим рушником до повного охолодження.

9. Потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Відео рецепт обалденного лечо з перців

За даним рецептом, заготівля виходить дуже смачною, соковитою і красивою. Готується легко і просто, процес приготування не вимагає багато зусиль.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: