Болгарський перець з часником на зиму і петрушкою

З болгарського перцю роблять безліч заготовок. Особливо смачний він, фаршировані часником і петрушкою. Це дуже старий і напевно багатьом знайомий рецепт. Закуска виходить пікантною і в міру гострою. А ароматний маринад, який залишається коли смачний перець з часником і петрушкою з’їдений, можна використовувати як підливку.

Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

Така заготівля дуже корисна. У перці міститься багато вітаміну C, а часник – природний антибіотик, що запобігає застуди. Інгредієнти доступні всім в кінці літа або на початку осені. Спробуйте скористатися нашим простим рецептом з фото, і все вийде!

Порада: якщо ви віддаєте перевагу традиційний смак, щоб зробити перець, маринована з зеленню і часником, можна взяти в рівних пропорціях петрушку і кріп.

Інгредієнти

  • перець болгарський 2 кг
  • петрушка 2 пучка
  • часник 1 голівка
  • соняшникова олія 1 стакан
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль 1 ст. л.
  • оцет 80 г
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 78.86 ккал

Білки: 0.88 р

Жири: 5.71 р

Вуглеводи: 5.80 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

    Овочі та зелень вимийте і переберіть. У перцю видаліть плодоніжки і насіння. Часник розберіть на зубчики. Почистіть.

  • Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

    Дрібно нарубаєте часник і половину петрушки. З’єднайте. Якщо маса важко змішується, можна додати 1-2 чайних ложки рослинної олії.

  • Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

    Закип’ятіть воду. Розчиніть сіль і цукор. Влийте масло. Варіть перець до тих пір, поки він злегка не побіліє. Дістаньте і остудіть.

  • Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

    Нагрійте чисту воду в каструлі, на дно киньте кришки. Стерилізуйте ємності для закачування над парою 15 хвилин, поставивши їх на сито або ґрати.

  • Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

    Помістіть суміш зелені і часнику всередину перців. Кладіть овочі щільно в банку, пересипаючи шари залишилася петрушкою.

  • Перец болгарский с чесноком на зиму и петрушкой

    Нагрійте до кипіння рідину, в якій варили перці. Зніміть з вогню і додайте оцет. Залийте маринадом банки і надійно закатайте. Переверніть і накрийте чим-небудь до охолодження, а потім віднесіть в прохолодне приміщення. Знімати пробу можна буде вже через 2-3 місяці.

Порада: при бажанні перець розріжте навпіл і просто перекладіть його верстви сумішшю часнику і петрушки. Смак практично не зміниться, але відкрити банку можна буде раніше.

Спробуйте заготовити болгарський перець з часником на зиму – порадуйте домашніх і гостей цією чудовою закускою. Особливо добре вона підходить до м’яса і ковбасних виробів, але можна подавати її під алкоголь чи є вприкуску з супами. У рецепті немає нічого складного, а фото ще більше спростять.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: