Почалася золота осінь. А це означає, що часу для зимових заготовок залишилося зовсім небагато.
Кучерява соковита кольорова, так само як і маринована капуста білокачанна, проситься бути на зимових святкових столах. Маринують її не так часто як огірки чи помідори, а це значить, що рецептів її приготування не так вже й багато. Маринована кольорова підійде практично до всіх страв. Ви з легкістю здивуйте рідних і близьких своїм методом заготівлі.
Сьогодні ми розберемо з Вами 5 спосіб маринування цвітної капусти на зиму. Також пропоную поглянути і оцінити рецепти томатної пасти на зиму в домашніх умовах.
- Цвітна капуста на зиму без стерилізації
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачний салат з цвітної капусти
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт приготування кольорової капусти з помідорами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий рецепт цвітної капусти без оцту
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати асорті з кольоровою капустою на зиму
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
Цвітна капуста на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 700 гр.
- Листя винограду – 3 шт.
- Перець чорний (горошок) – 3-4 шт.
- Гіркий перець – 2 шт. (побажанню)
- Для маринаду:
- Вода – 500 мл
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 2 ст. ложки
- Оцет – 25 мл
Спосіб приготування:
Цвітна капуста має бути білого кольору або кремового без темних плям.
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Розбираємо На суцвіття капусту.
3. Банки стерилізуємо з допомогою духовки. Добре промиваємо їх з содою, наливаємо в них 100 мл. води, ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 200 °C. Кришки моєму і кип’ятимо 10 хвилин.
4. У підготовлені баночки на дно кладемо виноградний лист і горошинки чорного перцю.
5. Гіркий перець можна промити і розрізати на кільця (або цілком). Додаємо в банку.
6. Щільно складаємо суцвіття капусти.
7. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду, всипаємо в неї цукор, сіль. Ставимо на сильний вогонь.
8. Вливаємо оцет, даємо покипіти пару хвилин. Вимикаємо плиту.
9. Банки з кольоровою капустою заливаємо гарячим маринадом і закриваємо металевими кришками.
10. Перевертаємо їх догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження.
Маринована капуста без стерилізації готова. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.
Смачний салат з цвітної капусти
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 3 кг
- Морква – 3 шт.
- Часник – 4 головки
- Червоний гострий перець – 3 шт.
- Петрушка – 2 пучка
- Для розсолу:
- Вода – 1,5 л.
- Цукор – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 стакан
- Сіль – 3 ст. ложки
- Оцет 9% — 1 стакан
- Перець горошком – за смаком
Спосіб приготування:
1. Промиваємо кучеряву петрушку, дрібно шаткуємо.
2. Очищаємо часник від лушпиння і нарізаємо кругляшками.
3. Перець гострий моєму, очищаємо від внутрішніх камер, подрібнюємо півкільцями. Моркву чистимо від шкірки і нарізаємо кругляшочками.
4. Всі інгредієнти укладаємо шарами не в алюмінієвий посуд.
5. Перший шар, петрушка, наступний йде часник.
6. Далі викладаємо моркву. Гострий перець відправляємо туди ж.
7. І зверху викладаємо головний інгредієнт, цвітну капусту.
8. Готуємо розсіл. Беремо півтора літра води, додаємо 1 ст. цукрового піску, вливаємо 1 стакан рослинного масла, 3 ст. ложки солі, перець горошком і 1 склянку 9% столового оцту. Все ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту, доводь до кипіння.
9. Заливаємо гарячим розсолом капусту, накриваємо тарілкою і поставити зверху гніт.
10. Залишаємо на добу. Потім перемішуємо і розкладаємо по стерилізованим баночках.
11. Накриваємо кришками, але не закручуємо. Кладемо рушник в каструлю, наливаємо води, ставимо банки і стерилізуємо їх після закипання протягом 10 хвилин.
12. Потім, після стерилізації банки закатуємо. Закутуємо теплим рушником і залишаємо остуджуватися. Приємного апетиту.
Рецепт приготування кольорової капусти з помідорами
Інгредієнти:
- Помідори – 1, 5 кг.
- Капуста кольорова – 1 кг
- Часник – за смаком
- Гілочки вишні – 2 шт.
- Перець горошком – 20 шт.
- Оцтова кислота – 2 ст. ложки
- Парасольки кропу – 3 гілочки
- Сіль – 3 ст. ложки
- Цукор – 9 ст. ложок
- Вода – 3 літри
Спосіб приготування:
- Капусту очищаємо і розбиваємо на суцвіття.
- Помідори промиваємо під проточною водою.
- Часник очищаємо від лушпиння.
- Гілочки вишні і кріп добре промиємо.
- Беремо стерилізовані банки, кладемо в них листя вишні, парасолька кропу.
- Помідори проколюємо в районі плодоніжки і складаємо в банку, зверху кладемо капусту (можна це робити упереміш, не шарами).
- Ставимо каструлю з водою на великий вогонь. Коли вода закипіла, заливаємо їй на 10 хвилин банки з інгредієнтами. Потім цю воду зливаємо. Додаємо часник і перець горошком.
- В цей час готуємо маринад. Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, цукор, і оцтову кислоту. Ретельно перешиваємо.
- Заливаємо все гарячим маринадом. Закручуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.
Простий рецепт цвітної капусти без оцту
Повз даного рецепту навряд чи ви зможете пройти. Стільки пікантну цвітну капусту Ви не маринували жодного разу.
Інгредієнти:
- Капуста — 1 кг;
- Томати — 0,8 кг;
- Цукор — 1,5 ст. ложки;
- Сіль — 2 ч. ложки.
- Коріандр — ½ ч. ложі;
- Духмяний перець — 6 горошин.
Спосіб приготування:
- Капусту очищаємо і розбиваємо на суцвіття.
- Потім ці фрагменти опускають у підсолену, киплячу воду на 5 хвилин.
- Потім виливаємо через сито і заливаємо холодною водою.
- Томати промиваємо, вирізаємо плодоніжку, кладемо в киплячу воду на 3-5 хвилин і з легкістю знімаємо шкірку.
- Прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану соусу. Додаємо сіль, цукор, кип’ятити соус.
- Капусту розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо томатним соусом.
- Накриваємо кришками і кладемо в каструлю стерилізувати 10 хвилин. Закатуємо накриваємо кришками і теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.
Як приготувати асорті з кольоровою капустою на зиму
Інгредієнти:
- Кольорова капуста – 1 кг
- Солодкий перець – 1 шт. (яскравого кольору).
- Морква – 1 шт. (великого розміру або кілька маленьких).
- Для маринаду:
- Вода – 1 л.
- Лавровий лист – за смаком
- Гострий перець – за смаком
- Сіль – 3 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки
- Оцет 9 % — 40 мл
Спосіб приготування:
- Капусту розбираємо на суцвіття і промиваємо.
- У кип’ячену воду скидаємо її і відварюємо 3 хвилини.
- Перекладаємо на сито, для того щоб зайва вода скла.
- У цей час нарізаємо овочі. Солодкий перець миємо, вирізаємо серцевину і витягуємо насіння і нарізаємо шматочками.
- Моркву очищаємо від шкірки і ріжемо круглишками.
- Стерилізуємо банки за допомогою мікрохвильовки. Промиваємо їх за допомогою соди. Посуд поміщаємо в микроволовку, попередньо наливати 100 мл води в банки. Закриваємо дверцята приладу і встановлюємо потужність 900 Ватт на 3 хвилини. Кришки кип’ятити 10 хвилин.
- Після того як простерилизовали кладемо перець, моркву, потім капусту, теж саме повторюємо до наповнення банки.
- Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, перець і коли маринад закипить, вливаємо оцет.
- Закочує банки, перевертаємо догори дном до повного охолодження.
Приємного Вам апетиту.