Цвітна капуста на зиму – Кращі рецепти приготування

Почалася золота осінь. А це означає, що часу для зимових заготовок залишилося зовсім небагато.

Кучерява соковита кольорова, так само як і маринована капуста білокачанна, проситься бути на зимових святкових столах. Маринують її не так часто як огірки чи помідори, а це значить, що рецептів її приготування не так вже й багато. Маринована кольорова підійде практично до всіх страв. Ви з легкістю здивуйте рідних і близьких своїм методом заготівлі.

Сьогодні ми розберемо з Вами 5 спосіб маринування цвітної капусти на зиму. Також пропоную поглянути і оцінити рецепти томатної пасти на зиму в домашніх умовах.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Цвітна капуста на зиму без стерилізації

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 700 гр.
  • Листя винограду – 3 шт.
  • Перець чорний (горошок) – 3-4 шт.
  • Гіркий перець – 2 шт. (побажанню)
  • Для маринаду:
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Оцет – 25 мл

Спосіб приготування:

Цвітна капуста має бути білого кольору або кремового без темних плям.

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Розбираємо На суцвіття капусту.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Банки стерилізуємо з допомогою духовки. Добре промиваємо їх з содою, наливаємо в них 100 мл. води, ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 200 °C. Кришки моєму і кип’ятимо 10 хвилин.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

4. У підготовлені баночки на дно кладемо виноградний лист і горошинки чорного перцю.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

5. Гіркий перець можна промити і розрізати на кільця (або цілком). Додаємо в банку.

6. Щільно складаємо суцвіття капусти.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

7. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду, всипаємо в неї цукор, сіль. Ставимо на сильний вогонь.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

8. Вливаємо оцет, даємо покипіти пару хвилин. Вимикаємо плиту.

9. Банки з кольоровою капустою заливаємо гарячим маринадом і закриваємо металевими кришками.

10. Перевертаємо їх догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Маринована капуста без стерилізації готова. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Смачний салат з цвітної капусти

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 3 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 4 головки
  • Червоний гострий перець – 3 шт.
  • Петрушка – 2 пучка
  • Для розсолу:
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 стакан
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Оцет 9% — 1 стакан
  • Перець горошком – за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо кучеряву петрушку, дрібно шаткуємо.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

2. Очищаємо часник від лушпиння і нарізаємо кругляшками.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Перець гострий моєму, очищаємо від внутрішніх камер, подрібнюємо півкільцями. Моркву чистимо від шкірки і нарізаємо кругляшочками.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

4. Всі інгредієнти укладаємо шарами не в алюмінієвий посуд.

5. Перший шар, петрушка, наступний йде часник.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

6. Далі викладаємо моркву. Гострий перець відправляємо туди ж.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

7. І зверху викладаємо головний інгредієнт, цвітну капусту.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

8. Готуємо розсіл. Беремо півтора літра води, додаємо 1 ст. цукрового піску, вливаємо 1 стакан рослинного масла, 3 ст. ложки солі, перець горошком і 1 склянку 9% столового оцту. Все ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту, доводь до кипіння.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

9. Заливаємо гарячим розсолом капусту, накриваємо тарілкою і поставити зверху гніт.

10. Залишаємо на добу. Потім перемішуємо і розкладаємо по стерилізованим баночках.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

11. Накриваємо кришками, але не закручуємо. Кладемо рушник в каструлю, наливаємо води, ставимо банки і стерилізуємо їх після закипання протягом 10 хвилин.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

12. Потім, після стерилізації банки закатуємо. Закутуємо теплим рушником і залишаємо остуджуватися. Приємного апетиту.

Рецепт приготування кольорової капусти з помідорами

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Помідори – 1, 5 кг.
  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Часник – за смаком
  • Гілочки вишні – 2 шт.
  • Перець горошком – 20 шт.
  • Оцтова кислота – 2 ст. ложки
  • Парасольки кропу – 3 гілочки
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 9 ст. ложок
  • Вода – 3 літри

Спосіб приготування:

1. Капусту очищаємо і розбиваємо на суцвіття.

2. Помідори промиваємо під проточною водою.

3. Часник очищаємо від лушпиння.

4. Гілочки вишні і кріп добре промиємо.

5. Беремо стерилізовані банки, кладемо в них листя вишні, парасолька кропу.

6. Помідори проколюємо в районі плодоніжки і складаємо в банку, зверху кладемо капусту (можна це робити упереміш, не шарами).

7. Ставимо каструлю з водою на великий вогонь. Коли вода закипіла, заливаємо їй на 10 хвилин банки з інгредієнтами. Потім цю воду зливаємо. Додаємо часник і перець горошком.

8. В цей час готуємо маринад. Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, цукор, і оцтову кислоту. Ретельно перешиваємо.

9. Заливаємо все гарячим маринадом. Закручуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Простий рецепт цвітної капусти без оцту

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Повз даного рецепту навряд чи ви зможете пройти. Стільки пікантну цвітну капусту Ви не маринували жодного разу.

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 кг;
  • Томати — 0,8 кг;
  • Цукор — 1,5 ст. ложки;
  • Сіль — 2 ч. ложки.
  • Коріандр — ½ ч. ложі;
  • Духмяний перець — 6 горошин.

Спосіб приготування:

10. Капусту очищаємо і розбиваємо на суцвіття.

11. Потім ці фрагменти опускають у підсолену, киплячу воду на 5 хвилин.

12. Потім виливаємо через сито і заливаємо холодною водою.

13. Томати промиваємо, вирізаємо плодоніжку, кладемо в киплячу воду на 3-5 хвилин і з легкістю знімаємо шкірку.

14. Прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану соусу. Додаємо сіль, цукор, кип’ятити соус.

15. Капусту розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо томатним соусом.

16. Накриваємо кришками і кладемо в каструлю стерилізувати 10 хвилин. Закатуємо накриваємо кришками і теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.

Як приготувати асорті з кольоровою капустою на зиму

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Кольорова капуста – 1 кг
  • Солодкий перець – 1 шт. (яскравого кольору).
  • Морква – 1 шт. (великого розміру або кілька маленьких).
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Гострий перець – за смаком
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Оцет 9 % — 40 мл

Спосіб приготування:

1. Капусту розбираємо на суцвіття і промиваємо.

2. У кип’ячену воду скидаємо її і відварюємо 3 хвилини.

3. Перекладаємо на сито, для того щоб зайва вода скла.

4. У цей час нарізаємо овочі. Солодкий перець миємо, вирізаємо серцевину і витягуємо насіння і нарізаємо шматочками.

5. Моркву очищаємо від шкірки і ріжемо круглишками.

6. Стерилізуємо банки за допомогою мікрохвильовки. Промиваємо їх за допомогою соди. Посуд поміщаємо в микроволовку, попередньо наливати 100 мл води в банки. Закриваємо дверцята приладу і встановлюємо потужність 900 Ватт на 3 хвилини. Кришки кип’ятити 10 хвилин.

7. Після того як простерилизовали кладемо перець, моркву, потім капусту, теж саме повторюємо до наповнення банки.

8. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, перець і коли маринад закипить, вливаємо оцет.

9. Закочує банки, перевертаємо догори дном до повного охолодження.

Приємного Вам апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: