Цвітна капуста на зиму – Кращі рецепти приготування

Почалася золота осінь. А це означає, що часу для зимових заготовок залишилося зовсім небагато.

Кучерява соковита кольорова, так само як і маринована капуста білокачанна, проситься бути на зимових святкових столах. Маринують її не так часто як огірки чи помідори, а це значить, що рецептів її приготування не так вже й багато. Маринована кольорова підійде практично до всіх страв. Ви з легкістю здивуйте рідних і близьких своїм методом заготівлі.

Цвітна капуста на зиму

Сьогодні ми розберемо з Вами 5 спосіб маринування цвітної капусти на зиму. Також пропоную поглянути і оцінити рецепти томатної пасти на зиму в домашніх умовах.

Цвітна капуста на зиму без стерилізації

Цвітна капуста на зиму без стерилізації

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 700 гр.
  • Листя винограду – 3 шт.
  • Перець чорний (горошок) – 3-4 шт.
  • Гіркий перець – 2 шт. (побажанню)
  • Для маринаду:
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Оцет – 25 мл

Спосіб приготування:

Цвітна капуста має бути білого кольору або кремового без темних плям.

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Розбираємо На суцвіття капусту.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Банки стерилізуємо з допомогою духовки. Добре промиваємо їх з содою, наливаємо в них 100 мл. води, ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 200 °C. Кришки моєму і кип’ятимо 10 хвилин.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

4. У підготовлені баночки на дно кладемо виноградний лист і горошинки чорного перцю.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

5. Гіркий перець можна промити і розрізати на кільця (або цілком). Додаємо в банку.

Читайте також:  Повидло з злив: простий рецепт п'ятихвилинка на зиму без кісточок для пирогів, як приготувати в мультиварці без цукру і кісточок

6. Щільно складаємо суцвіття капусти.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

7. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду, всипаємо в неї цукор, сіль. Ставимо на сильний вогонь.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

8. Вливаємо оцет, даємо покипіти пару хвилин. Вимикаємо плиту.

9. Банки з кольоровою капустою заливаємо гарячим маринадом і закриваємо металевими кришками.

10. Перевертаємо їх догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Маринована капуста без стерилізації готова. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Смачний салат з цвітної капусти

Смачний салат з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 3 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 4 головки
  • Червоний гострий перець – 3 шт.
  • Петрушка – 2 пучка
  • Для розсолу:
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 стакан
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Оцет 9% — 1 стакан
  • Перець горошком – за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо кучеряву петрушку, дрібно шаткуємо.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

2. Очищаємо часник від лушпиння і нарізаємо кругляшками.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Перець гострий моєму, очищаємо від внутрішніх камер, подрібнюємо півкільцями. Моркву чистимо від шкірки і нарізаємо кругляшочками.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

4. Всі інгредієнти укладаємо шарами не в алюмінієвий посуд.

5. Перший шар, петрушка, наступний йде часник.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

6. Далі викладаємо моркву. Гострий перець відправляємо туди ж.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

7. І зверху викладаємо головний інгредієнт, цвітну капусту.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

8. Готуємо розсіл. Беремо півтора літра води, додаємо 1 ст. цукрового піску, вливаємо 1 стакан рослинного масла, 3 ст. ложки солі, перець горошком і 1 склянку 9% столового оцту. Все ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту, доводь до кипіння.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

9. Заливаємо гарячим розсолом капусту, накриваємо тарілкою і поставити зверху гніт.

10. Залишаємо на добу. Потім перемішуємо і розкладаємо по стерилізованим баночках.

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

11. Накриваємо кришками, але не закручуємо. Кладемо рушник в каструлю, наливаємо води, ставимо банки і стерилізуємо їх після закипання протягом 10 хвилин.

Читайте також:  Смажені маслюки на зиму в банках - прості рецепти приготування з фото і відео

Цветная капуста на зиму - Лучшие рецепты приготовления

12. Потім, після стерилізації банки закатуємо. Закутуємо теплим рушником і залишаємо остуджуватися. Приємного апетиту.

Рецепт приготування кольорової капусти з помідорами

Рецепт приготування кольорової капусти з помідорами

Інгредієнти:

  • Помідори – 1, 5 кг.
  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Часник – за смаком
  • Гілочки вишні – 2 шт.
  • Перець горошком – 20 шт.
  • Оцтова кислота – 2 ст. ложки
  • Парасольки кропу – 3 гілочки
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 9 ст. ложок
  • Вода – 3 літри

Спосіб приготування:

  1. Капусту очищаємо і розбиваємо на суцвіття.
  2. Помідори промиваємо під проточною водою.
  3. Часник очищаємо від лушпиння.
  4. Гілочки вишні і кріп добре промиємо.
  5. Беремо стерилізовані банки, кладемо в них листя вишні, парасолька кропу.
  6. Помідори проколюємо в районі плодоніжки і складаємо в банку, зверху кладемо капусту (можна це робити упереміш, не шарами).
  7. Ставимо каструлю з водою на великий вогонь. Коли вода закипіла, заливаємо їй на 10 хвилин банки з інгредієнтами. Потім цю воду зливаємо. Додаємо часник і перець горошком.
  8. В цей час готуємо маринад. Кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, цукор, і оцтову кислоту. Ретельно перешиваємо.
  9. Заливаємо все гарячим маринадом. Закручуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати. Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Простий рецепт цвітної капусти без оцту

Простий рецепт цвітної капусти без оцту

Повз даного рецепту навряд чи ви зможете пройти. Стільки пікантну цвітну капусту Ви не маринували жодного разу.

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 кг;
  • Томати — 0,8 кг;
  • Цукор — 1,5 ст. ложки;
  • Сіль — 2 ч. ложки.
  • Коріандр — ½ ч. ложі;
  • Духмяний перець — 6 горошин.

Спосіб приготування:

  1. Капусту очищаємо і розбиваємо на суцвіття.
  2. Потім ці фрагменти опускають у підсолену, киплячу воду на 5 хвилин.
  3. Потім виливаємо через сито і заливаємо холодною водою.
  4. Томати промиваємо, вирізаємо плодоніжку, кладемо в киплячу воду на 3-5 хвилин і з легкістю знімаємо шкірку.
  5. Прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану соусу. Додаємо сіль, цукор, кип’ятити соус.
  6. Капусту розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо томатним соусом.
  7. Накриваємо кришками і кладемо в каструлю стерилізувати 10 хвилин. Закатуємо накриваємо кришками і теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.
Читайте також:  Білі гриби мариновані на зиму з лимонною кислотою і часником - простий рецепт з фото

Як приготувати асорті з кольоровою капустою на зиму

Як приготувати асорті з кольоровою капустою на зиму

Інгредієнти:

  • Кольорова капуста – 1 кг
  • Солодкий перець – 1 шт. (яскравого кольору).
  • Морква – 1 шт. (великого розміру або кілька маленьких).
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Гострий перець – за смаком
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Оцет 9 % — 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Капусту розбираємо на суцвіття і промиваємо.
  2. У кип’ячену воду скидаємо її і відварюємо 3 хвилини.
  3. Перекладаємо на сито, для того щоб зайва вода скла.
  4. У цей час нарізаємо овочі. Солодкий перець миємо, вирізаємо серцевину і витягуємо насіння і нарізаємо шматочками.
  5. Моркву очищаємо від шкірки і ріжемо круглишками.
  6. Стерилізуємо банки за допомогою мікрохвильовки. Промиваємо їх за допомогою соди. Посуд поміщаємо в микроволовку, попередньо наливати 100 мл води в банки. Закриваємо дверцята приладу і встановлюємо потужність 900 Ватт на 3 хвилини. Кришки кип’ятити 10 хвилин.
  7. Після того як простерилизовали кладемо перець, моркву, потім капусту, теж саме повторюємо до наповнення банки.
  8. Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, перець і коли маринад закипить, вливаємо оцет.
  9. Закочує банки, перевертаємо догори дном до повного охолодження.

Приємного Вам апетиту.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya