Джем із заморожених ягід: рецепти, як приготувати

Джем з ягід – чудове ласощі, яке припаде до душі багатьом. Покроковий процес простий, навіть у новачка на кухні не повинно виникнути труднощів. Ягідний джем люблять і готують у багатьох країнах. Його використовують і звичайні господарки, і знамениті кондитери.

Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

Інгредієнти

  • полуниця 1 кг
  • цукор 700-800 г
  • вода 1-1,5 л
  • сік половини лимона

На порцію

Калорії: 187 ккал

Білки: 0.5 г

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 45 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

    Насамперед потрібно підготувати полуницю. Свіжі плоди вимийте, обсушіть і видаліть хвостики. За допомогою м’ясорубки або в чаші блендера перетріть до однорідності.

  • Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

    Ягоду поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Після зменшіть вогонь і проварити протягом 15 хвилин.

  • Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

    Всипте в каструлю цукор. Ретельно перемішуйте в процесі, прибираючи піну. Можна додати за бажанням пектин.

  • Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

    Додати сік половини лимона. Уварите до потрібної консистенції. Зробити перевірку на готовність дуже просто. Якщо крапля не стікає з ложки холодної, а утворює щільний кулька, – все готово.

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 3 баночки по 500 мілілітрів.

Джем із заморожених ягід

Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

На 100 г:

  • білки – 0.5 г;
  • жири – 2 г;
  • вуглеводи – 23 г;
  • калорійність – 111 ккал.

Інгредієнти

  • заморожена вишня – 1 кг;
  • цукор – 500-700 г;
  • крохмаль – 30-50 г;
  • вершкове масло – 50-60 г;
  • вода – 1 л.

Приготування

  1. З’єднайте заморожену ягоду з цукром, акуратно перемішайте і поставте на вогонь. Можна трохи прогріти в мікрохвильовій печі попередньо.
  2. Коли вишня закипить, викладіть в каструлю вершкове масло. Варіть на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру.
  3. У холодній воді розведіть крохмаль. Влийте тонкою цівкою в джем. Продовжуйте варити, періодично помішуючи, до отримання потрібної консистенції. Зніміть з вогню, розлийте по стерилізованим баночках і остудіть. Оптимальні умови зберігання в холодильнику. Ось такий простий рецепт джему з заморожених ягід, сміливо беріть його на замітку!
Читайте також:  Як солити помідори черрі на зиму: рецепти на літрову банку

Джем из замороженных ягод: рецепты, как приготовить

Лісові ягоди з їх насиченим ароматом чудово «працюють» в асорті з домашніми червоними, полуницями і малиною. Зручно заморожувати на зиму ягоди і використовувати за потреби. Зварити джем можна не тільки на плиті, але і в хлібопічці або мультиварці, наприклад. Дивіться фото і відео інших рецептів на нашому сайті.

DvaGusya