Джем з ягід – чудове ласощі, яке припаде до душі багатьом. Покроковий процес простий, навіть у новачка на кухні не повинно виникнути труднощів. Ягідний джем люблять і готують у багатьох країнах. Його використовують і звичайні господарки, і знамениті кондитери.
Інгредієнти
- полуниця 1 кг
- цукор 700-800 г
- вода 1-1,5 л
- сік половини лимона
На порцію
Калорії: 187 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 45 г
Кроки 35 хв. Відео-рецепт
-
Насамперед потрібно підготувати полуницю. Свіжі плоди вимийте, обсушіть і видаліть хвостики. За допомогою м’ясорубки або в чаші блендера перетріть до однорідності.
-
Ягоду поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Після зменшіть вогонь і проварити протягом 15 хвилин.
-
Всипте в каструлю цукор. Ретельно перемішуйте в процесі, прибираючи піну. Можна додати за бажанням пектин.
-
Додати сік половини лимона. Уварите до потрібної консистенції. Зробити перевірку на готовність дуже просто. Якщо крапля не стікає з ложки холодної, а утворює щільний кулька, – все готово.
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 3 баночки по 500 мілілітрів.
Джем із заморожених ягід
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 8
Енергетична цінність продукту
На 100 г:
- білки – 0.5 г;
- жири – 2 г;
- вуглеводи – 23 г;
- калорійність – 111 ккал.
Інгредієнти
- заморожена вишня – 1 кг;
- цукор – 500-700 г;
- крохмаль – 30-50 г;
- вершкове масло – 50-60 г;
- вода – 1 л.
Приготування
- З’єднайте заморожену ягоду з цукром, акуратно перемішайте і поставте на вогонь. Можна трохи прогріти в мікрохвильовій печі попередньо.
- Коли вишня закипить, викладіть в каструлю вершкове масло. Варіть на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру.
- У холодній воді розведіть крохмаль. Влийте тонкою цівкою в джем. Продовжуйте варити, періодично помішуючи, до отримання потрібної консистенції. Зніміть з вогню, розлийте по стерилізованим баночках і остудіть. Оптимальні умови зберігання в холодильнику. Ось такий простий рецепт джему з заморожених ягід, сміливо беріть його на замітку!
Лісові ягоди з їх насиченим ароматом чудово «працюють» в асорті з домашніми червоними, полуницями і малиною. Зручно заморожувати на зиму ягоди і використовувати за потреби. Зварити джем можна не тільки на плиті, але і в хлібопічці або мультиварці, наприклад. Дивіться фото і відео інших рецептів на нашому сайті.