Фаршировані перці з фаршем і рисом — рецепт на зиму в банках, з фото

Фаршировані перці з фаршем і рисом – улюблені ласощі багатьох. Існують різні способи заготівлі, які дозволяють запастися ними, щоб їсти це літньо-осіннє блюдо в зимові холоди. Воно не тільки прикрасить ваш стіл, але і допоможе впоратися з дефіцитом вітамінів.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото
Самий простий і зручний спосіб – закатати закуску. В банках зберігаються овочі найкращим чином, просочуються маринадом, а потім дуже легко готуються. Особливо сподобається такий варіант студентам. Адже їм часто колись робити собі повноцінну їжу, а турботливі мами не можуть доглянути за дітьми, якщо ті живуть далеко від дому. Дуже просто запастися перцем з начинкою на зиму, слідуючи нашим докладним рецептами з фото.

Перці, фаршировані фаршем і рисом

Інгредієнти

  • Перець болгарський 6 шт.
  • Фарш мясний 500 г
  • Рис 1 стакан
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 1 л

На порцію

Калорії: 136.27 ккал

Білки: 6.67 р

Жири: 5.93 р

Вуглеводи: 13.75 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    Вимийте плоди. Зріжте хвостики і видаліть насіння. Почистіть цибулю.

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    Доведіть рис до напівготовності. Закип’ятіть воду і проваріть перці 4-5 хвилин.

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    Дрібно нарубаєте цибулька і з’єднайте в мисці з рисом і фаршем. Краще всього використовувати свино-яловичий, але підійде і курячий. Поперчіть і посоліть. Начиніть овочі.

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    Розведіть томатну пасту водою. Приправте за смаком. Помістіть перці в каструлю або глибоку сковороду. Додайте заливку і тушкуйте протягом 30 хвилин.

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    За цей час підготуйте ємності для закачування. Вимийте невеликі банки з содою. Закип’ятіть воду в каструлі. Укладіть на неї грати або сито. Виставляйте зверху банки на 10-15 хвилин. Кришки проваріть або обдайте окропом.

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    Розкладіть готовий перець. Укладайте по 2-4 штуки в одну ємність, щоб згодом витратити всю банку, не залишаючи її стояти в холодильнику.

  • Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

    Підігрійте заливку і додайте в заготовки. Загорніть банки, накрийте до охолодження. Бажано з’їсти перець протягом 3-6 місяців. Його можна їсти просто розігрів, але краще протушкувати 5-10 хвилин перед вживанням.

Порада: використовувати перець допускається різного ступеня зрілості, але сорт рекомендується брати один. Так всі плоди будуть однаково оброблені.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото

Перець, фарширований овочами та рисом

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорії – 182.05 ккал;
  • білки – 1.80 м;
  • жири – 0.17 г;
  • вуглеводи – 14.16 р.

Інгредієнти

  • перець солодкий – 8 шт.;
  • рис – 250 г;
  • морква – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • кабачок – 2 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • кріп – ½ пучка;
  • селера – ½ пучка;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • томатна паста – 100 г;
  • оцет – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • вода – 1.5 л.

Покрокове приготування

  1. Поставте варитися рис до напівготовності.
  2. Вимийте овочі. Видаліть плодоніжку і насіння у перцю. Знову промийте і дайте обсохнути.
  3. Наріжте кабачки невеликими кубиками. Дрібно нарубаєте цибулю і моркву нашаткуйте. Обсмажте їх на рослинному маслі 1-3 хвилини. Киньте на сковороду кабачок і смажте до готовності. Додайте 1-2 столових ложки томатної пасти.
  4. Перемішайте рис та овочі. Щільно начиніть перці. Складіть їх у каструлю горизонтально.
  5. Розчиніть сіль і цукор у воді. Розведіть нею залишилася томатну пасту. Залийте рідиною перець і тушкуйте на середньому вогні 20 хвилин.
  6. Стерилізуйте банки над парою. Можна також зробити це в мікрохвильовій печі. Кожна ємність обробляється кілька хвилин на високій потужності. Попередньо на дно наливають невелику кількість води. Кришки обдайте окропом.
  7. Переберіть зелень і вимийте її. Розкладіть перці ємкостей, перекладаючи сумішшю кропу, петрушки і селери. Наповніть банки заливкою, залишаючи близько 1 см до краю. Додайте оцет.
  8. Накрийте ємності кришками. Виставте їх в широку каструлю. Залийте водою, щоб заготовки опинилися в ній на 2/3. Кип’ятіть протягом 15 хвилин. Після цього загорніть, переверніть і укутайте до охолодження. Зберігається заготівля 2-3 місяці, перед подачею тушкується в томатній заливці 10-15 хвилин.

Порада: для фаршу можна використовувати будь-які овочі, які є під рукою: баклажани, кабачки, капусту або навіть гриби.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом — рецепт на зиму в банках, с фото
Подаються такі перці як закуска або як повноцінне блюдо з гарніром. Плюс такої заготовки в тому, що вона згодиться і на кожен день, і як особливе частування до святкового столу. Приділіть трохи свого часу приготування, і ви зможете порадувати домашніх смачним і корисним стравою в зимові холоди. Зробити це, дотримуючись рецептом, дуже просто.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: