Гриби на зиму – рецепти в банках з фото покроково без стерилізації

Як приготувати гриби на зиму — цим питанням напевно зараз задаються багато хазяєчки. Адже осінь особливо балує щедрими дарами. Для консервування підходять практично всі види грибів, які тільки є: грузді, опеньки, лисички, підосичники, сироїжки, підберезники, маслюки, вовнянки, рижики, і, звичайно, всіма улюблені печериці. Їх можна зустріти на прилавках магазинів і ринків цілий рік, причому за цілком консервативної ціною. До всього іншого, це один з найбільш безпечних для здоров’я вид грибів. Його ми і будемо готувати.

Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

Печериці мариновані

Найпростіший рецепт на зиму, як у домашніх умовах смачно і швидко приготувати гриби це, звичайно ж, класичне маринування. Такі грибочки підійдуть в якості легкої закуски і доповнять будь-який салат або гарнір.

Інгредієнти

  • Гриби печериці 1 кг
  • Вода 1 л
  • Оцет 6% 150 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 2 ч. л.
  • Лавровий лист 5 шт
  • Перець чорний і білий горошком 15 шт.
  • Гвоздика 5 шт
  • Часник 1 шт.

На порцію

Калорії: 65 ккал

Білки: 2.8 м

Жири: 4.5 м

Вуглеводи: 3.6 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

    Гриби викладіть в миску, ретельно промити від залишків торфу і дайте стекти. Візьміть емальовану каструлю об’ємом від 3 літрів, наберіть води і доведіть до кипіння.

  • Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

    Як тільки з’являться бульбашки, закиньте гриби відваріть 5 хвилин, потім злийте рідину.

  • Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

    Тепер приготуємо маринад. В одному літрі води розчиніть сіль і цукор, додайте листя лавра, чорний перець, бутони гвоздики і влийте оцет. Ретельно все розмішайте і доведіть розсіл до кипіння.

  • Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

    У вируючий маринад опустіть печериці і варіть на середньому вогні ще 15 хвилин. Потім вимкніть конфорку і залиште гриби у воді до повного охолодження.

  • Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

    Очистіть головку часнику від лушпиння. Кожен зубчик розріжте уздовж.

  • Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

    Приготуйте банки. Ретельно вимийте їх, просушіть. Укладіть у них гриби, часник, залийте маринадом і загорніть кришками.

Порада: зберігайте мариновані печериці без стерилізації в холодильнику або в будь-якому прохолодному темному місці. Використовуйте пластикову кришку.

Мариновані гриби можна їсти вже через два дні. За цей час вони добре напитаются. При подачі закуски на стіл збризніть грибочки соняшниковою рафінованою олією і присипте зеленню цибулі-порею. Приємного апетиту!

Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

Смажені гриби

Печериці дуже добре зарекомендували себе в смаженні як з цибулею, так і з додаванням інших овочів. Таким способом можна заздалегідь заготовити грибну масу для соусів або гарніру. Підійде закачування і для супу. Стояти годинами біля плити не потрібно.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 60 ккал;
  • жири – 4.7 м;
  • білки – 3.1 м;
  • вуглеводи – 1.5 р.

Інгредієнти

  • гриби печериці – 1.2 кг;
  • цибуля ріпчаста – 3-4 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • сіль – 1 ч. л.

Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

Покрокове приготування

  1. Готувати почніть з печериць. Почистіть гриби, ретельно вимийте їх. Подрібніть як вам більше подобається і залиште в мисці.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте кубиками або півкільцями.
  3. Розігрійте сковороду, налийте 5 столових ложок соняшникової олії і злегка обсмажте на ньому цибулька. Через дві хвилини додайте до цибулі гриби і, постійно помішуючи, протушкувати масу на середньому вогні ще близько 15 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.
  4. Вимийте і просушіть скляні ємності. Ще гарячими розкладіть смажені гриби на зиму в банки, зверху полийте залишками соняшникової олії. Загорніть залізними кришками.

Для більш довгого зберігання смажених печериць краще простерилізувати заготовки. Для літрової тари цей процес займе приблизно 30 хвилин. Для цього візьміть широку каструлю з високими бортами, на дно постеліть кухонне рушник, поставте на нього банки з грибами і поступово залийте їх попередньо розігрітій приблизно до 40 градусів водою. Вона повинна закривати банки до рівня плічок. На додаток до кришок можна використовувати затискачі для стерилізації. Якщо ви в чомусь сумніваєтеся, подивіться спочатку відеоінструкцію або ознайомтесь з фото покроково.

Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

Порада: при стерилізації банок з смаженими грибами у воду обов’язково додайте жменю крупної солі.

Заготівля ідеально доповнить будь-які страви з картоплі, макаронних виробів, а також стане незамінною в соусах для спагетті. Перед цим гриби з банки обов’язково трохи розігрійте в сковороді. Якщо ж у вашій морозильній камері є вільна полку, можна поступити простіше. Обсмажені гриби з цибулею не укладати в банки, а розкидати по харчових контейнерах або пакетах і заморозити до потрібного моменту.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Грибы на зиму - рецепты в банках с фото пошагово без стерилизации

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: