Гриби в томатному соусі на зиму – покроковий рецепт рижиков в томатній заливці

Про те, щоб зимове меню сім’ї вийшло різноманітним і смачним, необхідно подбати заздалегідь. Кожна господиня прагне закрити кілька видів закусок, щоб в холодну пору року харчування рідних вийшло максимально насиченим і різноплановим. Особлива увага при цьому приділяється грибів. Варіантів заготовок існує багато. У цій статті розглянемо такий цікавий рецепт, як рижики в томатній заливці – це ароматне блюдо, має яскраво виражений смак.

Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

При цьому закуска ще й надзвичайно корисна: основний інгредієнт містить в собі багато вітаміну А, який при систематичному вживанні здатний поліпшувати зір. У цілому технологія приготування страви досить проста і не вимагає тривалої підготовки. Пам’ятайте, що для консервування потрібно вибирати тільки цілі, міцні і здорові на вигляд гриби. Якісний і ретельний відбір сировини є головним секретом успішного закриття на зиму смачною і корисною закуски.

Важливо: рижики відносять до категорії відносно чистих грибів. Особливу увагу при попередньому огляді і обробці продукту слід звернути на дві зони: платівки та капелюшки. У цих місцях накопичується найбільша кількість сміття. Що стосується червивих або таких, рижиков – їх можна готувати, такі гриби відразу викидають.

Інгредієнти

  • гриби рижики 2 кг
  • паста томатна 150 г
  • олія рослинна 150 г
  • морква 300 г
  • цибуля ріпчаста 300 г
  • лавровий лист 4 шт.
  • перець чорний горошком 8 шт.
  • вода 200 мл
  • сіль за смаком
  • перець мелений за смаком

На порцію

Калорії: 79.5 ккал

Білки: 2 м

Жири: 6.7 р

Вуглеводи: 4.8 м

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Гриби перебираємо, очищаємо від бруду і сміття, добре миємо. Великі рижики ділимо на 2-4 частини, дрібні залишаємо цілими. Закладаємо в каструлю з підсоленою киплячою водою. Варимо півгодини.

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Відкидаємо гриби на друшляк, промиваємо їх під холодним струменем. Залишаємо стікати на 5-7 хвилин.

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Тим часом чистимо овочі. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці.

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Перекладаємо гриби в чисту каструлю, додаємо туди розбавлений водою томатний соус і рослинне масло.

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Приєднуємо також до грибів підготовлені овочі, перець горошком і лаврушку. Добре все перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо на середньому полум’я 15-20 хвилин, постійно помішуючи.

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Підсилюємо загострення конфорки, кип’ятимо вміст каструлі 10 хв. Потім вогонь робимо мінімальним і тушкуємо гриби в томатній заливці ще близько години.

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Стерилізуємо банки тим способом, який вам подобається. Зручно це робити в духовій шафі (досить потримати там тару 15 хвилин при 120 градусах Цельсія).

  • Грибы в томатном соусе на зиму - пошаговый рецепт рыжиков в томатной заливке

    Як тільки мине належний час, розкладаємо грибну суміш з овочами по скляних ємностей і закочує їх кришками. Закутуємо банки. Після охолодження можна прибирати закрутки на зберігання до зими.

Це цікаво: рижики містять в собі особливий компонент, лактариовиолин — антибіотик природного походження, який успішно допомагає справлятися з різними бактеріальними захворюваннями. Вживання цих грибів рекомендовано тим людям, які проходять лікування від туберкульозу.

Великі корисні і цікаві смакові характеристики рижиков обумовлюють їх високу гастрономічну популярність. Грибна закуска добре поєднується з м’ясом, рибою і різними гарнірами.
І хоч цікавих рецептів для консервування сьогодні можна знайти досить багато, гриби в томатному соусі на зиму є одним з тих страв, технологію приготування яких багато господинь зберігають у своїх особистих кулінарних нотатках. Хочете знати, чому так? Просто спробуйте цю пікантну закуску, і питання відпаде саме собою.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: