За допомогою техніки можна не тільки готувати перші та другі страви, але і варити повидло і джем на зиму в домашніх умовах. Приготування диво-каструльці швидке і зручне, а результат перевершує всі очікування. Якщо робите яблучне повидло в мультиварці вперше, то попередньо подивіться відео і прочитайте покроковий опис процесу.
Інгредієнти
- яблука 1 кг
- вода 200 мл
- цукровий пісок 700 г
- лимонна кислота ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 34.1 ккал
Білки: 0 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 8.5 г
Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт
-
Яблучка для повидла підійдуть будь-які. Якщо фрукти сильно кислі, то не варто додавати лимонку. Солодкі сорти ідеально розварюються, тому повидло вийде однорідної консистенції.
-
Очищаємо плоди від шкірки і серцевини. Нарізаємо дрібними шматочками фрукти і подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна пропустити яблучка через дрібну решітку м’ясорубки, а після пробити блендером, щоб отримати однорідну масу. В крайньому випадку — натерти на дрібну тертку.
-
Яблучне пюре перекладаємо в чашу приладу, вливаємо воду, ставимо режим гасіння і готуємо протягом 30 хвилин. Помішувати повидло не потрібно.
-
Додаємо цукровий пісок і добре розмішуємо інгредієнти. Відразу кидаємо лимонну кислоту, щоб повидло не вийшло приторно-солодким.
-
Міняємо режим “Випічка” і готуємо протягом 40 хвилин. Регулярно розмішуємо, щоб десерт не пригорів.
-
Тим часом необхідно обробити банки і кришки. Останні заливаємо окропом на 15 хвилин, а самі ємності стерилізуємо в духовці або мікрохвильовій печі протягом чверті години.
-
Як тільки повидло загусло, вимикаємо мультиварку і розливаємо його по банках. Укупориваем банки, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Зберігати закатку необхідно в сухому, прохолодному місці.
Це цікаво: якщо є обмеження вживання цукру, то можна приготувати густе повидло і без нього. Головне — вибрати солодкий сорт яблук, додати воду і краще обійтися без лимонної кислоти, щоб не перебити природну солодкість десерту.
Повидло з яблук, зроблене в мультиварці на зиму, це простий рецепт і швидкий спосіб приготування закачування. Підійдуть як прилади фірми “Редмонд”, так і інших марок (при наявності відповідних функцій). Такий смачний продукт стане в нагоді для начинки в пиріжки, булочки та торти. Обов’язково запасіться запас апетитним яблучним десертом. Вдалих вам зимових заготовок!