Яблучні варення і джеми – “класика”, знайома кожному з дитинства, адже саме цими ласощами балувала нас мама. Але якщо ви хочете урізноманітнити традиційний варіант зимової закачування, і зробити його ще більш смачним і незвичайним, то обов’язково спробуйте приготувати яблучне повидло з апельсинами.
“Букет” з ароматних плодів яблук у поєднанні з легкою пікантною гіркуватістю соковитих цитрусових не залишить байдужим жодного ласуна. А для того щоб вам було легше зробити цю смакоту, ми підготували вичерпний покроковий рецепт з фото і відео.
Інгредієнти
- яблука 2,5 кг
- апельсини 400 г
- лимон 150 г
- цукор-пісок 1,5 кг
- вода 150 мл
На порцію
Калорії: 52 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 12.9 г
Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт
-
Яблука перебираємо і, позбувшись від недозрілих і зіпсованих плодів, миємо під проточною струменем. За допомогою спеціального ножа видаляємо у плодів серцевину і нарізаємо на дольки, зручні для перекручування в м’ясорубці.
-
Пару апельсинів і один лимон також гарненько промиваємо під прохолодною водою з допомогою щітки (щоб прибрати віск, яким продавці зазвичай натирають цитрусові) і, обсушивши фрукти, акуратно знімаємо з них цедру на дрібній тертці, намагаючись не зачіпати білу шкірку. Після цього видаляємо у цитрусів кісточки і очищаємо їх від шкірки, потім нарізаємо м’якоть невеликими шматочками.
-
Яблука, апельсини і лимон пропускаємо через м’ясорубку (користуючись дрібною насадкою) в глибоку ємність з товстим дном, в якій згодом будемо варити повидло. Засипаємо до перекрученим плодам цедру цитрусових і півтора кілограма цукрового піску, добре перемішуємо інгредієнти і залишаємо в такому вигляді на годину, щоб кристали цукру трохи підтанула, а фрукти пустили сік.
-
Через певний час заливаємо в каструлю з майбутнім повидлом 150 мл чистої фільтрованої води, ще раз все ретельно перемішуємо і ставимо посуд на плиту. Як тільки маса завирувало, зменшуємо полум’я до середнього показника, і варимо повидло протягом 30-45 хвилин (час буде залежати від того, який по густоті продукт ви хочете отримати).
-
Гарячий десерт розкладаємо по сухим стерильним банкам і закатуємо прокип’яченими металевими кришками. Прибираємо остигати горловинами вниз під чимось теплим, це займе близько доби. Зберігати ласощі потрібно з усією решті консервацією в прохолодному місці без сонячного освітлення.
Порада: для приготування повидла вибирайте яблука літніх і осінніх сортів – вони м’якше, і, відповідно, легше розварюються.
Приготована за цим рецептом корисне ласощі буде не тільки чудовим десертом до чаю, але і вбереже вас від застуд. Тому не забудьте обов’язково запасти дуже смачне яблучне повидло з апельсином на зиму запропонованим простим способом. Приємного апетиту!