Яблучне варення в хлібопічці – простий і швидкий рецепт

Ось і настав сезон яблук настав час починати робити заготівлі. Яблучне варення — неймовірно смачний і універсальний продукт. Багато хто пам’ятає і обожнюють це ласощі з дитинства. Приготування на зиму яблучного варення не потребує багато часу і особливих кулінарних здібностей, зате результат завжди радує.

Дуже смачне і ароматне варення з яблук, приготоване в хлібопічці, чудово доповнює будь десерти, пироги, млинці, навіть самі звичайні скибочки хліба. В сучасних хлібопічках є програми “Джем” або “Варення”. Приготувати вишуканий десерт в домашніх умовах не складе праці. Завдяки такому диву техніки, ви можете не боятися, що варення пригорить, і його не потрібно буде постійно помішувати. Досить скласти інгредієнти в чашу, включити програму і чекати сигналу про готовність страви. Наш рецепт варення з яблук у хлібопічці з фото і відео порадує хазяєчок своєю простотою і чудовими смаковими якостями.

Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

Яблучне варення в хлібопічці

Рада: до фруктової м’якоті додають тертий імбир, він надає пряний аромат. Можна також покласти запашні трави, м’яту, розмарин.

Інгредієнти

  • Яблука 500 г
  • Цукор 400 г
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Ваніль, кориця 1/2 ч. л.

На порцію

Калорії: 203 ккал

Білки: 0.22 р

Жири: 0.22 р

Вуглеводи: 49.62 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

    Яблучка помийте, видаліть шкірку і серцевину.

  • Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

    Фруктову м’якоть натріть на тертці з самими дрібними отворами.

  • Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

    Отриману масу покладіть в ємність хлібопічки і додайте цукор, лимонний сік, ваніль і корицю. Якщо яблука не дуже соковиті, можна долити трохи води.

  • Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

    Встановлюєте режим “Варення” і залишаєте готуватися.

  • Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

    Після сигналу таймера ще гарячу масу розкладаєте по стерильним банкам.

Варення з яблук у хлібопічці готово. Приємного апетиту!

Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт

Яблучний мармелад

Важко знайти ласуна, який був би байдужий до мармеладу. Зробити натуральне і корисне ласощі може будь-який бажаючий у себе вдома.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 17

Енергетична цінність

  • калорійність – 147.29 ккал;
  • білки – 0.29 г;
  • жири – 0.29 г;
  • вуглеводи – 35.40 р.

Інгредієнти

  • яблука – 750 г;
  • цукор – 300 р.

Покрокове приготування

  1. Для початку вимийте фрукти, виріжете серцевини, шкірку можна не знімати.
  2. Плоди подрібніть в блендері. Покладіть в чашу хлібопічки шарами за такою схемою: половина яблук, 1/2 норми цукру, потім — друга частина фруктів і залишився пісок.
  3. Встановіть в хлібопічці режим «Варення» на 2 години.
  4. Готову масу розлийте по силіконових форм і поставте в холодильник для повного застигання.
  5. Затверділі фігурки вийміть та підсушіть. За бажанням присипте цукровою пудрою.

Яблочное варенье в хлебопечке - простой и быстрый рецепт
Подавати домашній мармелад з яблук можна не тільки у вигляді десерту, але і додавати як начинку для булочок, пирогів, так як він не змінить свій зовнішній вигляд при впливі температури.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: