Як приготувати гриб баран на зиму – кращі рецепти з фото та описом

Гриб баран — дуже рідкісний гість в кошику грибника. Росте він гронами і має ніжний горіховий присмак. Зустріти грифолу (це ще одна назва диво-грибка) можна нечасто, бо росте вона тільки в серпні і вересні. Як визначити даний вид? Характеристика гриба бараняча голова:

  1. М’якоть гриба світла, трохи ламка, з насиченим ароматом і горіховим присмаком.
  2. Тіло гриба – це безліч тонких, плоских капелюшків у вигляді лопатей або півсфери. Вони кріпляться до коротеньким ніжок, які повторно розгалужуються, утворюючи єдину підставу.
  3. Капелюшок гріфола кучерявою шкіряста, досить м’ясиста, по краях хвилясті, ближче до ніжці звужується клином. Капелюшок зверху бежевого або сіро-бурого забарвлення, а знизу – білого.
  4. Еліпсоїдні суперечки, а порошок з них має біле забарвлення.

Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

Якщо ж вам попався такий лісовий подарунок, обов’язково використовуйте його. Дізнайтеся, як приготувати гриб баран: його можна смажити, тушкувати на зиму замаринувати. У даному рецепті ви познайомитеся з процесом закачування грибів на зиму, а допоможуть у цьому фото і опис процесу.

Інгредієнти

  • гриб баран 2 кг
  • 2 ч. л. сіль
  • перець горошком 10 шт.
  • гвоздика 6 шт.
  • часник 4 зубчики
  • оцет 5 ст. л.
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 17.3 ккал

Білки: 2.1 м

Жири: 0.5 г

Вуглеводи: 1.2 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

    Перед тим як готувати закуску, потрібно промити і простерилізувати банки і кришки звичним для вас способом. Для приготування по даному рецепту нам знадобиться чотири півлітрових банки.

  • Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

    Гриб необхідно розрізати на витки і зрізати жорсткі кінці. Кожен виток ретельно промити під проточною водою.

  • Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

    Ставимо На плиту каструлю з водою і як тільки вона закипить, перекладаємо в ємність гриб баран. Його досить проварити 15 хвилин, а відвар необхідно злити в раковину. Перекладаємо гриби на друшляк, щоб стекла вода.

  • Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

    В каструлю, заливаємо воду для маринаду, доводимо її до кипіння і додаємо сіль, перець, лавровий лист і гвоздику. Опускаємо в маринад гриби і проварюємо 5 хвилин. Після чого додаємо оцет і варимо ще кілька хвилин на повільному вогні.

  • Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

    В кожну баночку додаємо попередньо очищений зубчик часнику і викладаємо гриби з маринадом. Закочує банки бляшаними кришками і закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо баночки остигати.

  • Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

    На наступний день закатку переставляємо в комору на зиму.

Цікаво знати: гриб баран росте на пнях і біля підніжжя дерев, буває дуже великих розмірів. Буквально за 10 днів може розростися до 10 кг.

Зима не за горами, обов’язково приготуйте кілька грибних заготовок. Вони послужать вам хорошу службу і довгими зимовими вечорами, і на святковому Різдвяному, новорічному столі. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как приготовить гриб баран на зиму - лучшие рецепты с фото и описанием

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: