Як солити зелені помідори на зиму в банках: рецепт без оцту холодним способом

Вмілі господині можуть знайти застосування будь-якого продукту. Так у свій час був придуманий спосіб засолу зелених помідорів, які не встигли встигнути до кінця сезону. “Запізнилися” овочам загрожує загибель від заморозків, тому не втрачайте часу і займіться заготовками на зиму.

Смак солоних зелених томатів дуже делікатний, важливо вміти підкреслити його правильними спеціями. Вважається, що найкращий спосіб засолу таких плодів – в бочках. Але ми пропонуємо вам заготовити зелені помідори на зиму в банках. Спробуйте наш рецепт і переконайтеся, що результат буде нітрохи не гірше.

Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

Обережно: у недорозвинених, дрібних овочах міститься велика кількість токсину соланіну, який викликає сильне отруєння. Використовуйте тільки томати середнього і великого розмірів.

Рецепт солоних зелених помідорів на зиму в банках

Інгредієнти

  • зелені помідори 1,7 кг
  • вода 1 л
  • сіль 2 ст. л.
  • лавровий лист 2 шт.
  • цукор 1 ст. л.
  • м’ята 10 г
  • кріп) 10 г
  • петрушка 10 г
  • перець чорний мелений-5 г
  • листя вишні 3 шт.
  • листя смородини 3 шт.

На порцію

Калорії: 83.78 ккал

Білки: 1.07 р

Жири: 0.20 г

Вуглеводи: 19.78 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Поставте кип’ятитися 1 літр води. Розчиніть в ньому сіль. Потім дайте розсолу повністю охолонути.

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Добре прополощіть овочі під проточною водою. В області плодоніжки у кожного томату зробіть прокол виделкою.

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Вимийте 3-х літрову банку і висушіть її. Покладіть на дно частина трав і листя.

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Почніть викладати помідори. Поверх кожного шару кладіть спеції і пересипайте все цукром і перцем. Струшуйте ємність час від часу.

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Залийте овочі охолодженим розсолом до самого верху тари, щоб він повністю покривав вміст.

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Закрийте банку пластиковою кришкою, попередньо ошпаренной окропом.

  • Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

    Надішліть заготовку на зберігання в холод.

Порада: щоб всі помідори були однаково смачними, переберіть їх і розсортуйте за ступенем зрілості. Розсіл для більш стиглих томатів повинен бути міцніше.

Зелені помідори з часником

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 7

Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

Енергетична цінність

  • калориийность – 20.92 ккал;
  • білки – 1.15 м;
  • жири – 0.21 г;
  • вуглеводи – 3.87 р.

Інгредієнти

  • зелені помідори – 700 г;
  • вода – 0.5 л;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • перець пекучий – 1 шт.;
  • кріп – 1 ч. л.;
  • часник – 5 р;
  • перець чорний горошком – 2 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. Закип’ятіть воду і залиште її остигати.
  2. Вимийте помідори, зробіть невеликий прокол у місці кріплення плодоніжки.
  3. Почистіть часник. Дрібно нарубаєте його.
  4. Перець наріжте кільцями, подрібніть зелень.
  5. На дно літрової банки покласти лавровий лист і перець горошком.
  6. Почніть викладати помідори. Кожен шар пересипайте цукром і спеціями – часником, кропом і пекучим перцем.
  7. Розчиніть сіль в кип’яченій воді. Залийте банку розсолом. Закрийте завинчивающейся або капроновою кришкою.
  8. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.

Порада: цікавий насичений смак зелених томатах надає суха гірчиця – на літр розсолу йде чайна ложечка порошку.

Как солить зеленые помидоры на зиму в банках: рецепт без уксуса холодным способом

Соління можна подавати до столу вже через пару тижнів. Помідори, засолені холодним способом, виходять соковиті і хрусткі. Тверді і пікантні, вони ідеально підходять для закуски і зимових салатів. Завдяки своїй щільності такі овочі не втрачають форму, тому стануть прикрасою будь-якого столу. Спробуйте приготувати таку страву за нашими рецептами, і ви просто не зможете від нього відірватися!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: