Як варити компот з яблук: простий покроковий рецепт в каструлі на кожен день, скільки варити, щоб відразу пити

Компот – десертний напій, але ми звикли вживати його просто так. Улюбленим інгредієнтом для його приготування стали яблука. Їх варять окремо або в поєднанні з ягодами, свіжими або сушеними фруктами. При бажанні компоти можна закривати на зиму. Робити закрутки допускається без особливої термічної обробки – досить просто залити фрукти окропом.

Домашній компот – кращий корисний напій для дитини, з яким не зрівняється жодна “газована вода”. Але він не тільки “дитячий” – дорослі теж часто не проти поласувати чудовим десертом. Наш покроковий рецепт з фото і відео допоможе вам зварити його легко і смачно, зберігаючи кожен вітамін. Ми пропонуємо простий спосіб, за яким ароматний компот буде правильно готувати навіть початківець кулінар.

Как варить компот из яблок: простой пошаговый рецепт в кастрюле на каждый день, сколько варить, чтобы сразу пить

Порада: для приготування бажано брати яблука одного сорту. Всі види мають різну щільність, кожному потрібен свій час для варіння. Найсмачніше виходить страва з домашніх плодів, але через брак підійдуть магазинні.

Інгредієнти

  • яблука 500 г
  • цукор 1/2 склянки
  • вода 2 л

На порцію

Калорії: 21.45 ккал

Білки: 0.08 г

Жири: 0.08 г

Вуглеводи: 4.99 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Как варить компот из яблок: простой пошаговый рецепт в кастрюле на каждый день, сколько варить, чтобы сразу пить

    Поставте грітися до закипання воду в каструлі з емаллю.

  • Как варить компот из яблок: простой пошаговый рецепт в кастрюле на каждый день, сколько варить, чтобы сразу пить

    Яблука вимийте і видаліть серцевину. При цьому можна як нарізати їх шматочками, так і цільні плоди.

  • Как варить компот из яблок: простой пошаговый рецепт в кастрюле на каждый день, сколько варить, чтобы сразу пить

    Коли вода закипить, додайте в неї фрукти. Варіть кілька хвилин, а потім додайте цукор. Перемішайте до повного розчинення кристалів.

  • Как варить компот из яблок: простой пошаговый рецепт в кастрюле на каждый день, сколько варить, чтобы сразу пить

    Варіть напій ще близько 5 хвилин. Яблука повинні бути м’якими, але при цьому не розварюватися. Вимкніть плиту, відставте каструлю. Під кришкою, дайте настоятися 10-20 хвилин, а після можете пити готовий фруктовий відвар.

Рада: в кінці варіння спробуйте компот на цукор і додайте пару ложок, якщо він не солодкий. Якщо ж вийшло занадто нудотно, можна злегка підкислити лимонною кислотою або ягодами.

Как варить компот из яблок: простой пошаговый рецепт в кастрюле на каждый день, сколько варить, чтобы сразу пить

Яблучний компот готується дуже швидко, однак час варіння залежить від обраного сорту плодів і кількості літрів одержуваного напою. Приблизно визначити, скільки хвилин у вас піде, легко по консистенції фруктів. Приміром, стиглий «білий налив» вариться швидше, ніж «симиренко» або «голден». Цілі плоди потрібно кип’ятити трохи довше. Такі знання приходять з практикою, ви все зрозумієте, коли спробуєте зварити компот кілька разів самостійно за рецептом.

Надають цікавий смак і колір напою смородина, вишні або сливи, додаються за 5 хвилин до готовності. В кінці можна розчавити їх шумівкою, щоб кожна ягода пустила більше соку. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами, головна умова – дотримання основних правил приготування. Варіть частіше корисний ароматний компот, щоб його з задоволенням пили малюки та дорослі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: