Капуста квашена з морквою: рецепт з журавлиною, хріном, яблуками і перцем

Квашена капуста з морквою — корисна закуска, улюблена слов’янським народом. Готуватися це блюдо просто і швидко, може зберігатися кілька місяців, завдяки цьому воно отримало величезну популярність. А якщо в капусту додати журавлину, яблуко, хрін, кріп або солодкий перець, то страва на зиму виходить просто приголомшливим.

Покроковий рецепт приготування з морквою

Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна 900 г
  • Морква (середня) 1 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Вода 600 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Олія 1/2 склянки
  • Оцет 9% 1/3 склянки

На порцію

Калорії: 80.1 ккал

Білки: 1 г

Жири: 4.7 р

Вуглеводи: 8.4 г

Кроки 55 хв. Відео-рецепт

  • Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

    Перемываем капусту і моркву. Зрізаємо шкірку з моркви, а з капусти, знімаємо верхні листки. Очищаємо часник.

  • Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

    Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці. Все змішуємо овочі.

  • Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

    У каструлю з водою додаємо цукровий пісок і кухонну сіль, ставимо на плиту. Як тільки розсіл закипів можна додавати перець, оцет і масло.

  • Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

    Утрамбовуємо овочі в ємність, де капуста буде киснути. Переставляємо ємність з капустою в глибоку тарілку або каструлю, для того, щоб туди стікав зайвий сік. Заливаємо гарячим маринадом.

  • Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

    Залишаємо баночку з солінням на 2 дні при кімнатній температурі, періодично помішуючи дерев’яною ложкою або паличкою. По закінченню часу переставляємо в холодильник.

Порада: щоб капуста компактно вмістилася в бутель, шинкуйте її максимально дрібно. Тоді в процесі утрамбовуючи капустяні скибочки будуть щільно прилягати один до одного і між ними не буде вільного простору.

За цим рецептом можна квасити капусту і без моркви, але морквина робить страву більш ароматним, додає вітаміни без зайвої калорійності.

Квашена капуста з хріном і морквою

Капуста з хріном вийдуть дуже ароматна. Завдяки корені хрону вона залишається щільною і хрусткою.

Енергетична цінність продукту

На 100 г доводиться:

  • калорії – 52.9 ккал;
  • білки – 1.4 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 11.8 р.

Заздалегідь готуємо і обробляємо весь інвентар який задіємо в процесі роботи.

Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

Інгредієнти

  • білокачанна капуста – 900 г;
  • корінь хрону – 50 г;
  • морква (середня) – 1 штука;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • оцет 9% – 0.5 склянки;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • запашний перець – 6 штук;
  • вода – 0.6 л.

Пропорція розрахована на 1 літрову банку.

Кількість порцій: 10 штук

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Етапи приготування

  1. Починаємо приготування з мийки та чистки овочів.
  2. Капусту шаткуємо на спеціальній тертці. Хрін і моркву натираємо на звичайній крупній тертці. Змішуємо натерті овочі з капустою і щільно укладаємо їх банку.
  3. У каструлі зробити маринад. Наповнюємо ємність водою і ставимо на вогонь. Як тільки вода почне кипіти додаємо всі інгредієнти, крім оцту. Оцтову кислоту додаємо в самому кінці, за хвилину до того, як вимикати маринад. Більш детально процес готування дивіться у відео, яке доступне в цьому рецепті.
  4. Готовим заливаємо розсолом капусту з хріном і залишаємо на пару днів на кухні. Після прибираємо в холодильник. Кілька разів в день протикаємо капусту дерев’яною паличкою, щоб прибрати зайві гази.

Порада: якщо хочете готувати страву менш калорійним і збільшити користь від нього, то можна зменшити кількість рослинного масла. При цьому страва не втратить свої смакові якості.

Якщо за смаком капуста не заквашена, можна ще на день залишити відро при кімнатній температурі (скільки вона буде кваситься сумарно — дивіться за необхідності), і тільки після повної готовності переставити в холодильник.

Квашена капуста з яблуками і морквою

Капусту з яблуками можна готувати не тільки в банках, але і бочках (домашній рецепт). Така капуста виходить смачною навіть без оцту. Але якщо не додавати оцтову кислоту, то для закваски буде потрібно значно більший витрата часу.

Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

Енергетична цінність продукту

На 100 г доводиться:

  • калорії – 63.5 ккал;
  • білки – 1.4 м;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 14.2 р.

Заздалегідь перемываем і термічно обробити весь інвентар, цей етап заготовки необхідний.

Інгредієнти

  • білокачанна капуста – 800 г;
  • морква (середня) – 1 штука;
  • яблука (кислі) – 100 г;
  • кмин – 10 г;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • сіль – 1.5 столові ложки;
  • оцет – 1 / 3 склянки;
  • вода – 0.6 л.

Класична пропорція розрахована на 1 літрову банку.

Кількість порцій: 10 штук

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Етапи приготування

  1. Ретельно перемываем капусту, яблука і моркву. Моркву чистимо від шкірки, а у яблук вирізаємо серцевину.
  2. Червоні яблука нарізаємо на 4 частини, а моркву і капусту шаткуємо. Можна злегка пом’яти капустку руками, головне, щоб вона не пустила весь свій власний сік і не стало сильно солоної. Додаємо насіння кмину.
  3. Всі продукти змішуємо в мисці і перекладаємо в бутель, не забудьте покласти морквяну добавку і виконати головну умову — щільно утрамбувати суміш рукою. Під час готування орієнтуйтеся на фото, представлений у статті.
  4. Каструлю з водою нагріваємо на вогні і додаємо сіль, цукор і оцет, даємо прокипіти хвилинку і вимикаємо. Готовим маринадом заливаємо бутель з капустою. І відправляємо на 3 дні заквашувати капустку на кухні, потім квашу пересталяем в холодильник і охолодженими подавати до столу з соняшниковою маринадом (простим смачним олією з насіння).

Важливо: не забувайте у процесі закваски випускати зайві гази з капусти. Для цього вам знадобиться дерев’яна палиця, якою слід протикати капусту до самого дна 2-3 рази в день.

Квашена капуста з перцем і морквою

Енергетична цінність продукту

На 100 грам доводиться:

  • Калорії – 50.3 ккал;
  • Білки – 1.4 м;
  • Жири – 0 г;
  • Вуглеводи – 11.2 р.

У процесі приготування знадобиться 1 літрова банка і не велика каструля. Весь посуд необхідно ретельно вимити.

Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста – 800 г;
  • Морква (середня) – 1 штука;
  • Перець болгарський – 2 штуки;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Цукор – 4 столові ложки;
  • Оцет 9% – 0.5 склянки;
  • Вода – 0.7 л.

Пропорція розрахована на 1 літрову банку.

Кількість порцій: 10 штук

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Етапи приготування

  1. Перемываем капусту, болгарський перець і моркву. Очищаємо моркву від шкірки, капусту від верхніх листків, а з перцю видаляємо серцевину.
  2. Шаткуємо моркву і капусту. Перчик нарізаємо тонкими скибочками і змішуємо з іншими овочами.
  3. Утрамбовуємо капусту в літрову банку.
  4. Переходимо до приготування розсолу. Кип’ятимо воду і додаємо в неї цукровий пісок, кухонну сіль і оцет. Даємо прокипіти 1 хвилину і знімаємо з вогню. Розсіл заливаємо в бутель з овочами і залишає при кімнатній температурі на кілька днів, після чого прибираємо в холодильник. Капуста повинна виходити кисленькой з мінімальним кількість кілокалорій після квашення, так що їжте її хоч по кілограму в день. Це жарт, сильно не зловживайте, інакше будуть проблеми з шлунком.

Порада: в охолоджене блюдо можна додати зелений лук, це додасть додатковий смак і яскравість салату.

Квашена капуста з журавлиною і морквою

Капуста, журавлина володіють всіма необхідними вітамінами і макроелементами для повноцінної роботи організму людини. А коли два даних продукту поєднуються в одне блюдо, то перетворюються у вітамінний джерело.

Енергетична цінність продукту

На 100 грам доводиться:

  • Калорії – 93.5 ккал;
  • Білки – 1.4 м;
  • Жири – 6 м;
  • Вуглеводи – 8.6 р.

Перед початком приготування готуємо весь необхідний кухонний інвентар і продукти.

Капуста квашеная с морковью: рецепт с клюквой, хреном, яблоками и перцем

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста – 800 г;
  • Морква (середня) – 1 штука;
  • Журавлина – 40 г;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Оцет – 1 / 3 склянки;
  • Рослинна олія – 0,5 склянки;
  • Вода – 0.6 л.

Пропорція розрахована на 1 літрову банку.

Кількість порцій: 10 штук

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Етапи приготування

  1. Чистимо і перемываем капусту, моркву і журавлину.
  2. Шаткуємо капустку і моркву, змішуємо їх з журавлиною. Перемішуємо дуже акуратно, щоб не роздавити ягоди.
  3. Викладаємо капусту в банку, але сильно не утрамбовуємо, щоб зберегти цілісність журавлини.
  4. Набираємо чисту воду в каструлю, ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Як тільки вода почне кипіти додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Вимикаємо плиту і в розсіл виливаємо оцет. Маринадом заливаємо капусту з журавлиною.
  5. Залишаємо банку на кухні на 2-3 дні. Після пройденого процесу бродіння переставляємо капусту в холодильник. Через добу капуста готова до вживання.

Виконуйте покроково рецепт квашеної капусти з морквою, використовуйте тільки якісні продукти, вкладайте шматочок душі в приготування і у вас вийде класна закуска.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: