Компот із слив на зиму – Кращі рецепти на 3 літрову банку

Компот із слив можна приготувати не тільки влітку — для втамування спраги, але і заготовити на зиму. Так як взимку рідко зустрінеш хорошої якості сливу, до того ж ці ціни, тому вигідніше зробити самому.

Аромат закатанного на зиму сливового напою, так само, як і сливового варення без кісточок обов’язково збере домочадців за одним столом. Часу на його закатку піде трохи менше години. А підніме настрій на цілий день. Особливо любителям солодощі.

Сьогодні розберемо 5 простих рецептів приготування компоту із слив на зиму, на 3-х літрову банку. А так само пропоную рецепти найсмачніше варення з абрикосів з кісточками.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Компот із слив на зиму без стерилізації

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг
  • Цукровий пісок – 750 гр. (на 1 трилітрову банку по 250 гр.)
  • Банки – вихід 3 трилітрові.

Спосіб приготування:

1. Для початку заберемо плоди сливи. Ретельно промиємо під проточною водою (від кісточок і шкірки очищати не будемо).

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

2. Потім складаємо фрукти на рушник для того, щоб вони подсушились.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

3. Беремо 3 трилітрові банки, починаємо засипати в них сливу. Банки заповнюємо трохи менше половини.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

4. У той час як ми заповнювали банки фруктами, одночасно кип’ятимо звичайну воду на плиті або в чайнику.

5. Стерилізуємо банки і кришки в духовій шафі.

6. Заливаємо окропом під саме горлечко, закриваємо банки прокип’яченими кришками і залишаємо так постояти до охолодження.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

7. Потім за допомогою капронової кришки з отворами зливаємо воду в каструлю.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

8. Починаємо готувати сироп. У каструлю з водою засипаємо 750 гр. цукрового піску (каструля повинна бути великою і води в ній на 3 – 3х-літрові банки). Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

9. Відразу ж розливаємо в банки, наливаємо по саме горло і відразу ж закатуємо.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

10. Перевертаємо їх догори дном і закутуємо до повного охолодження, потім переміщаємо в прохолодне місце зберігання.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Приємного апетиту.

Найкращий рецепт компоту з жовтої сливи на зиму

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Інгредієнти:

  • Сливи жовті – 200 гр.
  • Цукровий пісок – 2 склянки
  • Вода – 2 літри
  • Лимонна кислота – 1 / 3 ч. ложки (на 1 3-х літрову банку)
  • Вихід – 1 трилітрова банка.

Спосіб приготування:

1. Перше, що ми зробимо, це промиємо сливи під проточною водою.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

2. Перебираємо їх від кісточок. Це можна зробити за допомогою звичайної ручки. Або розрізати сливу навпіл.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

3. Потім фрукти бланшируем в киплячій воді пару хвилин.

4. Стерилізуємо банки за допомогою мікрохвильовки. Промиваємо її содою, витираємо і кладемо в мікрохвильовку, виставляємо режим 700-800 Вт. Обробка триває приблизно 5 хвилин. Дістаємо тару і перевертаємо на чистий рушник для того, щоб висушити. Кришку відправляємо на 5 хвилин кип’ятитися.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

5. В чисті банки розкладаємо сливу, заповнивши ¼ її частина.

6. Потім в кожну ємність додаємо по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

7. Робимо сироп. Наливаємо воду в каструлю, ставимо на плиту, засипаємо цукровий пісок і чекаємо поки закипить.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

8. Після чого заливаємо гарячим сиропом фрукти в банки, закручуємо кришкою.

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

9. Перевертаємо догори дном до повного охолодження і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Як варити компот із слив і яблук на 3 літрову банку

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Смак слив і яблук в компоті нагадає вам обов’язково смак дитинства. Приготування даного напою заощадить ваш час, і мінімум на нього піде витрат. Чим довше ви не будете відкривати його для вживання, тим насиченішим буде його смак.

Інгредієнти:

  • Сливи – 300 гр.
  • Яблука – 5 – 6 шт.
  • Цукровий пісок – 350 – 400 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо сливи під проточною водою, не виймаємо кісточки (але якщо вам не подобаються з кісточками, можна розрізати фрукти навпіл і вийняти їх.). Вибираємо тільки щільні плоди.

2. Потім беремо зубочистку і наколюємо всю сливу в різних місцях (для того, щоб плоди не тріснули).

3. Яблука добре промиваємо, розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину і нарізаємо часточками.

4. Стерилізуємо банки і кришки. Потім у них викладаємо фрукти, трохи менше половини банки.

5. Кип’ятимо воду. І заливаємо її в банки на 15 хвилин.

6. Воду зливаємо в каструлю, знову ставимо кип’ятитися, як вода почне кипіти, всипаємо в неї цукровий пісок і чекаємо повного розчинення. Додаємо лимонну кислоту.

7. Заливаємо сироп у банки і знову чекаємо 10-15 хвилин.

8. І останній раз кип’ятимо сиропную воду.

9. Заливаємо в банки до самого горлечка і закатуємо кришками.

10. Банку переверчиваем догори дном, накриваємо теплим пледом і чекаємо повного остигання. Залишаємо на 12 годин у темному місці і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Смачний сливовий компот без кісточок

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Інгредієнти:

  • Сливи – 3,5 кілограма.
  • Цукор пісок – 3 склянки.
  • Вода – 1,7 літра.

Спосіб приготування:

1. Фрукти добре промиємо під проточною водою, відокремимо від плодоніжок і кісточок. Разрежем на однакові шматочки.

2.Промиємо з допомогою соди або миючого засобу кришки і банки і простирилизуем їх.

3.Викладаємо сливи, заповнюючи половину банки.

4.Готуємо сироп, ставимо каструлю з водою на плиту, доводимо до кипіння, додаємо цукровий пісок і кип’ятимо до розчинення.

5. Заливаємо В банки сироп, накриваємо кришкою, але не закручуємо. Наливаємо в каструлю воду, кладемо рушник і ставимо банки для стерилізації. Тривалість процедури 15 хвилин.

6. Закатуємо кришкою під ключ. Перевертаємо догори дном і чекаємо повного остигання. Потім переміщаємо в місце зберігання, воно повинне бути прохолодним. Приємного апетиту.

Рецепт компоту зі сливи з апельсином

Компот из сливы на зиму - Лучшие рецепты на 3 литровую банку

Інгредієнти:

  • Сливи – 150 – 200 гр.
  • Апельсин – ½ частину
  • Цукровий пісок – 100 -120 гр.
  • Вода – 1,7 – 2 л.
  • Вихід – 1 банку 3х-літрова.

Спосіб приготування:

1. Для того, щоб приготувати компот нам необхідно відібрати сливи, вимити їх під холодною проточною водою і висушити розклавши на серветки.

2. Потім стерилізуємо банки підходящим для вас способом, попередньо промивши їх содою. Кришки кип’ятимо 5 хвилин.

3. Апельсин промиваємо, видаляємо цедру і білу м’якоть (вона буде гірчити) м’якоть апельсина ріжемо на середні шматочки.

4. У банку кладемо сухі плоди, наповнюючи банку трохи менше середини.

5. Ставимо на плиту 1,7 літра води, кип’ятимо і заливаємо в банки, закриваємо банки кришкою. Залишаємо на 10 хвилин, потім одягаємо капронову кришку з дірочками і зливаємо рідину назад каструлю.

6. Додаємо в неї цукровий пісок і знову кип’ятимо (за бажанням можна додати вичавлений апельсиновий сік або лимонну кислоту).

7. Кип’ятимо до повного розчинення кристалів.

8. Знову заливаємо сироп в банку і щільно закриваємо кришкою. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо пледом і залишаємо остигати на добу. Потім відправляємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Відео рецепт компоту зі сливи з грушею на зиму

Для цього компоту беремо будь сливи і груші. Потім все це укладаємо в стерилізовані банки і заливаємо киплячим сиропом. На 1 літр води потрібно взяти 200 гр. цукру.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: