Компот із слив на зиму в банках. 8 рецептів простих заготовок смачного напою

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Наші городи та сади до осені повні і дарують нам багато смачних овочів і фруктів. Навіть якщо ви нічого не вирощуєте нічого самі, то на полицях магазинів і ринків різноманітність так і рясніє. Зараз саме час знімати урожай слив. На моїй дачі їх вродило дуже багато, тому я вже підготувалася і зібрала безліч смачних рецептів. Сьогодні будемо заготовляти компот із слив на зиму: готувати і закочувати в банки.

Рецептів безліч, що вибрати досить складно. Щоб не загубитися і вибрати той самий, що буде до душі саме вам, вивчіть всі рецепти.

Компот можна приготувати з одних тільки злив, а можна змішувати їх з іншими фруктами і ягодами. Смак буде змінюватися, але лише в кращу сторону.

Компот із слив — простий рецепт на 3-х літрову банку

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Найпростіший спосіб заготовити невеликі дачні сливи при дуже багатому врожаї або навіть куплені в магазині, але з бажанням зробити заготовок побільше — наприклад, на всю зиму або велику родину — це варити компот із слив з кісточками. Виймати з кожної дрібної вершки кісточку досить трудомістке заняття та не всім по плечу і вільного часу. Тому можна цього не робити. Зваріть компот з кісточками, потім в готових плодах вийняти їх не складе труднощів. А можна пити компот і без самих слив, вийнявши їх. Це вже на ваш смак. Найголовніше, що по такому рецепту компот із слив готується дуже швидко і просто.

Знадобиться:

  • сливи — 450-650 м;
  • відфільтрована вода — 3 л;
  • цукор-пісок — 150-300 р.

Останній компонент додається виходячи зі смакових уподобань. Для ласунів рекомендується використовувати більшу кількість.

Приготування:

1. Сливу потрібно перебрати, видаливши зіпсовані і гнилі плоди. Зубочисткою або просту голку, зробити в кожної по кілька проколів. Це необхідно для отримання насиченого смаку і аромату.

Рада! Якщо потрібно приготувати світлий напій, в такому випадку проколювати фрукт не варто.

2. У чисту, попередньо простерилизованную банку висипати підготовлені сливи. Прикрити.

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

3. Приступаємо до приготування солодкого сиропу. Для цього в окрему каструлю вилити вказану кількість води, засипати цукровий пісок і розмішати. З моменту закипання знизити температуру нагрівання і продовжити варіння протягом 2-4 хвилин.

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

4. Наповнити готовим сиропом банку, герметично закатати. Перевернути догори дном, укутати теплим пледом.

Через кілька місяців, взимку, вас буде чекати яскравий і смачний сливовий компот і нагадувати про літо.

Як заготовити компот із слив і яблук на зиму

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Для приготування вітамінного напою в 3-х літрову банку потрібно підготувати наступні компоненти:

  • яблука середнього розміру — 300-450 г;
  • сливи — 300 г;
  • чиста вода — 3 л;
  • цукровий пісок — 300 р.

Приготування:

1. Вказану кількість води вилити в каструлю, поставити на плиту. Поки вода закипає, приступаємо до підготовки фруктів. Сливу і яблучні плоди промити, видалити плодоніжку.

Рада! Якщо яблука використовуються покупні, а не садові в такому разі їх потрібно розрізати на часточки.

2. Обов’язково видалити насінну коробку.

3. Викласти підготовлені фрукти в простерилізовані скляні банки.

4. У киплячу воду засипати цукровий пісок. При частому помішуванні варити 5 хвилин до отримання цукрового сиропу.

5. Наповнити банку гарячим сиропом, прикрити і поставити стерилізуватися. Час додаткового прогрівання залежить від об’єму тари: 1 л — 20-25 хвилин, 2-х або 3-х літрові — 30-35 хвилин.

6. Акуратно витягти банки, закатати, перевернути. Залишити в перевернутому вигляді і під товстим рушником до повного охолодження.

Сливовий компот на зиму без стерилізації

Даний рецепт приготування вітамінного напою на зиму, передбачає застосування 2 кратною заливки фруктового продукту. Методика консервації чудово підходить для банок місткістю в 1 літр, так і до 3-х. Заливаючи сливу окропом 2 рази, вона встигає добре прогрітися. Пропонуємо розглянути покрокову інструкцію з приготування компоту на 3 літрові банки.

Смачний компот із слив та абрикос в банках

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Слива володіє безліччю корисних властивостей для організму людини. Основне — поліпшення роботи травного тракту, запобігаючи утворенню запорів. Натуральний склад і поєднання злив з абрикосами робить напій більш смачним, ароматним і цікавим. Компот готується без стерилізації, що дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин.

Знадобиться:

  • дрібна зливу — 350-400 г;
  • абрикоси – 400 г;
  • цукровий пісок — 0,3 кг;
  • вода чиста — 1,5 л.

Приготування:

1. Придбані фрукти перебрати, видаливши зіпсовані та пошкоджені екземпляри. Прибрати плодоніжку, якщо така є. Засипати в стерильну банку, прикрити.

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

2. В чистій каструлі закип’ятити воду, наповнити скляну тару з фруктами. Дати постояти чверть години.

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

3. Процідити назад, додати цукровий пісок і знову довести до кипіння. Не забувайте перемішувати, щоб швидше розчинився цукор.

4. Солодким і гарячим сиропом залити банки, закатати. Остудити, попередньо перевернувши кришкою вниз, і обгорнувши теплим пледом.

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Приємного апетиту!

Заготовляємо простий компот із слив і груш

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Для багатьох городників і садівників цей рецепт буде актуальний. У мене, наприклад, добре плодоносить зливу з дрібними плодами та стара груша. Груші там теж дрібні, так і не дуже солодкі, хоч і ароматні. Замість того, щоб їсти їх просто так, краще всього загорнути їх разом в компот на зиму. І урожай не пропаде і в законсервованому вигляді вони стають набагато смачніше. А взимку так приємно і корисно попити смачного компотика.

Для приготування потрібно підготувати:

  • груші – 2 кг;
  • слива – 2 кг;
  • цукровий пісок – 700 г;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Приготування:

1. Груші рекомендується вибирати тверді і стиглі. Обполоснути, розділити на 4 частини. Вирізати насінну коробку і місце прикріплення плодоніжки.

2. У відповідну тару вилити 3 літри відфільтрованої, чистої рідини, додати лимонну кислоту. Розмішати, викласти грушу і витримати її 5-8 хвилин. Процідити.

3. Сливи промити, розділити на 2 частини і акуратно вийняти кісточку. З’єднати в окремій ємності сливи і груші.

4. В чисту каструлю вилити 3 л відфільтрованої води. Поставити на плиту. З моменту закипання порційно засипати цукор-пісок, розмішати. Додати фрукти в солодкий сироп, варити до готовності фруктів.

5. Використовуючи шумівку розфасувати по сливи і груші по стерильним банкам, так щоб вони займали 1/3 частина від обсягу скляної тари. Наповнити тару фруктовим сиропом. Закатати, остудити і прибрати на зберігання в льох.

Компот з дрібних злив з кісточками і червоної смородини

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Сливи – найкорисніший фрукт, в якому присутня внутрішня кісточка. У своєму складі вони містять велику кількість органічних сполук, мікро і макроелементів, вітамінів. В кісточках міститься 40% жирних олій. Сливи покращують апетит, справляють невеликий проносний і сечогінний ефект. Саме з цієї причини в кожному будинку повинен бути присутнім смачний, ароматний компот зі сливами. Будемо готувати його з кісточками. Процес консервації не займе багато часу.

Знадобиться:

  • сливи свіжі – 0,6 кг;
  • червона смородина – 300 г;
  • цукор-пісок – 600 г;
  • чиста рідина – 3-4,5 л.

Приготування:

1. Червону смородину перебрати, видалити зайвий сміття і гнилі плоди. Промити і просушити. Аналогічні дії виконати зі сливами.

2. На 1/3 частина від обсягу наповнити 3-х літрові банки, прикрити стерильними кришками.

3. В підходящу каструлю вилити вказану кількість води, закип’ятити. Наповнити підготовлені банки з вмістом, прикрити і залишити в такому вигляді на 10-20 хвилин.

4. Злити назад, засипати цукровий пісок. Поставити на плиту і при постійному помішуванні варити до розчинення цукрових крупинок.

5. Наповнити банки, закатати. Перевернути кришкою вниз, укутати теплим пледом. Залишити в незмінному вигляді до повного охолодження.

Компот із слив без цукру — як заготовити на зиму

Компот из слив на зиму в банках. 8 рецептов простых заготовок вкусного напитка

Не кожній людині можна вживати цукровий пісок. Для того щоб підтримувати в своєму організмі необхідний рівень вітамінів та інших корисних сполук дієтологи розробили рецепти без додавання солодкого продукту. Розглянемо детальний покроковий рецепт.

Знадобиться:

  • слива – 1,4 кг;
  • крутий окріп – 1-1,5 л.

Приготування:

1. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 літрові банки. Сливу потрібно перебрати, видалити пошкоджені і гнилі. Промити, видалити плодоніжку, якщо така є.

2. В гарячій воді бланшувати фрукт протягом 3-7 секунд. Потрібно це для того, щоб під час стерилізації шкірка у сливи не потріскалася.

3. Перекласти в стерильні ємності. Прикрити кришками. Поставити стерилізуватися протягом 10-15 хвилин. Акуратно витягти і закатати кришками.

Самий смачний компот з жовтих слив

Є такий цікавий сорт слив абсолютно жовтого кольору. Дуже смачний і красивий, плоди дрібні і соковиті. Якщо ви хочете приготувати на зиму компот, то цей сорт відмінно для цього підійде. Готується практично так само, як і компот з класичної синьою сливи. Але я впевнена, що він вам сподобається. Якщо у вас не росте жовта слива, спробуйте купити на ринку або в магазині і приготувати компот для порівняння.

Корисні поради:

У недосвідчених господинь виникає питання, як правильно проводити стерилізацію готової заготовки? Отже, тут все легко і просто. Головне, дотримуватися техніки безпеки. У велику, містку каструлю на дно розмістити чисте дрантя. На неї поставити банку з вмістом, попередньо прикривши кришкою.

Налити в каструлю холодної води, так щоб вона доходила до плічок банки. Поставити на плиту. З моменту закипання рідини в каструлі засікати зазначений час. Якщо банок з компотом багато, тоді при кожній новій стерилізації необхідно наливати холодну воду в каструлю знову. Інакше від перепаду температури банку лопне.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: