Компот із суміші сухофруктів – рецепт і як варити

Варити компот з сухофруктів можна круглий рік – у магазинах та на ринках вони завжди є в великому асортименті. А практичні господині роблять “сушки” самостійно з власного врожаю. В домашніх умовах можна висушувати яблука, виноград, груші і сливи. Важко отримати тільки курагу, так як спеціальний вид абрикосів, з яких вона готується, дістати складно. З таких саморобних запасів виходять дуже смачні компоти: суміші з сухофруктів надають напою непередаваний аромат і, звичайно, вітамінну користь.

Компот из смеси сухофруктов - рецепт и как варить

Купівельна суміш зазвичай складається з фініків, чорносливу, кураги, родзинок, яблук і груш, але можуть траплятися і різноманітні поєднання сушених або в’ялених фруктів. На упаковці повинні бути вказані склад, маса, пропорції кожного інгредієнта, калорійність, вміст БЖУ, термін придатності. Ці дані важливі, якщо складати технологічні карти страв, і просто цікаві пересічному покупцеві. Кожен такий набір після покупки потрібно ретельно перебирати і промивати, особливо при варінні компоту для дітей. Але якщо виробник дотримувався технологію і всі вимоги Госту, то проблем з якістю бути не повинно.

Домашні або куплені, всі сухофрукти однаково корисні. Якщо ваша мета – здорове харчування, пропонуємо зварити смачний компот із сушених фруктів з допомогою нашої докладної інструкції з фото.

Інгредієнти

  • суміш сухофруктів для компоту 400 г
  • вода 4 л
  • цукор 250 г

На порцію

Калорії: 104.3 ккал

Білки: 3.1 р

Жири: 6.8 г

Вуглеводи: 6.9 р

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Компот из смеси сухофруктов - рецепт и как варить

    Використовуйте для компоту тільки сухофрукти, які зберігалися в щільно закритій упаковці. Суміш ретельно переберіть і промийте в проточній воді.

  • Компот из смеси сухофруктов - рецепт и как варить

    Частина підготовленої фільтрованої води відлийте в окрему миску. Замочіть сухофрукти на 1 годину: вони розм’якнуть і краще віддавати сік і корисні вітаміни.

  • Компот из смеси сухофруктов - рецепт и как варить

    В цей час беріться за приготування сиропу: у каструлі змішайте цукор з залишилася підготовленою водою і доведіть до кипіння.

  • Компот из смеси сухофруктов - рецепт и как варить

    Всипте сухофрукти разом з водою, в якій вони настоювалися, до сиропу, ретельно перемішайте і залиште варитися під кришкою 15 хвилин. Після закінчення часу напій зніміть з вогню і дайте йому настоятися.

Порада: дієтичний варіант компоту розумніше готувати без цукру. Замість нього використовувати інший підсолоджувач: мед або фруктозу, популярну серед діабетиків і стежать за своєю вагою людей.

Приготування десерту в мультиварці практично не відрізняється, тому рецепт можна докладно не розбирати. Ці апарати мають спеціальні режими “Компот” або “Суп”, які за 20-30 хвилин зроблять ідеальний напій.

На зиму закривати такий компот безглуздо, так як сухофрукти можна купити в будь-який час року. Але при необхідності напій консервують і відправляють в прохолодне місце, де він буде без проблем зберігатися 1-2 місяці.

Готовий свіжий компот зберігають у холодильнику не довше одного тижня, після чого його доведеться вилити.

Компот из смеси сухофруктов - рецепт и как варить

Інформація: компот із сухофруктів люблять не тільки в Україні, він є традиційним і для деяких країн Східної Європи. Подають цей напій по-різному: ще гарячим разом з випічкою або в охолодженому вигляді з льодом і трубочкою.

Суміші з сухофруктів можуть містити в собі всі необхідні людському організму вітаміни. Тому в період авітамінозу в зимово-весняному сезоні нехтувати таким чудовим шансом не варто – варити компоти і пийте з задоволенням. Але пам’ятайте, що завжди потрібно знати міру, інакше десерт принесе не стільки на користь, скільки шкоду.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: