Компот з горобини: рецепт

Горобина червона – широко відома ягода, і до всього іншого дуже доступна. Росте вона повсюдно і є справжнім джерелом корисних речовин, адже на 100 г ягід припадає аж 81 мг вітаміну C! Однак, не всі можуть оцінити її корисні властивості з-за специфічного терпкого смаку з притаманною кислинкою. Відомо, що вагітним жінкам як раз хочеться чогось незвичайного. У невеликих кількостях ця ягода шкоди не принесе, однак, варто враховувати, що вона кріпить. Тим, у кого запори — явище часте, від неї краще відмовитися.

Компот из рябины: рецепт

Спектр страв, до складу яких входить осіння ягода, насправді досить широкий — це різні соуси, варення, мармелад і компоти. З неї готують наливки, роблять настоянки і закочують консервацію.

Компот з горобини звичайної з яблуками

Зробити компот з горобини можна, урізноманітнивши палітру смаку додатковим інгредієнтом, таким як яблуко. Це додасть напою приємну кислинку.

Інгредієнти

  • яблука кисло-солодкі 1 кг
  • ягоди горобини 200 г
  • цукровий пісок 350 г

На порцію

Калорії: 199.6 ккал

Білки: 0.4 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 49.5 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Компот из рябины: рецепт

    Очистіть фрукти. Від горобини відірвіть хвостики. З яблук видалити насінну коробку, поріжте на досить великі часточки або, якщо використовуєте маленькі примірники, проколіть їх в декількох місцях гострим ножем.

  • Компот из рябины: рецепт

    Перед безпосередньою закачуванням необхідно пробланшировать обидва компоненти. Для цього опустіть кожен з них в окрему каструльку, залийте окропом і залиште горобину на 2 хвилини, яблучка – на 10.

  • Компот из рябины: рецепт

    У цей час приготуйте сироп з цукру і 800 мл води. Розкладіть ягідно-фруктову масу по літровим банкам і залийте ще гарячим сиропом.

  • Компот из рябины: рецепт

    Стерилізуйте 15 хвилин, закатайте. Укутайте чим-небудь потепліше і залиште на столі до повного охолодження.

Рецепт компоту з червоної горобини

Енергетична цінність

  • калорійність – 83 кКал;
  • білки – 0,5 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 20,3 р.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти

  • горобина звичайна – 250 г;
  • цукровий пісок – 125 р.

Компот из рябины: рецепт

Покрокове приготування

  1. Першим ділом переберіть ягоди. У них необхідно видалити «хвостики» і позбутися від пом’ятих примірників. Промийте в проточній воді і перекладіть в друшляк для стікання зайвої вологи.
  2. Висипте ягідки в пакет і відправте в морозилку на недовгий період часу, поки вони не схопляться під впливом низьких температур.
  3. Залийте в каструлю літр фільтрованої води і доведіть її до кипіння.
  4. Опустіть підготовлені горобинові ягоди і залиште варити на невеликому вогні хвилин так на 10.
  5. Всипте цукровий пісок, перемішайте ополоником, вимкніть конфорку і залишити для настоювання десь на годину. Пити такий узвар можна як у холодному, так і в теплому вигляді.

Порада: горобина відноситься до числа осінніх ягід, збір врожаю припадає на період, коли заморозки вже дали про себе знати. Після того як ягоди подморозились, вони втрачають свою зайву гіркоту і терпкість. Але якщо все ж ви зібрали горобину звичайну раніше, то варто просто відправити її в морозильну камеру і вже пізніше додавати в страви.

Червоний компот з горобини запас

Крім звичайного повсякденного напою, можна приготувати і смачний вітамінний компотик на зиму, який, безсумнівно, урізноманітнює ряди ваших заготовок.

Компот из рябины: рецепт

Енергетична цінність

  • калорійність – 136,5 кКал;
  • білки – 1,1 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 33 р.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти

  • горобина звичайна – 1 кг;
  • цукровий пісок – 300 р.

Спосіб приготування

  1. Переберіть грона, видалите гілочки і плодоніжки, викиньте пом’яті. Промийте у великій кількості води, обсушити.
  2. Озброїтеся достатнього обсягу сотейник. Вам необхідно пробланшировать горобинові ягоди. Для цього налийте води в посудину і злегка посоліть. Дочекавшись закипання рідини, засипте ягоди і дайте протягом 2 хвилин пропарити.
  3. Відкиньте на друшляк або сито.
  4. Суху горобину засипте в простерилизованную банку.
  5. Закип’ятіть окремо приблизно літр очищеної фільтром води, розчиніть в ній цукор-пісок.
  6. Залийте отриманим сиропом ягоди, відправте їх у каструлю на стерилізацію і загорніть кришками за допомогою спеціального ключа.
  7. Дайте компоту охолонути при кімнатних температурах і перемістіть в холод для подальшого зберігання. Скільки напій буде придатний для вживання, залежить від умов. У погребі він простоїть більше 12 місяців.

Мегавитаминный компот з двох сортів горобини

Компот из рябины: рецепт

Цей рецепт підійде для любителів незвичайних напоїв, бо поєднує в собі два види терпкою ягідки. Але спробувати все ж варто.

Енергетична цінність

  • калорійність – 139,8 кКал;
  • білки – 1,4 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 33,6 р.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 35 хвилин

Інгредієнти

  • ягоди червоної горобини – 600 г;
  • черноплодка – 600 г;
  • цукровий пісок – 300 г;
  • лимон, апельсин – за кілька скибочок.

Покрокове приготування

  1. Переберіть ягоди, викиньте некондицію, позбавтеся від гілочок.
  2. Вимийте цитрусові, наріжте невеликими долечками. Додані до складу компоту апельсин з лимоном додадуть свого шарму загальної смакової картині допомогою властивої їм кислуватості (за бажанням можете замінити їх лимонкою, регулюючи кількість за своїм розсудом).
  3. Надішліть ягоди у окріп, це дозволить їм максимально розкрити аромат.
  4. Розкладіть все по заздалегідь стерилізованим баночках, залийте сиропом (800 мл води+300 г цукру), закатайте.
  5. Переверніть догори дном і залиште остигати.

Приготувавши пару-трійку баночок компоту з рябиновыми ягодами, ви не тільки здивуйте домашніх, але і дозволите організму насититися такими корисними і необхідними речовинами в період холодів і зниження імунітету. Будьте здорові!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: