Компот з яблук грушівки на зиму – рецепт асорті, без стерилізації, на 3-літрову банку

Яблуко – смачний і корисний фрукт, яким можна ласувати як у натуральному вигляді, так і приготувавши з нього варення, джеми, соки та компоти. Про останніх якраз і піде мова. Робити ми напій будемо з дуже смачних і корисних яблук сорту «Грушівка» і дрібноплідних ранеток. Ідеально підходить і білий налив. Так що запасайтеся продуктами і приступайте до приготування.

Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

Компот з грушівки

Грушівка – ранній літній сорт яблука, його збирають вже на початку серпня. Плоди невеликі за розміром. Мають ароматну м’якоть з кислуватим смаком, тому ідеально підходять для консервування. В компот краще використовувати яблука цілими, тоді він вийде більш прозорим.

Порада: щоб плоди не полопалися при варінні, проколіть їх зубочисткою у кількох місцях.

Інгредієнти

  • Яблука 700 г
  • Цукор 300 г
  • Вода 2.2 л
  • Лимонна кислота 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 47 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 11 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

    Приготуйте 3-літрову банку – ретельно вимийте і обсушіть її. Якщо у вас багато яблук, можете зварити і закатати на зиму кілька бутлів з яблучним компотом.

  • Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

    Плоди промийте, обсушіть на паперовому рушнику і укладіть в банки. Воду доведіть до кипіння і залийте в ємності по вінця, накрийте бляшаними кришками і залиште на 20 хвилин. За цей час плоди пустять трохи свого соку.

  • Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

    Потім рідина знову злийте в каструлю, туди ж засипте цукор, розмішайте до повного його розчинення і прокип’ятіть.

  • Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

    У банки з яблуками додайте лимонну кислоту – це ефективний консервант, який допоможе довше простояти заготівлі взимку.

  • Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

    Залийте киплячим сиропом плоди і відразу загорніть металевими кришками.

  • Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

    Остигати 3-літрові банки залишайте догори дном, укутаними в щільний шар рушників або плед. Як тільки компот повністю охолоне, заготівлі пора прибирати на зберігання.

Порада: щоб надати напою свіжий аромат, можна додати кілька листочків м’яти.

Компот з яблук грушівки на зиму готовий. Він виходить блідо-рожевого відтінку, з приємним ароматом і ніжним смаком. Ваші домочадці з задоволенням будуть ним ласувати.

Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку

Компот з яблук ранеток

Ранетки – це райські яблучка. Маленькі, червоні плоди ідеально підходять для компотів і варення. Їх наявність дозволяє красиво подати глечик з напоєм на стіл. А скільки користі! У кожному яблучку міститься десяток вітамінів, макро – і мікроелементи.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 11.8 м;
  • калорійність – 47 ккал.

Інгредієнти

  • яблука – 400 г;
  • цукор – 300 г;
  • вода – 2.2 л.

Покрокове приготування

  1. На 3-літрову банку знадобиться близько 12 яблучок ранеток. Відбираємо найкрасивіші гладенькі плоди без червоточин. Промиваємо під струменем з крана.
  2. Чисту банку заповнюємо ранетками і заливаємо крутим окропом. Залишаємо на 7 хвилин.
  3. Через цей час воду з банки, зціджуємо назад в каструлю, в неї кладемо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Кип’ятимо рідина, розливаємо по ємностей і тут же закатуємо.
  4. Компот з яблук ранеток на зиму готовий. Як ви помітили, рецепт передбачає заготівлю без стерилізації. Не забуваємо укутати банки в ковдру до повного охолодження.

Для компоту годяться яблука практично будь-якого сорту. Можна зробити асорті, додавши, наприклад, і грушівку і білий налив. Ще дуже смачний напій з додаванням жменьки ягід смородини, малини.

Компот из яблок грушовки на зиму - рецепт ассорти, без стерилизации, на 3-литровую банку
Компоти з яблук виходять не нудними, тому дуже добре втамовують спрагу. До того ж крім напою можна поласувати і самими яблучками. Ще один плюс компотів — їх дозволено давати дітям, напій принесе їм тільки користь.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: