Компот з яблук і винограду на зиму – рецепт на 3 літрову банку в каструлі, без стерилізації

Компот з яблук і винограду стане одним з улюблених вами напоїв. Він відрізняється збалансованим смаком солодких яблук і легкої виноградної кислинкою. Готувати його можна як в каструлі, щоб поласувати питвом відразу ж, так і на зиму. Ми підібрали для вас кілька перевірених варіантів цього напою на всі випадки життя.

Компот из яблок и винограда на зиму - рецепт на 3 литровую банку в кастрюле, без стерилизации

Яблучно-виноградний компот

Рецепт актуальне в кінці літа, коли сезонних фруктів в надлишку і на ринку, і в магазині.

Інгредієнти

  • яблука 500 г
  • виноград 500 г
  • цукровий пісок 240 г

На порцію

Калорії: 72.8 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 17.5 р

Кроки 15 хв. Відео-рецепт

  • Компот из яблок и винограда на зиму - рецепт на 3 литровую банку в кастрюле, без стерилизации

    Влийте в каструлю близько 3 літрів води і на швидкому вогні доведіть до кипіння.

  • Компот из яблок и винограда на зиму - рецепт на 3 литровую банку в кастрюле, без стерилизации

    В цей час підготуйте інгредієнти. Кожен гарненько промийте. У яблук виріжте серцевину і наріжте на не надто товсті скибочки. Виноградини відокремте від грон.

  • Компот из яблок и винограда на зиму - рецепт на 3 литровую банку в кастрюле, без стерилизации

    У закипілу рідина всипте яблуко з ягодами і цукровий пісок. Коли знову з’являться бульбашки, що символізують процес закипання, вимкніть конфорку і дайте напою настоятися під кришкою. Подавайте охолодженим.

Рецепт компоту з яблук і винограду на зиму без стерилізації

Дуже простий, не вимагає особливих зусиль, але має незрівнянний смак і красивий червонуватий відтінок компот закочується дуже швидко. Слід зазначити, що заявлений склад компонентів розрахований на 3-літрову банку.

Компот из яблок и винограда на зиму - рецепт на 3 литровую банку в кастрюле, без стерилизации

Кількість порцій: 14

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 89.5 ккал;
  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 21.8 р.

Інгредієнти

  • яблука (середні) – 3-5 шт.;
  • виноград «Ізабелла» – 300 г;
  • цукровий пісок – 230 р.

Покрокове приготування

  1. Гарненько стерилізуйте ємності над паром близько 25 хвилин, попередньо промивши звичайної порошкової содою. Прожарити банки можна за допомогою пароварки або з використанням спеціалізованого кільця над каструлею.
  2. Очистіть і наріжте на скибочки яблука, виноград переберіть. Закладіть всі у підготовлену банку. Слідом всипте цукор-пісок.
  3. У каструлі закип’ятіть трохи більше 2 літрів води (краще використовувати колодязну, скважинную або відфільтровану) і залийте нею вміст банки. Відразу ж укупорьте герметично металевою кришкою. Обов’язково переконайтеся в тому, що закачування виконана якісно і протікання виключені.
  4. Укутайте ковдрою, перевернувши компот догори дном.

Порада: яскравий смаковий відтінок можна додати лимонну кислоту на кінчику ножа, яка, в свою чергу, буде гарантією довгого зберігання заготовки. Тільки в цьому випадку трохи збільште кількість цукрового піску.

Компот из яблок и винограда на зиму - рецепт на 3 литровую банку в кастрюле, без стерилизации

Не бійтеся експериментувати в заготовках і обов’язково запасіться компотами. Так ви на 100 відсотків забезпечите своє сімейство смачним і корисним напоєм, який в холоднечу буде нагадувати вам про жарке і сонячне літо.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: