Компот з яблук і винограду стане одним з улюблених вами напоїв. Він відрізняється збалансованим смаком солодких яблук і легкої виноградної кислинкою. Готувати його можна як в каструлі, щоб поласувати питвом відразу ж, так і на зиму. Ми підібрали для вас кілька перевірених варіантів цього напою на всі випадки життя.
Яблучно-виноградний компот
Рецепт актуальне в кінці літа, коли сезонних фруктів в надлишку і на ринку, і в магазині.
Інгредієнти
- яблука 500 г
- виноград 500 г
- цукровий пісок 240 г
На порцію
Калорії: 72.8 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 17.5 р
Кроки 15 хв. Відео-рецепт
-
Влийте в каструлю близько 3 літрів води і на швидкому вогні доведіть до кипіння.
-
В цей час підготуйте інгредієнти. Кожен гарненько промийте. У яблук виріжте серцевину і наріжте на не надто товсті скибочки. Виноградини відокремте від грон.
-
У закипілу рідина всипте яблуко з ягодами і цукровий пісок. Коли знову з’являться бульбашки, що символізують процес закипання, вимкніть конфорку і дайте напою настоятися під кришкою. Подавайте охолодженим.
Рецепт компоту з яблук і винограду на зиму без стерилізації
Дуже простий, не вимагає особливих зусиль, але має незрівнянний смак і красивий червонуватий відтінок компот закочується дуже швидко. Слід зазначити, що заявлений склад компонентів розрахований на 3-літрову банку.
Кількість порцій: 14
Час приготування: 20 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 89.5 ккал;
- білки – 0.2 г;
- жири – 0.1 г;
- вуглеводи – 21.8 р.
Інгредієнти
- яблука (середні) – 3-5 шт.;
- виноград «Ізабелла» – 300 г;
- цукровий пісок – 230 р.
Покрокове приготування
- Гарненько стерилізуйте ємності над паром близько 25 хвилин, попередньо промивши звичайної порошкової содою. Прожарити банки можна за допомогою пароварки або з використанням спеціалізованого кільця над каструлею.
- Очистіть і наріжте на скибочки яблука, виноград переберіть. Закладіть всі у підготовлену банку. Слідом всипте цукор-пісок.
- У каструлі закип’ятіть трохи більше 2 літрів води (краще використовувати колодязну, скважинную або відфільтровану) і залийте нею вміст банки. Відразу ж укупорьте герметично металевою кришкою. Обов’язково переконайтеся в тому, що закачування виконана якісно і протікання виключені.
- Укутайте ковдрою, перевернувши компот догори дном.
Порада: яскравий смаковий відтінок можна додати лимонну кислоту на кінчику ножа, яка, в свою чергу, буде гарантією довгого зберігання заготовки. Тільки в цьому випадку трохи збільште кількість цукрового піску.
Не бійтеся експериментувати в заготовках і обов’язково запасіться компотами. Так ви на 100 відсотків забезпечите своє сімейство смачним і корисним напоєм, який в холоднечу буде нагадувати вам про жарке і сонячне літо.