Компот з яблук з корицею і м’ятою – рецепт на зиму

Фруктові компоти – це найдоступніший і простий напій, який можна приготувати в жарку погоду або закрити на зиму, щоб насолоджуватися ним пізніше. І якщо раніше на Русі всякі узвари варилися виключно на сухофруктах, єдиному доступному джерело вітамінів взимку, то тепер ми можемо готувати смачні компоти зі свіжих яблук!

Ці фрукти гарні тим, що ростуть влітку, восени і в достатку лежать на прилавках взимку, тому ви можете зварити такий освіжаючий напій у будь-яку погоду. Яблука соло уварюють дуже рідко, вважаючи за краще поєднувати з іншими фруктами або ягодами. Але якщо ви любите їх настільки, що не бажаєте псувати неповторний смак, то можете легко посилити його м’ятою або корицею.

Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

Важливо: якщо ви будете використовувати для приготування мелену спецію, то в підсумку залишиться неприємний осад на дні банки. Щоб цього уникнути, або проціджують через марлю готовий компот, або використовуйте корицю в паличках.

Яблука і кориця – це ідеальне зимовий поєднання, і баночку такої смакоти буде приємно відкрити на Різдвяні свята.

Інгредієнти

  • яблука 5 кг
  • вода 2 л
  • цукор 300 г
  • м’ята-3 гілочки
  • лимонна кислота 1 щіпка
  • кориця в паличках 2 шт.

На порцію

Калорії: 127 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 31.5 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

    Яблука необхідно добре перебрати, видалити всі плодоніжки, хвостики і листя. Промийте фрукти під струменем проточної, потім поріжте разом зі шкіркою на невеликі шматочки.

  • Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

    Воду в каструлі ставимо на вогонь, додаємо яблука і від закипання варимо близько 20 хвилин.

  • Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

    Потім висипаємо цукор, багато хто воліє використовувати коричневий. Якщо ви сидите на дієті, то можна взяти цукрозамінники або навіть мед.

  • Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

    Варимо до повного розм’якшення фруктів ще близько чверті години.

  • Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

    Кладемо палички кориці, м’яту і кип’ятимо 5 хв. Залишаємо компот на 10-20 хвилин, щоб він трохи охолов, потім проціджуємо і можемо пити. Але якщо ви вирішили закрити його на зиму, потрібно додати в ще гарячий компот щіпку лимонної кислоти.

  • Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

    Банки ретельно промиваємо з содою, потім стерилізуємо або кип’ятимо разом з кришками. Гарячий компот розливаємо по ємностях, можна прямо з яблуками, і закатуємо. Після охолодження банки потрібно забрати в льох.

Порада: багато люблять пити компоти з м’ятою, але коли немає можливості використовувати свіжу, сміливо можете брати сушену.

Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

Якщо колір яблучного компоту здається вам занадто нудним, спробуйте додати чорноплідну горобину або смородину. Ці ягоди здатні дати благородний відтінок і смак. Компот з яблук з корицею – самий популярний літній напій, який часто закривають на зиму відповідальні домогосподарки. І якщо раніше узвари варилися тільки тому, що в холоди не було іншого джерела вітамінів, то зараз фруктові компоти – це приголомшливе додаток до раціону, коли хочеться чогось смачненького.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: