Квашена капуста пекінська рецепт на зиму

Загальновідомо наскільки корисна білокачанна капуста, але в цьому не поступається їй пекінська (китайська) капустка. Вона досить смачна у свіжих салатах, при цьому не втрачає смак, якщо її заквасити.

Найвідоміше квашення пекінської капусти – кимчи. Це швидкий класичний рецепт приготування квашеної пекінської капусти по-корейськи, представлений у цій статті.

Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

Інгредієнти

  • Пекінська капуста 1 кг
  • Вода 1 л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Гіркий червоний перець 4 ст. л.
  • Часник 6 зубчиків
  • Цукор 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 16.8 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 0.3 г

Вуглеводи: 2.6 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Готуємо тузлук (проварена сіль з водою).

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Готуємо капусту, прибираємо зів’яле листя, підстава зрізаємо. Розрізаємо головку уздовж на 4 частини, орієнтуйтеся на фото та відео в статті.

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Кладемо капусту в пластиковий посуд. Заливаємо пекінську капусту тузлуком.

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Накриваємо капусту тарілочкою, щоб капуста знаходилась у розсолі, ставимо її під вантаж.

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Залишаємо капусту в кімнаті на 2 діб. Після закінчення часу, дістаємо листя капусти.

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Приготовливать приправу легко. Беремо червоний гіркий перчик, до нього видавлюємо часник, додаємо цукор і перемішуємо. Натираємо листочки капусти приправою.

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Слаживаем назад капусту в ємність наливаємо капустяний маринад (в остиглий літр кип’яченої води додаємо 1 ст. л. солі з маленькою гіркою і розчиняємо). Чекаємо, поки страва буде кваситься.

  • Квашеная пекинская капуста рецепт на зиму

    Капусту ставимо під гніт, і ставимо в прохолодне місце краще льох, де вона може зберігатися всю зиму. А готова квашена капуста пекінська буде вже через 2 години. При довгому зберіганні гніт краще прибрати, щоб не з’явився кислий смак.

Подавати можна як самостійне блюдо, найчастіше у вигляді закуски, до того ж капуста вважається антипохмельным засобом, як доповнення до м’яса і до других страв. Подивившись відео-рецепт, представлений у цій статті, ви дізнаєтеся як заквашувати пекінську капусту покроково.

Читайте також:  Перець маринований на зиму: простий рецепт без стерилізації, в банку, покроково з фото

Пекінська капуста, приготовлена за таким рецептом, допомагає нормалізувати роботу кишечника, сповільнює старіння організму. За бажанням можна додавати брюссельську та інші види капусти в невеликій кількості. Корисність полягає в наявності в її складі ферментованих овочів, які багаті мікроелементами, вітамінами, клітковиною. Тому така капуста стала дуже популярна в багатьох країнах і займає не останнє місце на столі.

DvaGusya