Загальновідомо наскільки корисна білокачанна капуста, але в цьому не поступається їй пекінська (китайська) капустка. Вона досить смачна у свіжих салатах, при цьому не втрачає смак, якщо її заквасити.
Найвідоміше квашення пекінської капусти – кимчи. Це швидкий класичний рецепт приготування квашеної пекінської капусти по-корейськи, представлений у цій статті.
Інгредієнти
- Пекінська капуста 1 кг
- Вода 1 л
- Сіль 2 ст. л.
- Гіркий червоний перець 4 ст. л.
- Часник 6 зубчиків
- Цукор 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 16.8 ккал
Білки: 0.9 м
Жири: 0.3 г
Вуглеводи: 2.6 р
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
-
Готуємо тузлук (проварена сіль з водою).
-
Готуємо капусту, прибираємо зів’яле листя, підстава зрізаємо. Розрізаємо головку уздовж на 4 частини, орієнтуйтеся на фото та відео в статті.
-
Кладемо капусту в пластиковий посуд. Заливаємо пекінську капусту тузлуком.
-
Накриваємо капусту тарілочкою, щоб капуста знаходилась у розсолі, ставимо її під вантаж.
-
Залишаємо капусту в кімнаті на 2 діб. Після закінчення часу, дістаємо листя капусти.
-
Приготовливать приправу легко. Беремо червоний гіркий перчик, до нього видавлюємо часник, додаємо цукор і перемішуємо. Натираємо листочки капусти приправою.
-
Слаживаем назад капусту в ємність наливаємо капустяний маринад (в остиглий літр кип’яченої води додаємо 1 ст. л. солі з маленькою гіркою і розчиняємо). Чекаємо, поки страва буде кваситься.
-
Капусту ставимо під гніт, і ставимо в прохолодне місце краще льох, де вона може зберігатися всю зиму. А готова квашена капуста пекінська буде вже через 2 години. При довгому зберіганні гніт краще прибрати, щоб не з’явився кислий смак.
Подавати можна як самостійне блюдо, найчастіше у вигляді закуски, до того ж капуста вважається антипохмельным засобом, як доповнення до м’яса і до других страв. Подивившись відео-рецепт, представлений у цій статті, ви дізнаєтеся як заквашувати пекінську капусту покроково.
Пекінська капуста, приготовлена за таким рецептом, допомагає нормалізувати роботу кишечника, сповільнює старіння організму. За бажанням можна додавати брюссельську та інші види капусти в невеликій кількості. Корисність полягає в наявності в її складі ферментованих овочів, які багаті мікроелементами, вітамінами, клітковиною. Тому така капуста стала дуже популярна в багатьох країнах і займає не останнє місце на столі.