Квашена капуста з часником: рецепт на зиму

Приготування капусти з часником, та ще й квашеною – досить рідкісний спосіб готування порівняно з класичним методом. Однак результат вас приємно здивує і подарує нові смакові відчуття: приготувавши хоч раз таку цікаву капусту, ви обов’язково будете готувати її знову, так як її пікантність і легкий присмак часнику не залишать нікого байдужими! Тим більше, її можна використовувати як основу для тушкованих страв.

Квашеная капуста с чесноком: рецепт на зиму

Приготовану за таким рецептом капустку з часником можна вживати в їжу через кілька годин. Це дуже зручно, якщо ви чекаєте гостей або хтось з домашніх захотів це корисне блюдо. Повірте, крім користі це ще дуже і дуже смачно.

Нижче наводимо рецепт правильно і швидко заквашеної капусти з часником.

Порада: не треба особливої стерильності, це гальмує процес бродіння. Досить ретельно вимити і висушити банки.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна 6 кг
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль 3 ст. л.
  • зубчики часнику средного розміру 25 шт.
  • вода 2 л
  • оцет 9% 150 г

На порцію

Калорії: 77.4 ккал

Білки: 3.4 м

Жири: 0.3 г

Вуглеводи: 16.3 р

Кроки 1 годину. 10 хв.

  • Квашеная капуста с чесноком: рецепт на зиму

    Нашаткуйте у велику тару капусту. Поріжте очищений часник на слайсы. Ретельно перемішайте і придушите руками капусту до хрускоту.

  • Квашеная капуста с чесноком: рецепт на зиму

    Додайте сіль капусту, і знову перемішайте і придушите капусту руками вже з сіллю.

  • Квашеная капуста с чесноком: рецепт на зиму

    Закип’ятіть воду і додати в неї цукор і оцет. Залийте маринад в овочеву суміш і залиште на 3 доби при кімнатній температурі.

  • Квашеная капуста с чесноком: рецепт на зиму

    На 3 день розкладіть по банках, закупорьте капроновими кришками і винесіть на холод. Квашена капуста з часником готова!

Інформація до роздумів: Таку кислу капусту можна вживати вже через 2-3 години, охолодивши і додавши рослинне масло. Любителі такої страви іноді додають буряк, порізану шматочками, моркву і тертий хрін. Також можна робити тушковану капусту, наприклад, з м’ясом.

Квашеная капуста с чесноком: рецепт на зиму

Капустку за цим рецептом готують не тільки на зиму, але і в будь-який час року, за бажанням. Поповнюйте свої запаси, балуйте домашніх і прикрашайте свій стіл різноманітною їжею. Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: