Квашена капуста з медом: рецепт на зиму

Про корисні властивості капусти багато хто знає не з чуток. Не дарма з усіх зимових заготовок саме квашена капуста стоїть на першому місці. Цей овоч – справжня скарбниця» вітамінів і незамінних для людини речовин. А в квашеному вигляді її практичність збільшується в кілька разів.

Квасити солону хрустку капусту можна абсолютно різними способами і з різними інгредієнтами, преумножающими і без того користь вітамінного овочу. Зокрема, збалансоване поєднання квашеної капусти з медом – найкраще джерело вітамінів взимку. Після закваски капуста стає соковитою, хрусткою, кислувато-солодкою і з легким ніжним медовим присмаком.

Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

Таку смачну закуску оцінять багато шанувальники солінь. У старовину капусту після збору з полів заквашували в дубових бочках. Сучасні господині користуються звичайними літровими або трилітровими банками. Незважаючи на те, що варіанти зберігання овоча змінилися, смак і корисність зимової заготівлі збереглися незмінними. Про один з найбільш простих, швидких, але при цьому шалено смачне домашньому рецепті читайте в нашій статті.

Перед тим як почати готувати інгредієнти і квасити капусту з медом, необхідно правильно її вибрати. Для зимових заготовок краще всього вибирати тверді, щільні качани.

Інгредієнти

  • свіжа капуста білоголова 3 кг
  • морква ½ кг
  • кухонна сіль 2 ст. л.
  • мед 2 ст. л.
  • очищена або кринична вода

На порцію

Калорії: 19 ккал

Білки: 1.8 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 4.4 г

Кроки 1 годину. 50 хв. Відео-рецепт

  • Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

    Відокремте від капусти кілька верхніх листів, промийте її в прохолодній проточній воді і акуратно наріжте.

  • Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

    Очистіть від шкірки морква, вимийте її і натріть на крупну тертку.

  • Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

    Заздалегідь потрібно підготувати посуд для закваски. Це може бути каструля чи зручна глибока миска. У посуд викласти вищеперелічені два інгредієнти. Ретельно перемішати їх, щоб капуста дала квашу (капустяний сік). А можна перемішати і в ємності і укласти в банку.

  • Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

    Приступаємо до заготівлі розсолу для квашення. Для цього необхідно в окремій каструлі закип’ятити воду, приблизно 1 літр, додавши туди необхідну кількість солі. Після того як вода закипить, вимкнути вогонь і залишити солону кип’ячену воду охолонути приблизно на хвилин 40. По закінченню часу додати у воду мед і добре розмішати до повного розчинення. Розсіл готовий. Готовим маринадом заливаємо «з головою» капусту.

  • Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

    Зверху неї кладемо тарілку з вантажем, якщо квасите в каструлі. Лишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі на 3 дні. Протягом цього часу щодня необхідно проколювати капусту дерев’яними шпажками для того, щоб виходили скупчилися гази.

  • Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

    Через три дні капусту можна їсти. Якщо в цьому немає необхідності, розкласти капусту по банках, закрити пластмасовими кришками і винести в прохолодне місце (на балкон або в підвал).

Таку, трохи кислий, але при цьому солоденьку, капустку можна подавати як закуску до будь-якого з страв: і м’яса, і риби, і навіть до овочів. Також дуже смачною буде тушкована капуста після приготування за таким рецептом. Капустою можна буде начинити пиріжки, плацынды або пироги.

Квашеная капуста с медом: рецепт на зиму

Універсальна квашена капуста стане для вас підмогою для приготування улюблених зимових страв! Користуйтеся рецептурою і радуйте рідних красивою (як на фото) смакотою!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: