Квашена капуста з оцтом: рецепт швидкого приготування

Традиційна зимова закуска, яка прикрашає столи господинь – кисла квашена капуста. Хрустка, соковита, смачно… Її люблять дорослі і діти. Класичний рецепт квашеної капусти вже давно зазнав безліч змін. Сучасні мами і бабусі готують капусту з оцтом, без нього, з різними спеціями, добавками і приправами, з яблуками, з медом, з журавлиною, з хріном, з морквою, а також капусту по-грузинськи, по-корейськи і багато інших рецептики.

Зараз в інтернеті можна знайти різні відео рецептів про те, як квасити капусту швидким способом, за пару годин або за кілька днів. Це зрозуміло: режим дня багатьох людей сьогодні неймовірно стрімкий, всі поспішають, поспішають… Багато хто не люблять або не можуть чекати, а смачну, кислу капусточку хочеться спробувати вже найближчим часом. Тому оригінальні господині знаходять способи швидшого квашення капусти.

Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

До речі, найчастіше господині задаються питанням: як правильно квасити капусту? З оцтом або без нього? Насправді, можна квасити двома способами. Це справа смаку. Якщо ви проти використання класичного оцту, то можна спробувати квасити капусту з яблучним. Часто наявність оцту в рецепті бентежить господинь. Однак у квашену капусту додається так мало цього складового, що він не заподіює ніякої шкоди. Але, якщо вам оцет протипоказана за станом здоров’я, то можна квасити і солити капусту, не менш смачну, кислу і хрустку і без цього інгредієнта. Про те, як квасити капусту, читайте в статті. Капуста по таким рецептурами виходить соковитою і цукрових як на фото.

Квашена капуста з оцтом

Інгредієнти

  • білокачанна капуста ½ кг
  • морква 1-2 шт.
  • кухонна сіль 1 ст. л.
  • лавровий лист 3-4 шт.
  • дистильована вода 250 мл
  • олія рафінована рослинна 3 ст. л.
  • перець чорний горошком 5-7 шт.
  • оцет столовий 9% 4 ст. л.
  • цукор білий 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 28 ккал

Білки: 2 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 7 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

    Підготувати овочі для страви. Тонко нашаткувати свіжу білокачанну капусту. Це можна зробити будь-яким зручним способом: ножем, теркою або комбайном. Нарізану капусту скласти у спеціальну посуд, наприклад, у миску.

  • Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

    Моркву очистити від шкірки, вимити, натерти також зручним для вас способом, наприклад, на крупній тертці. Можна нарізати дрібними шматочками. Додати в миску до капусти. Перемішати.

  • Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

    В окрему каструлю налити необхідну кількість води і поставити кипіти на плиту. Коли вода почне закипати, необхідно додати цукор, сіль, рослинна олія, лавровий лист, оцет. Залишити нудитися на вогні ще 3-5 хвилин.

  • Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

    Гарячим розсолом залити капусту і моркву. Злегка пом’яти інгредієнти руками. Додати чорний перець.

  • Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

    Капусту накрити тарілкою, а зверху поставити вантаж. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.

  • Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

    Краще всього, якщо капуста залишиться під пресом на 24 години. По закінченню часу викласти капусту по літровим банкам і закрити пластмасовими кришками. Перенести в прохолодне місце.

Квашена капуста без оцту

Рецепт розрахований на 15 середніх порцій.

Час приготування: 7 діб

Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

Інгредієнти

  • капуста білокачанна – 5 кг
  • морква – 4 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • сіль – 2 столові ложки без гірочки
  • чорний перець горошком – 6-7 шт.
  • кмин – за смаком

Покроковий рецепт приготування

  1. Дрібно шаткуємо попередньо вимиту капусту.
  2. Очищаємо моркву від шкірки, миємо під проточною водою, натираємо на крупній тертці.
  3. Також чинимо з буряком. До речі, завдяки яскравому соковитого червоного кольору буряка, капуста набуває по-справжньому художній вигляд. Вона вийде не просто дивовижно смачною, але і красивою.
  4. Беремо заздалегідь підготовлену миску і змішуємо там перераховані вище інгредієнти.
  5. Присипаємо складові сіллю, кладемо чорний горошок і кмин за смаком. Ретельно перемішуємо, поки капуста не пустить достатню кількість соку.
  6. Накриваємо капусту тарілкою і зверху встановлюємо вантаж. Через три доби капусту розкладаємо по літровим банкам. Закриваємо їх пластмасовими кришками і ставимо в прохолодне місце.

Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

Квашена капуста з яблучним оцтом

Рецепт розрахований на 1 літрову банку (1 порцію).

Час приготування: 1 доба

Інгредієнти

  • білокачанна свіжа капуста – 1кг
  • морква – 2 шт.
  • дистильована вода – 350 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • яблучний оцет 6% – 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

  1. В першу чергу готуємо розсіл. У киплячу воду насипаємо сіль, цукор. Ретельно розмішуємо до повного розчинення. Чекаємо, поки маринад охолоне.
  2. В цей час вимиту й очищену від верхніх листків капусту дрібно шаткуємо. Складаємо овоч окремо підготовлену миску.
  3. Очищену від шкірки морква, миємо під проточною водою. Натираємо на крупній тертці. Змішуємо продукти в мисці.
  4. Заливаємо розсолом капусту солоно-солодкий капустяним розсолом (закваскою). Додаємо яблучний оцет. Перемішуємо всі інгредієнти ретельно.
  5. Перекладаємо заготовку в скляні банки. Закриваємо їх кришками і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Через день капусту необхідно перенести в прохолодне місце. За таких умов вона буде зберігатися довго, до зими.

Примітно, що при додаванні оцту в рецепт квашеної капусти страва готується набагато швидше. Особливо смачною виходить капустка, якщо її заквашувати з яблучним оцтом, тому що він містить натуральні інгредієнти, що надає заготовці ще більш пряний смак і аромат закатці.

Квашеная капуста с уксусом: рецепт быстрого приготовления

Господиням, які проти використання оцту, який, на їх думку, не приносить користі, необхідно буде запастися терпінням. Щоб капуста добре проквасилась, кілька днів потрібно почекати. Проте всі домашні рецепти гарні. Пригощайте своїх домочадців і гостей соковитою, солоної, солодкої і кисленькой капустою! За бажанням можна додати трохи часнику.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: