Квашений гострий перець на зиму: рецепти з фото, покроково, пальчики оближеш

Гострий перець можна вживати не тільки свіжим та сушеним. Його також квасять. Розсіл трохи пом’якшить пекучість, і такий закускою захочуть поласувати навіть ті, хто не любить овоч у свіжому вигляді. Солоний перець чилі можна вживати сам по собі, він також додасть пікантності борщу або будь-якому іншому супу.

Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь
Найголовніше при приготуванні – знайти оптимальне співвідношення всіх інгредієнтів, щоб вийшла дійсно смачна закуска. Це можна осягнути тільки з досвідом. Ми пропонуємо вам найкращі рецепти – просто пальчики оближеш». З ними зробити заготовку буде легко навіть новачкові.

Квашений гострий перець

Інгредієнти

  • Гострий перець 600 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 6 зубчиків
  • Вода 1 л

На порцію

Калорії: 35.17 ккал

Білки: 1.78 м

Жири: 0.19 р

Вуглеводи: 8.07 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь

    Помийте стручки. Видаліть плодоніжки і насіння. Проколіть м’якоть в декількох місцях шпажкою або виделкою.

  • Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь

    Очистіть часник. Подрібніть кріп.

  • Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь

    Розведіть в холодній кип’яченій воді сіль. Всі інгредієнти складіть в каструлю і залийте розсолом, але так, щоб залишалося пару сантиметрів до краю. Накрийте тарілкою, придавивши зверху вантажем.

  • Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь

    Поставте заготівлю кваситься при кімнатній температурі на 5-8 днів. Злийте розсіл і промийте овочі та часник. Кріп нарубайте свіжий або візьміть сушений. Приготуйте новий розчин за таким же рецептом. Складіть все в чисту банку і залийте приготованою рідиною. Зберігайте перець під кришкою в холодильнику.

Порада: для заготівлі беріть злегка подвявшие екземпляри. Якщо стручки щільні і хрусткі, просто залиште їх у теплі на кілька днів.

Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь

Солоний гострий перець

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 18.52 ккал;
  • білки – 0.93 г;
  • жири – 0.09 м;
  • вуглеводи – 4.40 р.

Інгредієнти

  • гострий перець – 1 кг;
  • сіль – 8 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Перемойте стручки. Обріжте плодоніжки і вийміть насіння. Зробіть на кожному перчике двосантиметрову поздовжню надсечку. Складіть овочі в каструлю.
  2. Розведіть сіль в окропі. Залийте перці. Накрийте тарілкою, надавіть вантажем і залиште на 3 доби.
  3. Утилізуйте рідину, так як ця більше не знадобиться. Сполосніть овочі і залийте новим розсолом. Залиште ще на 5 днів.
  4. Стерилізуйте банки протягом 10 хвилин, поставивши їх на сито над каструлею з парою. Кришки прокип’ятіть.
  5. Знову злийте рідину і обполосніть перці. Перекладіть їх у банки.
  6. Приготуйте свіжий розсіл за тим же принципом. Залийте гарячу рідину в ємності. Закатайте. Переверніть, накрийте ковдрою до охолодження.

Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь
Такий перець хочеться їсти вприкуску з будь-яким блюдом. Ефірні олії, які надають йому пекучість, підвищують апетит і стимулюють травлення. Заготовити солоний або квашений гострий перець на зиму дуже просто. Дотримуйтесь наших рекомендацій і все вийде!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Квашеный острый перец на зиму: рецепты с фото, пошагово, пальчики оближешь

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: