Лечо без оцту на зиму: рецепти з фото з помідорами і перцем в томатному соку

Не секрет, що багато людей люблять лечо з помідорами і перцем, солодкий насичений смак і аромат якого знайомий їм з дитинства. Існує велика кількість способів приготування цього популярного страви.

Господині закривають лечо на зиму з помідорами, з томатною пастою або. Ми підібрали кілька простих рецептів з фото, за допомогою яких ви отримаєте дуже апетитні закуски без особливих зусиль. Їх особливість в тому, що заготовки не містять оцту. Консервантом в цьому випадку є томати, і ви можете не побоюватися, що баночки “вибухнуть”.

Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

Отже, давайте законсервуємо таке корисне лечо без оцту на зиму.

Рецепт перцю лечо в томатному соку

Інгредієнти

  • солодкий болгарський перець 1 кг
  • помідори 1.5 кг
  • сіль 1 ст. л.
  • цукор 3 ст. л.
  • часник 4-5 зубчиків
  • перець чорний горошком 2 шт.
  • перець духмяний 2 шт.
  • гвоздика-2 шт.

На порцію

Калорії: 33.73 ккал

Білки: 0.85 м

Жири: 0.12 г

Вуглеводи: 7.40 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Для початку потрібно у перців вичистити насіння і прибрати перегородки, нарізати овочі квадратними шматочками або уздовж довгими смужками, на ваш вибір.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Промити і перебрати помідори. Краще використовувати стиглі, м’які плоди. Бланшувати томати. Для цього треба опустити їх в киплячу воду на кілька хвилин, і потім легко зняти шкірку, видалити плодоніжку.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Потім помідори перекрутити на м’ясорубці або подрібнити блендером. Перекласти отримане пюре в каструльку з товстим дном, довести до кипіння і зменшити вогонь. Томатну масу потрібно варити до загустіння протягом 15 хвилин. Щоб продукт не пригорав, його потрібно помішувати.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Коли пюре загусне, додати спеції, перемішати і накрити.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Через хвилин 5-7 до томатної маси можна додати шматочки солодкого перцю, і відразу кинути сіль та цукровий пісок.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Очистити від лушпиння і нарізати довільно часник. Додати в лечо.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Перець повинен варитися ще 15 хвилин у закритому посуді. За цей час потрібно простерилізувати банки над парою, кришки прокип’ятити.

  • Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

    Гаряче лечо розкласти по стерильним ємкостей, закатати ключем. Перевернути консервацію денцем вгору, накрити рушником або ковдрою і залишити, поки закупорка повністю не охолоне. Зберігати заготівлю потрібно в погребі чи комори.

Порада: щоб отримати більш густе і смачне лечо, вибирайте для нього зрілі, солодкі і м’ясисті помідори хорошої якості. Овочі можуть бути великими і навіть трохи переспілими.

Яскраву соковиту закуску можна приготувати й іншим способом.

Перець лечо з помідорами і томатною пастою на зиму – простий рецепт

Лечо без уксуса на зиму: рецепты с фото с помидорами и перцем в томатном соке

Ця заготовка робиться дуже легко, набагато швидше, ніж з соком. А виходить такою ніжною і смачною, що пальчики оближеш!

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 50

Енергетична цінність

  • калорійність – 226.71 ккал;
  • білки – 3.29 г;
  • жири – 5.21 г;
  • вуглеводи – 21.54 р.

Інгредієнти

  • томати – 3 кг;
  • солодкий перець – 1.5 кг;
  • головки часнику – 2 шт.;
  • цукор – 1 ст. л;
  • сіль – за смаком;
  • томатна паста – 200 г;
  • рослинне масло – 250 мл

Покрокове приготування

  1. Всі овочі добре вимити і почистити. З перців вийняти насіння і нарізати середньої соломкою;
  2. Томати перекрутити на м’ясорубці або в блендері.
  3. Отримане пюре з помідорів залити в каструлю. Слідом засипати солодкий перець.
  4. Додати сіль, цукор, томатну пасту, олію і тушкувати все на невеликому вогні хвилин 10-15, в залежності від ступеня готовності перцю. Важливо не переварити овоч, він повинен злегка хрустіти.
  5. За цей час необхідно простерилізувати банки шляхом кип’ятіння у воді або прогрівання в духовці або в мікрохвильовій печі, як вам буде зручніше.
  6. Розчавити пресом часник і додати в лечо, дати покипіти 3 хвилини.
  7. Розкласти заготовку в простерилізовані банки, закатати. Перевернути ємності і зверху накрити чимось теплим. Прибрати в прохолодне місце після охолодження.

Рада: час варіння болгарських перців залежить від їхньої зрілості та сорти. М’ясисті, повністю стиглі плоди будуть готові вже через 15 хвилин. А ось більш тонкі і пружні овочі варто покіпятіть 20-30 хвилин.

Перець лечо в томатному соку – відмінний варіант заправки для перших страв, основи соусів для пасти, гуляшу, і безлічі інших страв. Він може бути як самостійною закускою, так і гарніром до м’яса або риби, а також відмінно доповнить повсякденне або святкове меню. Ця ароматна закуска допоможе впоратися з нестачею вітамінів у холодніші пори року. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: