Лечо з болгарського перцю з томатною пастою – Рецепти на зиму по домашньому

Лечо – це давня, традиційна страва Угорської кухні, досить добре поширена в Європі.

Ця заготовка з болгарського перцю з томатною пастою може використовуватися як самостійна закуска, так і в якості соусу. Не дивлячись на те, що це страва Угорської кухні, воно широко поширене в усіх країнах. Так само у нього немає певної рецептури, так само як і у кабачків по-корейськи, тому існує безліч різних варіантів його приготування.

Сьогодні ми розглянемо покроково 5 простих і смачних рецептів приготування лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

Лечо з томатною пастою і 3 кг болгарського перцю (на зиму) — Пальчики оближеш

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

Завдяки цим рецептом укутувати в теплий плед або стерилізувати лечо, немає необхідності. Зберігатися може при кімнатній температурі, не обов’язково ставити в прохолодне місце.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1, 5 літра
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Сіль – 1,5 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 1,5 склянки
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець горошком – 10 шт.

Спосіб приготування:

1. Під проточною теплою водою промиваємо болгарський перець. Чистимо перець від насіння і відрізаємо плодоніжку. Потім нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо все у великий таз.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

2. Готуємо маринад. Беремо велику каструлю, наливаємо в неї 1, 5 літра води, вливаємо 70 мл 9% оцту, 1, 5 склянки цукрового піску, 1, 5 ст. ложки солі.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

3. Так само додаємо 100 мл рослинного масла, 200 гр. томатної пасти. На око кладемо чорний перець горошком і кілька штук лаврового листа. Усе ретельно перешиваємо і даємо маринаду закипіти.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

4. Поки вариться маринад, в цей час простерилизуем банки.

5. Як тільки маринад закипів, викладаємо в нього болгарський перець.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

6. Залишаємо на великому вогні, коли лечо закипить, зменшуємо вогонь на середній і варимо ще 15 – 20 хвилин.

7. Далі починаємо розкладати його по стерилізованим банкам.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

8. Закриваємо кришками, ставимо на підвіконня і чекаємо повного охолодження, потім прибираємо в місце зберігання.

Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму з цибулею та морквою

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 3 кг. (вже нарізаного)
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг.
  • Помідори – 700 гр.
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Соняшникова олія – 1 стакан
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Оцет – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиваємо перець, відрізуємо плодоніжки, виймаємо насіння і нарізаємо довільно.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

2. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

3. Помідори промиваємо, відрізуємо плодоніжки і прокручуємо на м’ясорубці (можна просто дрібно нарізати, вони при кипінні розваряться).

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

4. Беремо велику каструлю, кладемо помідори, насипаємо цукровий пісок і наливаємо олію. Включаємо вогонь і все кип’ятимо, потім додамо сіль. Після того, як закипить, вливаємо 9% оцет.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

5. Слідом за оцтом відправляємо моркву.

6. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками, кладемо в каструлю.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

7. Готуємо 15 хвилин, після цього додаємо болгарський перець і тушкуємо з закритою кришкою ще хвилин 30 (якщо вам здасться, що мало рідини – додайте води).

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

8. Гаряче лечо відправляємо в гарячу, стерильну банку, закриваємо кришкою. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Як приготувати заготовку з болгарського перцю з томатною пастою, морквою і рисом

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

У даному рецепті вказуємо вага вже підготовлених, нарізаних овочів. Вихід 5 літрів лечо.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Болгарський перець – 1 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 1 кг.
  • Морква – 1 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Рослинне масло – 300 гр.
  • Оцет 9% — 50 мл

Спосіб приготування:

1. Промиваємо всі овочі під проточною водою. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

2. Перці разрежем навпіл, видалимо насіння і плодоніжку, потім ріжемо соломкою.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

3. Моркву очищаємо від шкірки і натремо на крупній тертці.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

4. У помідор видаляємо плодоніжки, розрізаємо їх навпіл і прокручуємо через м’ясорубку.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

5. Візьмемо велику каструлю, складаємо всі інгредієнти перемішуємо і ставимо на середній вогонь.

6. Доводимо її до кипіння, потім зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою, варимо протягом 15-20 хвилин.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

7. Рис промиваємо і додаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукровий пісок і рослинне масло. Ретельно перемішуємо.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

8. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, так ми тушкуємо ще хвилин 30 – 40 на повільному вогні (обов’язково під кришкою).

9. В цей час стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для Вас способом. Попередньо промивши їх ретельно содою.

10. За цей час рис приготувався, вливаємо оцет, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

11. Коли лечо готове, розкладаємо його по банках і закриваємо.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом, до повного охолодження. Потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Смачне лечо з часником і томатною пастою

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Перець чилі – 1/2 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Вода – 750 мл
  • Томатна паста – 350 гр.
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Оцет – 150 мл
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Запашний перець – 10 -15 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо перці, розрізаємо їх навпіл, очистити від плодоніжки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

2. Очищаємо від лушпиння часник і крупно ріжемо, на дві або три частини. Чистий перець чилі нарізаємо невеликими півкільцями.

3. У цибулі прибираємо лушпиння і нарізаємо півкільцями. Всі інгредієнти складаємо в одну тару.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

4. В цей час готуємо соус. У велику каструлю вливаємо 750 мл води, додаємо 350 гр. томатної пасти, вливаємо 150 рослинної олії, додаємо 200 гр. цукрового піску, 1 ст. ложку солі, лавровий лист, перець чорний і запашний горошком. Усе ретельно перешиваємо.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

5. Варимо хвилин 5-7 і викладаємо інші інгредієнти. Необхідний час готування 30-40 хвилин.

6. Через 30 хвилин додаємо оцет і прибираємо лаврушку.

Лечо из болгарского перца с томатной пастой - Рецепты на зиму по домашнему

7. Проварюємо ще 5-10 хвилин, тільки потім починаємо розкладати і закочувати банки. Залишаємо до повного охолодження і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Рецепт лечо з солодкого перцю, кабачків (відео)

Це чудова закуска, де головним інгредієнтом є кабачок — солодкувате, ніжне овочеве блюдо, яке можна використовувати в якості закуски або гарніру до будь-яких м’ясних страв, так само можна викладати на хліб і вживати, як бутерброди. Готується без стерилізації.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: