лечо з перцю і помідорів: покрокові рецепти з фото на зиму, приготування з морквою, часником і цибулею

Існують десятки, якщо не сотні варіацій приготування всім відомого лечо. Багато готують його, додаючи безліч інгредієнтів і спецій: капусту, моркву, цибулю, огірки, часник і навіть рис. Дізнайтеся з допомогою покрокових фото і відео, як правильно приготувати лечо “без нічого зайвого” по самому простому рецептом. Основними інгредієнтами є тільки помідори і болгарський перець, але це не робить його менш смачним порівняно з більш насиченими «побратимами».

лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

Рецепт лечо з перцю і помідорів

Для приготування традиційного варіанту заготовки краще звернути увагу на соковиті сорти помідорів і перець зелених сортів. Болгарські господині іноді використовують печена овоч або додають гострий, пекучий перець, щоб зробити смак закуски особливо насиченим.

Інгредієнти

  • Солодкий перець 2 кг
  • Томати 2 кг
  • Рослинна олія 100 мл
  • Цукор 100 г
  • Оцет (9%) 50 мл
  • Сіль 1 ст. л.

На порцію

Калорії: 50 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 2.3 г

Вуглеводи: 6.4 г

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

    Очищаємо інгредієнти: у солодкого перцю відрізаємо верхівку і гарненько вичищаємо все насіння, у помідорів вирізаємо плодоніжку, ретельно промиваємо всі овочі водою.

  • лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

    Слід різати перець поперек на шматочки довільної форми: соломкою, шашечками, кубиками, особливо красиво буде, якщо використовувати перець різних кольорів – зелений, червоний, жовтий. Кожен помідор треба нарізати на чотири шматочки. Щоб зробити лечо більш пікантним, можна додати трохи гіркого перцю (його треба порізати дуже дрібно).

  • лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

    Томати перебиваємо з допомогою блендера/м’ясорубки, а отриману масу перелити в каструлю і ставимо на плиту.

  • лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

    Додаємо в сік цукор і сіль, після вливаємо олію і перемішуємо, варимо до закипання.

  • лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

    Як тільки томатний сік закипить, кладемо в нього подрібнений перець, розмішуємо і варимо протягом півгодини.

  • лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

    Якщо ви будете заготовляти лечо на зиму, то в самому кінці влийте оцет, розмішайте і зніміть з вогню.

Цікаво: іноді цукор замінюють на мед – він робить смак підливи особливо вишуканим.

лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

Як зробити заготовки на зиму

Для того щоб заготовити лечо по цьому рецепту на зиму, досить додати оцет і закрити салат в стерилізовані банки.

Порада: більшість консервації слід зберігати у місцях, де температура значно нижче кімнатної – в холодильнику, коморі або підвалі.

Банки обов’язково повинні пройти етап стерилізації, щоб консервація не «вибухнула», не здулися кришки. Кожна господиня обирає спосіб, який підходить їй найбільше по часу і наявності підручних засобів: банки можна кип’ятити (слід протягом 5 хвилин після закипання води їх проварити), пропарити (на накриту сіткою каструлю з киплячою водою виставляємо ємності і обробляємо протягом півгодини трилітрові, літрові – 10 хвилин. Як варіант, можна впливати на баночки високою температурою за допомогою духовки/мікрохвильовки, просто помити в посудомийній машині або вручну із содою.

лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

Порада: коли ви обробляєте посуд для консервації, варто приділити увагу і кришок – прокип’ятити їх протягом 3-5 хвилин.

Спробуйте приготувати лечо по цьому рецепту: воно неодмінно стане вам у нагоді взимку. Їм відмінно можна доповнити будь-м’ясне або рибне блюдо, використовувати як самостійну закуску або овочевий гарнір, як соус для пасти. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

лечо из перца и помидор: пошаговые рецепты с фото на зиму, приготовление с морковью, чесноком и луком

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: