Мармелад без цукру – рецепт в домашніх умовах на агар агарі

Багатьом з дитинства знайомий пряний смак східній солодощі рахат-лукум. Метод збереження фруктів у країнах Сходу був відомий з давніх років. В Євразії це ласощі початок користуватися популярністю тільки з 16 століття і називається мармеладом.

В даний час в кулінарії існує три способи уварювати фрукти з цукром. Завдяки цьому на полицях магазинів з’являється фруктовий, желейний і ягідний мармелад. Для приготування десерту використовують свіжі ягоди і фрукти. Знаходиться в м’якоті солодких плодів, пектин, набуває ласощів густу текстуру.

Пектин – корисний природний загусник, який виводить всі токсичні речовини з організму. Він зменшує рівень холестерину і цукру в крові, перешкоджає появі пухлин. Отже, мармелад – цілюще фруктовий десерт.

Фахівці та прихильники здорового способу життя стверджують, що мармелад спільно з ЗСЖ і цукровий діабет сумісні. Але якщо ви все-таки є противником продуктів, що містять цукор, то можете приготувати мармелад без цього інгредієнта. Замість “білого піску” можна використовувати натуральний мед або будь замінники цукру. Такий мармелад стане здоровим, корисним десертом і не зашкодить вашій фігурі.

Мармелад з агар-агару без цукру

Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

На жаль, не кожен фрукт або плід ягоди містять пектин, необхідний для того, щоб десерт як слід, загус. Тому кухарі та кондитери здогадалися замінювати натуральний загусник желатином, крохмалем або агар-агаром. Агар-агар – це природне натуральне желирующее речовина з водоростей. Якщо ви хочете приготувати ласощі з агар-агару, то слід купувати його у вигляді порошку. Приготований мармелад виходить більш щільним і твердим, як на фото.

Порада: для десерту можна використовувати будь сік, однак, з свіжовичавленого солодкість вийде набагато корисніше і смачніше.

Інгредієнти

  • агар-агар 1 пакетик порошку
  • фруктовий сік 400 мл (можна взяти 2 різних)
  • мед або цукрозамінник 100 г
  • ванілін ½ десертної ложки

На порцію

Калорії: 46 ккал

Білки: 0.6 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 11 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    1 чайну ложку порошку з агар-агару розводимо в 50 мілілітрах соку. Добре перемішуємо, даємо постояти 15 хвилин.

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    350 мл залишився соку в каструлі змішуємо з медом (можна використовувати цукрозамінник). Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    Всипаємо в каструлю ванілін.

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    Вливаємо сік, змішаний з порошком з агар-агару.

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    Постійно помішуємо, доводячи до кипіння. Після закипання, тушкуємо ще 1-2 хвилини.

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    Вимикаємо вогонь і залишаємо на плити на 40 хвилин.

  • Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

    Після охолодження розливаємо суміш по формах. Можна залишати мармелад при кімнатній температурі. Солодкість з агар-агару швидко застигне. Якщо хочете, щоб це сталося ще швидше, то можете поставити в холодильник на годину. Готову страву можна подавати на стіл присипані цукровою пудрою, посипкою або кокосовою стружкою.

Порада: якщо хочете, щоб готовий продукт був яскравим, розлийте суміш після охолодження в кілька чашок і додайте харчові барвники будь-яких кольорів: жовтий, червоний, помаранчевий, зелений. А потім розлийте по формочках для застигання.

Мармелад без цукру

Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

Час приготування: 5 годин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

На 100 г готового продукту:

  • калорійність – 83.5 ккал;
  • білки – 6.9 м;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 13.5 р.

Інгредієнти:

  • свіжі або заморожені ягоди (малина, полуниця, ожина) – 1 ст.;
  • дистильована вода – 1 ст.;
  • апельсиновий сік – 1.5 ст.;
  • желатин – 4 ст. л.;
  • мед – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Зазначене кількість желатину розвести в каструлі у воді кімнатної температури. Залишити “розбухати”.
  2. Коли рідина стане щільніше, влити в неї півтора склянки апельсинового соку. Поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішувати суміш однією рукою до повного розчинення інгредієнтів.
  3. Ягоди (якщо вони свіжі) ретельно промити під проточною водою, очистити від бруду і сміття. Додати в каструлю і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
  4. Заглибним блендером перетворити суміш в рідке пюре.
  5. Додати 3 столові ложки меду. Зняти заготовку з плити. Залишити остигати і загуснути на 30 хвилин.
  6. Після закінчення часу розлити рідину за формами і перемістити в холодильник на 5 годин.
  7. Щоб переконатися, що готовий мармелад, спробуйте через зазначений час, видавити його з формочок. Це буде зробити дуже легко. Якщо солодкий десерт не виймається – помістіть його в морозильник на 1 годину. Ласощі готовий. При подачі на стіл мармелад можна присипати цукровою пудрою.

Мармелад – один з солодких, смачних і апетитних десертів, який можуть собі дозволити вживати люди, які страждають на цукровий діабет, що стежать за своєю фігурою і здоров’ям, а також діти. Безумовно, це за умови, що солодкість приготовлена без додавання цукру, штучних барвників та добавок.

Таке чудове ласощі не простоїть в холодильнику довго, скільки б ви його не зробили. Цукерки виходять неймовірно смачними, просто пальчики оближеш, тому вони дуже швидко з’їдаються. Натуральний домашній мармелад – відмінне доповнення до чаювання.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Мармелад без сахара - рецепт в домашних условиях на агар агаре

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: