Мармелад кавунові часточки – рецепт на зиму

З появою великої кількості солодощів в магазинах, сучасних дітей і дорослих рідко здивуєш стравами, приготованими будинку. Але бувають десерти, які нікого не залишать байдужим. Це мармелад, – дивний на смак і привабливий на вигляд десерт, який прийшов до нас з Близького Сходу. В теорії ці солодкі желейні цукерки можна приготувати з будь-якого плоду, але сьогодні ми поговоримо про особливе вигляді цукатів – мармеладі з кавуна, а саме з його кірок.

Рецепт мармеладу з кавуна

Цей десерт не тільки смачний, але і корисний. Саме тому його їдять люди, які обмежені у вживанні солодкого і дотримуються дієтичного харчування. Без сумніву, ласощі приготоване в домашніх умовах, теж містить цукор, однак, кількість шкідливих барвників та консервантів мінімально.

Мармелад арбузные дольки - рецепт на зиму

Спочатку десерт готували з айви і яблук, що містять велику кількість пектину – природного згущувача, який надає форму мармеладних часточок. Згодом з’явилися желюючі речовини, такі як, желатин і харчовий агар. Вони дозволяють робити мармелад з різноманітних фруктів і ягід.

Інгредієнти

  • очищені кавунові кірки 1 кг
  • сода харчова 1 ч. л.
  • цукор 1 кг
  • сік лимонний 3 ст. л.

На порцію

Калорії: 211.9 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 52.6 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Мармелад арбузные дольки - рецепт на зиму

    З шкірки знімають зелений шар, а потім ріжуть білу м’якоть на однакові шматочки середнього розміру (приблизно 3 на 3 см).

  • Мармелад арбузные дольки - рецепт на зиму

    Готові кубики миють, заливають водою з содою і залишають на 5-6 годин. Після цього промивають.

  • Мармелад арбузные дольки - рецепт на зиму

    У каструлю наливають воду, туди ж відправляють кірки і 0,5 кг цукру. Доводять до кипіння і проварюють 25 хвилин. Потім наполягають 7-8 годин. Повторюють процедуру ще раз.

  • Мармелад арбузные дольки - рецепт на зиму

    Коли вода повністю, додають сироп ще 0,5 кг цукру і лимонний сік і варять, поки не розчиняться всі кристали.

  • Мармелад арбузные дольки - рецепт на зиму

    Зливають рідину, остуджують цукати і обкачують їх у цукровій пудрі.

Порада: нарізати кавунові часточки можна по-різному: кубиками, соломкою, зробити округлі і хвилясті краї. Головне, щоб цукати були однакової форми інакше вони нерівномірно приготуються.

Дивовижно смачний десерт як на фото готовий! Звичайно, приготування займає чимало часу, але корисний мармелад, зроблений фактично з відходів, оцінять не тільки домашні, але і гості! Адже це повністю натуральний продукт, який не містить шкідливих інгредієнтів, таких як барвники, підсилювачі смаку, консерванти для тривалого зберігання.

В якості ароматизатора в стандартний рецепт можна включити ваніль, чебрець, корицю і будь-які інші приправи, які за смаком сім’ї. Шматочки кавуна можна полити розтопленим шоколадом або посипати кокосовою стружкою.

Зберігають продукт в герметично закритій скляній тарі. Не варто переживати з-за того, що він зіпсується. Виходячи з практики, мармелад “кавунові часточки” з’їдається в той же день без залишку. І це не дивно, адже цей десерт володіє неперевершеним смаком і запахом.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: