Мармелад з чорної смородини в домашніх умовах з агар агаром

Фаворитка серед ягід за наявності поживних речовин і вітамінів чорна смородина визнана однією з найбільш корисних ягід у світі. Прихильники народної медицини прозвали її “джерелом здоров’я”. І не даремно. Її плоди займають друге місце після шипшини за вмістом вітаміну С. Вони також багаті магнієм, фосфором, калієм, кальцієм, залізом і пектином – природним загусником.

Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

Смородина широко використовується в кулінарії. З неї готують ароматні солодкі джеми, варення, соки, компоти, желе і мармелад. Красивий, пряний мармелад з чорної смородини на пектині є улюбленим десертом серед дорослих і дітей. Природного загусника в ягодах достатньо, тому ласощі виходить щільним.

Якщо в цьому році у вас багатий урожай вродив червоної або чорної смородини, саме час подумати про домашніх заготовках. Для того щоб побалуватися цукрових солодкістю взимку, смородину часто заморожують. І як тільки сніжна пора вступає в свої права, ягоду розморожують і готують варення або ситні, солодкі цукерки.

Домашні заготовки завжди відрізняються натуральністю, свіжістю і високою якістю, на відміну від магазинних. Сьогодні можна знайти безліч простих рецептів з фото про те, як зварити мармелад з смородини в домашніх умовах.

Порада: десерт готують по-різному: без добавок, на пектині, на желатині, з агар-агаром. Використовуючи три останніх компонента, ви отримаєте більш міцне ласощі. Ці природні загусники не завдадуть шкоди здоров’ю, а мармеладу додадуть пружну красиву форму.

Рецепт мармеладу з смородини

Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

Інгредієнти

  • чорна смородина 1 кг
  • цукровий пісок-2 ст.
  • вода ½ л

На порцію

Калорії: 59.2 ккал

Білки: 1.0 г

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 11.3 м

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    Насамперед необхідно вимити ягоди, очистити їх від хвостиків, сухих листочків, гілочок і іншого сміття. Зручніше це робити в друшляку.

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    Дати воді стекти.

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    Скласти смородину в каструлю, залити водою, поставити варитися на плиту.

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    Після того, як вміст закипить, зробити тихіше вогонь і залишити нудитися на 15 хвилин.

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    Як тільки ягоди розваряться, вимкнути вогонь. Масу в каструлі гарненько збити блендером або розім’яти товкачиком.

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    У смородинове пюре додати цукор і поставити на плиту. Варити солодку масу до густого стану. Вимкнути вогонь. Відкласти остигати на 20 хвилин.

  • Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

    Розлити по формочках. Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження. Після перенести в холодильник на 1 годину. Подавати до столу, попередньо обвалявши цукерки в цукровій пудрі або кокосовій стружці.

Рецепт мармеладу з смородини з агар-агаром

Агар-агар – натуральний загусник, який отримують з червоних водоростей, що ростуть в Чорному морі. У кулінарії використовують замість желатину, який робить такі десерти, як джеми, варення, мармелад і цукерки більш щільними по консистенції.

Мармелад из черной смородины в домашних условиях с агар агаром

Кількість порцій: 5

Час приготування: 3 години

Енергетична цінність

На 100 г:

  • калорійність – 48.3 ккал;
  • білки – 1.0 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 8.4 р.

Інгредієнти

  • цукор – 120 г;
  • чорна смородина – 0.5 кг;
  • агар-агар – 5 м;
  • вода – 70 мл

Покрокове приготування

  1. Смородину перебрати. Гнилі або зелені ягоди викинути. Очистити плоди від гілок, хвостиків, листочків.
  2. Перемолоти за допомогою блендера. Можна використовувати толкушку або дрібне сито.
  3. Червоне пюре вилити в каструлю, додати цукор. Поставити на вогонь. Після закипання ретельно перемішати і настоювати 15 хвилин.
  4. Поки смородинова маса буде закипати, у 70 мл теплої води розвести агар-агар. Залишити суміш набухати.
  5. Після томління в пюре додати набряклий загусник. Помішуючи, уварювати ще 10 хвилин.
  6. Вимкнути вогонь. Дати масі охолонути 20 хвилин.
  7. Розлити по формах. Залишити на кухні до повного охолодження. В холодильник поміщати десерт необов’язково. Завдяки агар-аґару ласощі застигне і без холоду.

Мармелад з смородини – смачний кисло-солодкий десерт, який гармонійно поєднується з чашкою ароматного трав’яного чаю, з молочними супами, кашами. Це ситне, солодке, а головне, дуже корисне ласощі. Його можна використовувати і для прикраси тортів, пирожный і капкейків. Соковиті ягідні мармеладкі додадуть будь-якій страві прянощі і оригінальності.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: