Гарбузовий мармелад – корисна солодкість, яку легко можна зробити в домашніх умовах. Щоб на зиму він вийшов смачним, треба вибирати солодкі мускатні сорти.
Замість ароматизаторів, які додають великі заводи-виробники, господині використовують корицю, кардамон, ваніль. Це робить продукт ще більш привабливим.
Інгредієнти
- свіжий гарбуз 500 г
- желатин 2 ст. л.
- цукор-120 г
- ванільний цукор 10 г
На порцію
Калорії: 21.2 ккал
Білки: 0.6 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 4.7 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Очищаємо гарбузика, ріжемо на кубики і викладаємо у форму.
-
Запікаємо в духовці при 180 градусах до того моменту, коли вона стане м’якою і буде легко проколюватися сірником (близько 35 хвилин).
-
Подрібнюємо і протираємо через металеве сито. Це дозволить позбутися від грудочок.
-
Додаємо до пюре з гарбуза цукор і ванілін.
-
Далі сиплемо желатин, добре заважаємо масу і залишаємо на 20 хвилин.
-
Необхідно нагріти пюре з гарбуза знову, до тих пір, поки цукровий пісок і желатин не розчиняться. Чекаємо остигання.
-
Виливаємо майбутній мармелад з гарбуза у форму і відправляємо застигати в холодильник на 1,5 години.
-
Розрізаємо одержаний мармелад на шматки і посипаємо цукром. Після цього можна подавати на стіл смачний домашній мармелад з гарбуза.
Увага: пам’ятайте, що желатин може як схопитися швидко, так і взагалі не застигнути, тому додавайте його дуже акуратно, після прочитання інструкції.
Рецепт мармеладу з гарбуза з агар-агаром
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 20
Енергетична цінність
- калорійність – 37.3 кКал;
- білки – 0.4 г;
- жири – 0.7 м;
- вуглеводи – 7.6 р.
Інгредієнти
- свіжий гарбуз – 800 г;
- цукор – 300 г;
- вода – 200 мл;
- лимонний сік – 50 мл;
- агар-агар – 50 г;
- кокосова стружка – 100 р.
Покрокове приготування
- Заливаємо агар-агар тепленькою водою, добре перешкодимо і нехай набухне протягом 20 хвилин.
- Вимиваємо гарбуз (як можна ретельніше).
- Очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і волокна.
- Ріжемо м’якоть на маленькі кубики.
- Перекладаємо в каструлю і заливаємо овоч кип’яченою водою.
- Ставимо на вогонь і чекаємо, щоб гарбуз стала м’якою.
- Вводимо цукровий пісок і варимо, поки не розтане.
- Знімаємо з плити і додаємо сік лимона.
- Перекладаємо в каструльку набряклий агар-агар і перемішуємо.
- Все збиваємо блендером, щоб не було грудочок.
- Коли маса трохи охолола, розливаємо в силіконові формочки. Щоб мармелад добре відставало від стінок, їх попередньо змочується водою.
- Ставимо в холодильник на добу.
- Коли застигне, мачає солодкі фігурки в кокосову стружку.
- Головна умова – зберігати мармелад в холодильнику, в цьому випадку термін придатності продовжується до трьох місяців.
Важливо: з агар-агаром мармелад з гарбуза виходить м’якше, ніж з желатином. Він більше схожий на магазинний, але набагато корисніше і смачніше.
Мармелад можна робити з допомогою мультиварок на функції “Джем”, що значно спростить процес приготування. Деякі господині готують у скороварках, страва виходить таким же смачним і яскравим кольором.
Гарбуз – універсальний овоч, в ньому міститься багато корисних мікроелементів, а що головне — при термічній обробці залишаються практично всі вітаміни. Рецепт мармеладу дуже простий і готувати його можна швидко з малої кількості доступних продуктів. Дізнатися детальні моменти рецепта допоможуть фото та відео, які розміщені в цій статті.