Мармелад з гарбуза – простий рецепт в домашніх умовах з агар-агаром

Гарбузовий мармелад – корисна солодкість, яку легко можна зробити в домашніх умовах. Щоб на зиму він вийшов смачним, треба вибирати солодкі мускатні сорти.

Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Замість ароматизаторів, які додають великі заводи-виробники, господині використовують корицю, кардамон, ваніль. Це робить продукт ще більш привабливим.

Інгредієнти

  • свіжий гарбуз 500 г
  • желатин 2 ст. л.
  • цукор-120 г
  • ванільний цукор 10 г

На порцію

Калорії: 21.2 ккал

Білки: 0.6 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 4.7 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Очищаємо гарбузика, ріжемо на кубики і викладаємо у форму.

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Запікаємо в духовці при 180 градусах до того моменту, коли вона стане м’якою і буде легко проколюватися сірником (близько 35 хвилин).

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Подрібнюємо і протираємо через металеве сито. Це дозволить позбутися від грудочок.

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Додаємо до пюре з гарбуза цукор і ванілін.

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Далі сиплемо желатин, добре заважаємо масу і залишаємо на 20 хвилин.

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Необхідно нагріти пюре з гарбуза знову, до тих пір, поки цукровий пісок і желатин не розчиняться. Чекаємо остигання.

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Виливаємо майбутній мармелад з гарбуза у форму і відправляємо застигати в холодильник на 1,5 години.

  • Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Розрізаємо одержаний мармелад на шматки і посипаємо цукром. Після цього можна подавати на стіл смачний домашній мармелад з гарбуза.

Увага: пам’ятайте, що желатин може як схопитися швидко, так і взагалі не застигнути, тому додавайте його дуже акуратно, після прочитання інструкції.

Рецепт мармеладу з гарбуза з агар-агаром

Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність – 37.3 кКал;
  • білки – 0.4 г;
  • жири – 0.7 м;
  • вуглеводи – 7.6 р.

Інгредієнти

  • свіжий гарбуз – 800 г;
  • цукор – 300 г;
  • вода – 200 мл;
  • лимонний сік – 50 мл;
  • агар-агар – 50 г;
  • кокосова стружка – 100 р.
Читайте також:  Лечо з болгарського перцю з томатною пастою - Рецепти на зиму по домашньому

Покрокове приготування

  1. Заливаємо агар-агар тепленькою водою, добре перешкодимо і нехай набухне протягом 20 хвилин.
  2. Вимиваємо гарбуз (як можна ретельніше).
  3. Очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і волокна.
  4. Ріжемо м’якоть на маленькі кубики.
  5. Перекладаємо в каструлю і заливаємо овоч кип’яченою водою.
  6. Ставимо на вогонь і чекаємо, щоб гарбуз стала м’якою.
  7. Вводимо цукровий пісок і варимо, поки не розтане.
  8. Знімаємо з плити і додаємо сік лимона.
  9. Перекладаємо в каструльку набряклий агар-агар і перемішуємо.
  10. Все збиваємо блендером, щоб не було грудочок.
  11. Коли маса трохи охолола, розливаємо в силіконові формочки. Щоб мармелад добре відставало від стінок, їх попередньо змочується водою.
  12. Ставимо в холодильник на добу.
  13. Коли застигне, мачає солодкі фігурки в кокосову стружку.
  14. Головна умова – зберігати мармелад в холодильнику, в цьому випадку термін придатності продовжується до трьох місяців.

Важливо: з агар-агаром мармелад з гарбуза виходить м’якше, ніж з желатином. Він більше схожий на магазинний, але набагато корисніше і смачніше.

Мармелад из тыквы - простой рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Мармелад можна робити з допомогою мультиварок на функції “Джем”, що значно спростить процес приготування. Деякі господині готують у скороварках, страва виходить таким же смачним і яскравим кольором.

Гарбуз – універсальний овоч, в ньому міститься багато корисних мікроелементів, а що головне — при термічній обробці залишаються практично всі вітаміни. Рецепт мармеладу дуже простий і готувати його можна швидко з малої кількості доступних продуктів. Дізнатися детальні моменти рецепта допоможуть фото та відео, які розміщені в цій статті.

DvaGusya