Перець, фарширований баклажанів на зиму

Пропонуємо два рецепти заготовок на зиму: перець, фарширований баклажанами і овочами, і начинений смаженими синенькими. При вигляді цих продуктів у запасливих господинь тут же виникає в голові безліч варіантів того, як їх можна заготовити на зиму. Гарні вони і окремо, але в поєднанні один з одним дають приголомшливий результат.

Перец, фаршированный баклажанами на зиму

Перець, фарширований овочами з баклажанами

Вже основних компонентів достатньо для відмінного смаку. Але чому б не зробити його більш насиченим і яскравим, додавши і інші овочі? Спробуємо.

Порада: перець для заготівлі вибирайте м’ясистий, соковитий, але невеликого розміру, щоб його не проблемно було закладати в банки.

Інгредієнти

  • Солодкий перець 3 кг
  • Баклажани 1.5 кг
  • Морква 300 г
  • Цибуля 1 кг
  • Соняшникова олія 300 мл
  • Томатний сік 400 мл
  • Цукор 25 г
  • Сіль 20 г

На порцію

Калорії: 71 ккал

Білки: 1.1 м

Жири: 4.6 г

Вуглеводи: 6.3 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Солодкі перці вимийте, позбавтеся від хвостиків і видаліть серцевину з насінням, а також акуратно виріжте перегородки. Четверту частину від усієї кількості відберіть для начинки.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Інші перці пробланшируйте. Для цього доведіть воду у великій каструлі до кипіння і занурте в неї чищені плоди на 2-3 хвилини. Потім вийміть, розставте на дошці і дайте стекти воді.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Баклажани промийте, зріжте хвостики і нарубаєте невеликими акуратними кубиками. Очищати від шкірки можна, але необов’язково.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Морква почистіть і подрібніть, використовуючи насадку електричної шатківниці або натріть на крупній тертці. Цибуля звільніть від лушпиння і наріжте кубиками. Солодкий перець, призначений для начинки, поріжте аналогічним способом.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Обсмажте окремо на соняшниковій олії половину всієї кількості подрібненого цибулі, солодкий перець і моркву до золотистого кольору. Це займе 10-15 хвилин.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    В окремій сковороді теж на достатній кількості олії обсмажте баклажани. Готуйте їх протягом 15 хвилин, а потім додайте обсмажену цибулю. Перемішайте і трохи посоліть.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    У ту ж сковороду додайте солодкий перець і моркву. Готуйте начинку ще хвилин 10. Посоліть за смаком і зніміть з вогню. Можна додати трохи меленого чорного перцю. Дайте начинці охолонути.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Приготуйте підливу. Для цього на сковорідці обсмажте залишився лук. Як тільки він почне золотитися, додайте томатний сік, стакан соняшникової олії, сіль і цукор. Добре перемішайте і тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин. Пінку, яка буде утворюватися в процесі, забирайте.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Начиніть перці овочевим фаршем, покладіть в простерилізовані банки і заповніть їх підливою. Накрийте кришками, помістіть в каструлю для стерилізації, на дно попередньо постеліть шматок тканини. Наберіть по «плечики» води і з початку її кипіння стерилізують 15 хвилин.

  • Перец, фаршированный баклажанами на зиму

    Баночки закатаю, переверніть і укутайте. Дайте їм повністю охолонути і можете відправляти в підвал на зберігання до зими.

Важливо: бланшувати солодкий перець потрібно обов’язково, тому що в сирому вигляді в процесі стерилізації консервів він не встигне достатньо проваритися і кришки через деякий час після закатування роздуються. Це свідчить про те, що заготівля зіпсувалася і непридатна для вживання в їжу.

Перец, фаршированный баклажанами на зиму

Перець, фарширований смаженими баклажанами, на зиму

А ця закуска відрізняється не тільки приємним смаком, але і цікавим зовнішнім виглядом. Для заготівлі вибирайте баклажани невеликого розміру і маленькі в діаметрі, оскільки в перці потрібно закладати рулетики, а чим більше їх поміститься в один плід, тим красивіше буде виглядати закуска.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 60

Енергетична цінність

  • білки – 0.8 м;
  • жири – 1.6 м;
  • вуглеводи – 11.3 м;
  • калорійність – 63 ккал.

Інгредієнти

  • солодкий перець — 2 кг;
  • баклажани — 1.5 кг;
  • помідори — 2 кг;
  • часник — 100 р;
  • соняшникова олія — 100 мл;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • цукор — 400 г;
  • сіль — 150 р.

Перец, фаршированный баклажанами на зиму

Покрокове приготування

  1. Вимийте солодкий перець, зріжте верхівку з хвостиком, видалити серединку з насінням і перегородки. Занурте плоди на 2-3 хвилини в окріп, а потім вийміть і покладіть на обробній дошці верхівкою вгору, щоб стекла вода.
  2. Баклажани порізати вздовж на пластини товщиною в півсантиметра. Посипте їх сіллю, перемішайте і залиште на півгодини.
  3. Відіжміть з синіх виділився сік. Прожарити на сковороді олію і обсмажте баклажани з двох боків до рум’яності. Щоб вони втягували в себе менше олії, попередньо замочіть їх у холодній воді хвилин на 15, а потім злийте її і дайте синім обсохнути.
  4. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Додайте невелику кількість солі. Можна також додати трохи дуже дрібно нарізаної петрушки.
  5. Розкладіть на робочій поверхні смажені баклажани, змастіть одну сторону часником і скрутіть в рулетики. Наповніть ними бланшовані перці і укласти в банки.
  6. Приготуйте маринад. Для цього вимийте помідори, занурте їх на кілька секунд в окріп, потім помістіть під холодну воду. Зніміть шкірку, вирізати частини, де кріпилася плодоніжка і подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
  7. Перекладіть перетерті помідори в казан, поставте на плиту, доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор, соняшникова олія і поваріть на малому вогні 10 хвилин. Потім введіть оцет і зніміть з плити.
  8. Гарячим маринадом залийте перці в банках. Накрийте кришками, встановіть затискачі або притисніть їх зверху чимось важким. Постеліть на дно великої каструлі м’яку тканину, поставте на неї банки з перцем, залийте водою по «плечики» і включіть вогонь. Після закипання стерилізують 40 хвилин.
  9. Загорніть банки, переверніть догори дном, закутайте і дайте повністю охолонути. Зберігайте в прохолоді і темряві.

Перец, фаршированный баклажанами на зиму

Порада: бланшувати перці можна й іншим способом. Для цього помістіть їх в ємність з високими бортами, окремо закип’ятити воду і залийте нею перці так, щоб вони повністю потонули, залиште під кришкою на 20 хвилин.

Обидві закуски користуються великою популярністю серед господинь, тому що, відкоркувавши банку, ви не замислюєтеся про те, чим би доповнити її вміст і як красиво подати на стіл, а просто викладаєте перчики в тарілку. Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: