Перець в томаті на зиму: рецепти маринування в соусі з морквою часточками, приготування з фото

Серед безлічі варіантів заготовки солодкого перцю на зиму часто лідирують ті рецепти, в склад яких входить томат. Такі закуски набагато поживніше та корисніше, цілком можуть замінити повноцінне блюдо.

Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото
Помідор гарний у закатках з перцем в будь-яких проявах: томат-паста, свіжі помідори, томатний сік і всілякі підливи на їх основі. Пропонуємо випробувати кілька рецептів солодкого і гіркого перцю в томаті, а докладні фото і відео допоможуть вам консервувати.

Болгарський перець в томаті на зиму

Цей салат дуже простий у виконанні, і інгредієнтів в ньому мінімум – тільки найнеобхідніше для того, щоб отримати смачне доповнення до вечері. Подавайте закуску з рисом, гречкою, картопляним пюре та іншими гарнірами.

Інгредієнти

  • Солодкий перець 1 кг
  • Помідори 3 кг
  • Цибуля 1 кг
  • Соняшникова олія 300 мл
  • Оцет 9% 120 мл
  • Цукор 200 г
  • 60 г сіль
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Чорний перець-горошок 10 шт.

На порцію

Калорії: 85 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 5.3 г

Вуглеводи: 8.5 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

    Добре вимийте солодкий перець, розкладіть його на паперовому рушнику, щоб обсох. Потім почистіть, вийнявши серцевину з насінням і перегородки. Поріжте м’якоть на брусочки або кубики середнього розміру.

  • Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

    Помідори вимийте і поріжте на маленькі шматочки будь-якої форми.

  • Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

    Почистіть цибулю і накришити його кубиками, але не надто дрібними, щоб він не розварився (кубики розміром 1*1 цілком підійдуть).

  • Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

    Змішайте всі овочі в каструлі з товстим дном або в казані, пересипте цукром і сіллю, влийте соняшникову олію, додайте перець-горошок і лавровий лист, поставте на вогонь. Як тільки маса почне кипіти, зменшіть вогонь, засічіть час і варіть 40 хвилин.

  • Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

    Влийте в салат оцет, перемішайте і зніміть з плити. Відразу ж розкладіть закуску по простерилизованным банкам, загорніть кришками і переверніть догори дном. Гарненько укутайте і дайте повністю охолонути. Потім відправте на зберігання в комору або льох.

Порада: цій закусці можна додати гострий смак, додавши половинку стручка пекучого перцю. Можна також додавати в заготовку улюблені спеції, але робити це потрібно за 5 хвилин до того, як будете знімати салат з плити.

Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

Цілий солодкий перець з морквою в томатному соку

Солодкий перець, приготований цілком в томатному соку, виглядає привабливо і на смак відмінний. Крім того, це чудова заправка для борщу, супів, соусів і других страв.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 60

Енергетична цінність продукту

  • білки – 1,3 м;
  • жири – 3,8 м;
  • вуглеводи – 8,6 м;
  • калорійність – 73 ккал.

Інгредієнти

  • солодкий перець – 2,5 кг;
  • морква – 1 кг;
  • цибуля – 500 г;
  • часник – 100 р;
  • томатний сік – 2 л;
  • соняшникова олія – 250 мл;
  • цукор – 200 г;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • сіль – 50 р.

Процес приготування

  1. Вимийте солодкий перець, обсушіть його паперовим рушником. У кожному з них зробіть кілька проколів виделкою або зубочисткою.
  2. Викладіть одним шаром на деко і відправте в прогріту до 180 градусів духовку на півгодини. За цей час кілька разів перевертайте перці, щоб вони рівномірно підрум’янилися з усіх сторін.
  3. Перекладіть печені перці в глибоку ємність і щільно обтягніть її харчовою плівкою або пакетом. Залиште хвилин на 20. Коли перець пропарится, акуратно очистіть його від шкірки.
  4. Моркву і цибулю почистіть. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю поріжте на дрібні кубики. Прожарити на сковороді трохи олії і обсмажуйте на ньому моркву протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Викладіть моркву в іншу ємність, в ту ж сковороду влийте трохи олії і обсмажте на ньому цибулю до рум’яності.
  6. У підготовлені баночки викладіть шар перцю. Потім зверху тонкий шар обсмаженої моркви. Потім знову перець, потім овочевий фарш. Так чергуйте шари до тих пір, поки не заповните банку доверху.
  7. На основі томатного соку приготуйте підливу. Влийте в нього соняшникову олію, додайте сіль, цукор і поставте на вогонь. Як тільки сік закипить, поваріть його 5 хвилин, а потім додайте смажену цибулю. Всі разом готуйте ще 10-15 хвилин.
  8. Видавіть часник, прокип’ятіть 5 хвилин, влийте оцет і зніміть з вогню.
  9. Гарячої підливою залийте перець з морквою в банках. Накрийте кришками, закріпіть. Поставте в каструлю і залийте водою по «плечики» для стерилізації. Перед цим застеліть дно каструлі м’якою тканиною або поставте дошку, щоб від зіткнення з розпеченим металом баночки не тріснули. З моменту початку кипіння стерилізують 20 хвилин.
  10. Вийміть банки з каструлі, зніміть затискачі, загорніть кришки. Переверніть догори дном, обмотайте теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Після цього відправте заготовки на зберігання в підвал.

Порада: заготовлювати перець за таким рецептом можна не тільки цілком, але і часточками. Для цього поріжте кожен плід поздовжньо на 4-6 скибочок в залежності від розміру і обсмажте їх до рум’яності з двох сторін на соняшниковій олії.

Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

Пекучий перець в томатному соусі без оцту на зиму

Заготівля створена спеціально для любителів гострої їжі. Закатують гострий перець в томаті звичайно в невеликих кількостях, тому що аж боляче пекучий у нього смак – вистачить надовго.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність продукту

  • білки – 0,7 м;
  • жири – 2,8 м;
  • вуглеводи – 8,8 м;
  • калорійність – 61 ккал.

Інгредієнти

  • гіркий перець – 500 г;
  • томат-паста – 200 г;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • цукор – 60 г;
  • сіль – 20 г;
  • мелений коріандр – 10 г;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • вода – 700 мл

Процес приготування

  1. Переберіть гострий перець. Для цієї заготовки не має значення – він червоний або зелений. Головне, щоб всі стручки були приблизно однакового розміру. Ретельно вимийте його і обсушіть рушником. Зріжте хвостики, тільки не захоплюючи при цьому сам плід.
  2. У каструлю влийте воду, викладіть в неї томатну пасту і добре перемішайте, щоб вона розчинилася. Всипте сіль, цукор, спеції, влийте соняшникову олію і поставте майбутній маринад на вогонь. Поваріть близько 10 хвилин на повільному вогні.
  3. Після закінчення цього часу викладіть в маринад пекучий перець. Дочекайтеся, поки томат знову почне вирувати, і готуйте хвилин 15.
  4. Зніміть каструлю з плити, виловите шумівкою перці і розкладіть по банках. Краще брати тару невеликої місткості (наприклад, літрові).
  5. Залийте перці в банках томатним маринадом. Накрийте кришками і закріпіть затискачами.
  6. На дно великої каструлі укладіть м’яке рушник або дошку. Поставте на неї банки з перцем, залийте їх по «плечики» водою і поставте каструлю на плиту. Дочекайтеся закипання, зменшіть вогонь до мінімуму і стерилізують заготовки 20-30 хвилин.
  7. Після цього акуратно вийміть банки з каструлі, приберіть затискачі і закатайте кришки. Поставте консерви денцем вгору і добре укутайте, залиште на добу. Потім перенесіть банки в підвал або комору.

Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

Порада: маринад з таких перців надалі можна буде додавати в підливи і перші страви, якщо ви захочете надати їм трохи гостроти. У зимовий період це особливо актуально!

Перці, закриті на зиму в томаті, дуже прості у приготуванні. Але від цього не менш смачні. Про них можна сказати «просто і зі смаком». Ви можете імпровізувати і додавати в ці закачування улюблені спеції, завдяки яким закуски будуть отримувати нові смакові якості. Найголовніше – дотримуйтесь пропорції, покроково дотримуйтесь рецептом і стежте за тим, щоб усі інгредієнти були правильно підготовлені до консервування.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Перец в томате на зиму: рецепты маринования в соусе с морковью дольками, приготовления с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: