Помідори посолити холодним способом у каструлі: рецепт на зиму

Не у всіх є холодний льох або підвал, де можна тримати цілу бочку солінь. А стерилізація солоних помідорів дещо змінює їх смак. Любителі пікантною закуски іноді приходять в розгубленість, не знаючи, як приготувати улюблені помідори в невеликій кількості, щоб вони простояли всю зиму.

Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

Виявляється, можна посолити помідори холодним способом в каструлі! Якщо немає вільної підходящої посуду, тоді в пластиковому відрі. У такому разі соління можна буде тримати в холодильнику. Пропорції розраховані на ємність об’ємом 6 літрів, але варто враховувати, що овочів може поміститися трохи більше або менше.

Важливо: помідорів потрібно покласти в ємність стільки, щоб їх повністю покрив розсіл, інакше верхній шар швидко зіпсується.

Інгредієнти

  • Помідор 3.5 кг
  • Часник 1 голівка
  • Лист хрону 3 шт.
  • Кріп (сухий, парасольками) 5 шт.
  • Петрушка (зелень) пучок
  • Селера (листки) 5-6 гілочок
  • Лавровий Лист 5 шт
  • Сіль 6 ст. л. (без гірки)
  • Вода 2 л

На порцію

Калорії: 19.2 ккал

Білки: 0 м

Жири: 0.6 м

Вуглеводи: 4.2 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

    Знайдіть помідори середнього або маленького розміру. Обов’язкова умова: вони повинні бути твердими, але стиглими, без зелених плям і стрижня в середині. Переберіть їх, вимийте і поки відкладіть в сторону.

  • Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

    Ретельно вимийте каструлю, де будете солити помідори. Промийте під проточною водою зелень, яку будете додавати в якості приправ. Часник очистіть і наріжте на кілька частин.

  • Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

    Тепер складайте продукти шарами: часник, кріп, лаврушку і зелень, потім – томати. Так кілька разів, поки не заповніть ємність. На самий верх покладіть листя хрону.

  • Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

    Зробіть розчин води з сіллю. Акуратно (щоб відразу не спливли приправи) вилийте його в каструлю з помідорами.

  • Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

    Підберіть тарілку такого розміру, щоб вона заходила в каструлю. Але між нею і бортами повинно бути якомога менше вільного місця, інакше приправи або навіть маленькі помідори виявляться на поверхні. Накрийте соління тарілкою, зверху поставте важкий предмет (наприклад, літрову банку з водою). Замість тарілки можна використовувати дерев’яний круг або кришку.

  • Посолить помидоры холодным способом в кастрюле: рецепт на зиму

    Приблизно через 2 тижні можна пробувати помідори. Спочатку вони будуть малосольними, а потім все більш і більш гострими. Коли ви зрозумієте, що вони придбали той смак, який вам подобається, приберіть їх в холодне місце.

Порада: при бажанні помідори можна перекласти в банки і залити розсолом – в такому вигляді вони будуть займати менше місця.

На будь-якій стадії соління помідори стануть відмінною пряної закускою до ваших улюблених страв. Ось побачите, на наступний рік ви захочете заготовити таких помідор побільше!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: