Помідори в яблучному соку на зиму – рецепт в домашніх умовах з фото

Кінець літа і початок осені у багатьох асоціюються з заготовками на зиму. Великою популярністю користуються помідори, заготовлені в томаті. А що якщо законсервувати їх в яблучному соку? Повірте, така закуска вийде просто надзвичайно смачною. Причому заливку можна зробити самому в домашніх умовах або взяти звичайний магазинний продукт. А ось томати треба ретельніше підбирати. Вони повинні бути невеликі і щільні. Можна навіть взяти черрі.

Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

Рецепт помідори в яблучному соку на зиму

Інгредієнти

  • томати 1,6 кг
  • яблука 3 кг
  • сіль 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 31.09 ккал

Білки: 0.72 м

Жири: 0.3 г

Вуглеводи: 6.8 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

    Для початку необхідно підготувати тару. Для зазначеної кількості інгредієнтів знадобиться 4 літрові банки. Моєму їх з содою і стерилізуємо. Для цього в каструлю з киплячою водою закидаємо кришки. Зверху встановлюємо решітку і ставимо на неї банки шийкою вниз. Тримаємо близько чверті години.

  • Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

    Тепер займемося приготуванням маринаду. Моєму фрукти і за допомогою соковижималки робимо сік. Переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, а потім солимо. Варимо близько 7-10 хвилин на слабкому вогні. Найсмачнішим вийде маринад, зроблений саме з свіжовичавленого соку, але при відсутності в будинку потрібного приладу, можна взяти і покупної напій (2 літри), однак, варто пам’ятати, що в такому продукті багато добавок, у тому числі і цукор.

  • Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

    Поки маринад готується, моєму помідори і розкладаємо їх по банкам. Заливаємо гарячим соком. На одну літрову ємність піде приблизно 400 г томатів і 350 мл рідини.

  • Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

    Настав саме час зайнятися стерилізацією. На дно каструлі викладаємо тканину, зверху ставимо банки з томатами прикриті кришками, наливаємо воду – її рівень повинен бути там, де у банок починається звуження. Кип’ятимо все разом близько 20 хвилин (час засікаємо після того, як вода завирує).

  • Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

    Акуратно, щоб не обшпаритися, дістаємо банки, закатуємо кришки.

Завдяки стерилізації такі помідори в яблучному соку зберігаються навіть при кімнатній температурі.

Порада: зробити таку заготовку можна і без стерилізації. Але в цьому випадку перед тим, як додавати в банки маринад, залити овочі хвилин на 20 крутим окропом. Після закупорювання ємності необхідно перевернути догори дном, укутати і залишити в такому положенні як мінімум на добу.

Зелені помідори в яблучному соку на зиму

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 26

Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 34.02 кКал;
  • білки – 0.67 м;
  • жири – 0.33 г;
  • вуглеводи – 7.57 р.

Інгредієнти

  • зелені помідори – 1 кг;
  • сік яблучний – 1.8 л;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • перець чорний горошком – 10 шт.;
  • кріп – 0.5 пучка;
  • часник – 1 великий зубчик.

Покрокове приготування

  1. Спочатку займаємося тарою. Її обов’язково потрібно простерилізувати. Зробити це можна, наприклад, в духовці. Ставимо банки на деко, поруч викладаємо кришки, і відправляємо все в холодний жарову шафу. Встановлюємо близько 120-130 градусів на 20 хвилин. Перед цим не забуваємо перевірити банки на наявність дефектів (сколи, тріщини). Зіпсована тара не підійде. Для цього рецепта знадобиться 2 літрові банки.
  2. Помідори миємо й проколюємо зубочисткою в області плодоніжки, щоб уникнути потріскування шкірки і витікання соку. І в підсумку закуска вийде соковитою і красивою. Розкладаємо овочі по банкам.
  3. Дрібно подрібнюємо гілочки свіжого кропу і часник. Відправляємо їх до томатів разом з горошинками перцю.
  4. Наповнюємо банки окропом і залишаємо хвилин на 25. Потім рідину потрібно зцідити і повторити все ще раз. А вже після цього заливаємо томати солоним гарячим яблучним соком. Залишилося тільки банки закупорити і перенести їх в комору.

Порада: якщо сік, незалежно від того, домашній він або покупної, злегка кислуватий, при кип’ятінні можна додати цукру. Але це на любителя, так як багатьом подобається саме кисленький маринад.

Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

Така незвичайна закуска як помідори в яблучному соку на зиму чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами. Приємний смак стиглих томатів з літніми яблучними нотками, безсумнівно, сподобається всім любителям зимових солінь. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Помидоры в яблочном соке на зиму - рецепт в домашних условиях с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: