Помідори у власному соку: рецепт на століття в літрових банках

Помідори у власному соку заготовляли ще наші бабусі і ділилися з нами рецептами. Багатьом знайомий смак таких солінь. Ця закуска доповнить будь-яку страву, і, що саме головне – дозволить заощадити. У хід йдуть навіть овочі, що втратили товарний вигляд!

Закрутку можна використовувати для приготування соусів, супів, рагу. Цей варіант заготовки томатів завоював популярність завдяки своїм смаковим якостям і натуральним компонентам. В складі немає нічого зайвого – тільки помідори. Спробуйте приготувати закуску за нашим рецептом, і ви переконаєтеся, що для розкриття смаку томатів не потрібно ніяких добавок.

Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

Помідори у власному соку за рецептом «На століття»

Інгредієнти

  • Помідори 5 кг
  • Сіль 100 г
  • Цукор 50 г

На порцію

Калорії: 23.28 ккал

Білки: 1.07 р

Жири: 0.19 р

Вуглеводи: 4.56 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Банки помийте з содою, промийте. Закип’ятіть воду в каструлі. Покладіть зверху грати або сито. На нього ставте банки горлом донизу і стерилізують на пару 10 хвилин. Прокип’ятіть залізні кришки.

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Вимийте і розсортуйте помідори. Перестиглі та великі овочі підуть на сік. Їх потрібно приблизно 2 кг від загальної кількості. Невеликі м’ясисті томати (приблизно 3 кг) відберіть, щоб закрити банки.

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Розкладіть 3 кг овочів за літровим банкам. Укладайте їх щільніше, але залиште місце для соку.

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Залийте банки окропом і злийте його через 15 хвилин.

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Помідори, які призначаються для соку, наріжте на шматки, складіть у каструлю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Знімайте пінку по мірі її освіти і варіть масу ще 15 хвилин.

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Доведіть сік до однорідного стану будь-яким зручним способом: блендером, м’ясорубкою або протріть через сито. Додайте цукор і сіль, ретельно розмішайте.

  • Помидоры в собственном соку: рецепт на века в литровых банках

    Залийте рідиною банки, так, щоб її рівень був на 2 см нижче горлечка. Закрутіть заготовку. Переверніть і накрийте ковдрою до охолодження.

Порада: щоб зробити смак помідорів і соку цікавіше, можна додати в кожну банку гвоздику і трохи кориці.

Через 2-3 місяці помідори повністю просочаться соком, спеціями і будуть готові до вживання. Подавати їх можна як окремо, так і прямо в заливці – це виглядає дуже апетитно. Ця закуска не тільки смачна, але й корисна. Завдяки тому, що овочі піддаються мінімальній обробці, зберігаються всі необхідні речовини. Не бійтеся, якщо закатываете такі томати вперше – це перевірений рецепт на століття.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: