Повидло з яблук в домашніх умовах – як приготувати рецепт в мультиварці на зиму

Повидло — густе, однорідне варення, зварене з цукром. Його готують з ретельно перебраних фруктів і ягід. Найпопулярнішим повидлом, яке готують на зиму, вважається яблучне. Рецепт знаменитий, тому що неймовірно швидко і просто готується. Яблука містять пектин, завдяки якому приготування повидла спрощується.

Класичний спосіб приготування повидла з яблук в домашніх умовах передбачає використання яблук Антонівка, цукру і води. Однак можна поекспериментувати і зварити красиве яблучне повидло з макухи або додати в заготовку різні прянощі: корицю, гвоздику і ін. В інтернеті опубліковано безліч рецептів з фото і відео допомагають варити яблучне повидло.

Рецепт повидла з яблук

Це традиційно простий рецепт густого, солодкого і смачного повидла, яке можна зварити в домашніх умовах. Повидло, приготоване таким способом, стане відмінною солодкої закускою до чаю або соковитою, ніжною добавкою до домашньої ароматної випічки.

Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

Інгредієнти

  • кисло-солодкі яблука 1 кг
  • білий цукор 800 г
  • кип’ячена остуженная вода 1.5 л

На порцію

Калорії: 202 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 50.3 р

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Для повидла слід вибирати кисло-солодкі сорти яблук. В іншому випадку повидло вийде приторно солодким, необхідно буде зменшити кількість цукру. Яблука добре вимити під проточною водою. Очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити серцевину.

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Щоб яблучне повидло було густим і добре подрібненим бажано використовувати м’ясорубку або крупну тертку. Через ці інструменти необхідно пропустити або натерти відповідно очищені яблука.

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Отриману масу перемістити в каструлю. Залити фрукти водою. Поставити тихий вогонь. Після закипання вогонь не виключати, а залишити яблука нудитися в каструлі під кришкою приблизно на 30 хвилин. Якщо вода буде швидко випаровуватися, то можна сміливо доливати ще рідини.

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Як тільки фрукти стануть досить м’якими, можна знімати каструлю з газу. Чекаємо, поки фрукти охолонуть.

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Після повного охолодження вміст каструлі потрібно гарненько збити міксером або блендером. Повинна вийти м’яка яблучна суміш, схожа на рідке картопляне пюре.

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Каструлю з фруктовим пюре знову ставимо на маленький вогонь. Через 10-15 хвилин додати необхідну кількість цукру. Добре перемішати. Варити 1,5-2 години до повного загустіння.

  • Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

    Остудити повидло і розкласти його по стерильним баночках. Для закачування використовувати вибірку.

Після стерилізації, повидло буде довго зберігатися, можна додати в маленькі, дитячі баночки і віддавати онукам, коли вони приїжджають в гості. Правильне зберігання дозволяє збільшити термін використання повидла, з часом яскравий колір варення буде тьмяніти.

Рецепт повидла з яблук з апельсинами

Завдяки великому вмісту клітковини в яблуках, солодкі страви з них виходять низькокалорійними. На 100 грам яблук виходить всього 48 калорій. Такий десерт стане відмінним доповненням до вашого столу.

Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

Кількість порцій: 5

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

На 100 г повидла з яблук з апельсинами:

  • калорійність – 142.2 ккал;
  • білки – 0.4 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 35.2 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цукор – 0.5 кг.

Покрокове приготування

  1. Яблука вимити, очистити від шкірки. Серцевинки з насінням вирізати. Нарізати маленькими кубиками.
  2. Апельсин ретельно підготувати, вимивши під проточною водою. Розрізати апельсин навпіл. Якщо є кісточки – витягнути. Разом з шкіркою пропустити фрукт через м’ясорубку.
  3. Покласти подрібнені інгредієнти в каструлю. Всипати необхідну кількість цукру.
    Тушкувати на повільному вогні 1 годину. Якщо у вас немає плити, підійде духовка. Регулярно помішувати. Яблука повинні стати м’якими, ніжними і знайти прозорість з легким відтінком бурштинового кольору, а фруктовий сироп тягучим.
  4. Остудити, розлити повидло яблучне на зиму по банках і закатати. По закінченню процесу перенести в прохолодне місце.

Рецепт повидла з яблук з корицею

Такий десерт з яблук з корицею, виготовлений згідно технологічного процесу і вимогам, виходить дуже смачним з пікантним тонким ароматом. Випічка з яблучним повидлом з корицею стане незамінним доповненням до чаювання.

Кількість порцій: 10

Час приготування: 1 година 40 хвилин

Енергетична цінність

На 100 г повидла з яблук з корицею:

  • калорійність – 92.9 ккал;
  • білки – 0.4 г;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 22.4 р.

Інгредієнти

  • яблука – 2 кг;
  • цукор – 3 склянки;
  • кориця мелена – 2 ч. л.;
  • ускатный горіх – половина ч. л.;
  • дистильована вода – 1.5 л.

Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

Покрокове приготування

  1. Яблука вимити. Видалити все насіння. Розрізати на маленькі часточки. Скласти в каструлю і наливати воду постпенно, вказане в рецепті кількість. Поставити на вогонь.
  2. Фрукти закип’ятити, зробити вогонь тихіше і тушкувати під закритою кришкою ще 25-30 хвилин. Вимкнути вогонь. Остудити.
  3. Солодку заготівлю збити блендером або міксером так, щоб вийшло рідке фруктове пюре.
  4. Знову поставити каструлю з вмістом на невеликий вогонь. Додати корицю (невелика чайна ложка) перемішати, після цього додайте другу. Додаємо мускатний горіх, насипаємо цукор. Варимо поки повидло повністю не стане густим, приблизно 45 хвилин.
    Готовий десерт розкласти по літрових скляних банках і закатати їх на зиму.

Рецепт повидла з яблук з абрикосом

Пахуче, цукрове, фруктове варення з яблук з абрикосом – чудова солодка закуска. Зі свіжим хлібом таке повидло з яблук рецепт річний — просто смакота! Низький вміст абрикосів у варіння зробить доповнити яблука, але не зіпсує їх смак.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 177.6 ккал;
  • білки – 0.3 г;
  • жири – 0;
  • вуглеводи – 44.1.

Інгредієнти

  • яблука сорту “Білий налив” – 2 кг;
  • абрикоси – 0.5 кг;
  • цукор – 1.5 кг

Покрокове приготування

  1. Яблука беріть переспілі, очистіть їх від шкірки і кісточок. Пропустити через м’ясорубку, а краще через блендер. Повинна вийти дрібна яблучна крихта.
  2. Абрикоси вимити, вийняти кісточки. Подрібнити до стану кашки” в блендері.
    Змішати два інгредієнти в каструлі. Поставити її на вогонь. Після закипання варити 20 хвилин на маленькому вогні.
  3. Додати потрібну кількість цукру, скільки візьме.
  4. Постійно помішуючи томити на маленькому вогні зварювати ще 25-30 хвилин.
  5. Вимкнути газ. Залишити фруктову суміш остигати. Розкласти по банках, закатати райський смак.

Можна яблучне повидло годуючим мамам

Це джерело незамінних для організму вуглеводів. Цей десерт можна вживати при грудному вигодовуванні вже з перших днів життя малюка. Безумовно, не варто зловживати порціями. Однак кількома ложечками ароматного повидла в день ви можете побалувати себе. Солодке пюре наситить ваш організм вітамінами і фолієвою кислотою, допоможе позбутися від холестерину, а також виведе з організму всі шкідливі речовини.

Тому при правильному приготуванні повидла, краще це робити за чинним Гостом, воно вийде не лише нешкідливим для годуючих мам, але і дуже корисним. Будьте обережні під час годування з повидлом, так як у дитини може бути на нього алергія.

Повидло из яблок в домашних условиях - как приготовить рецепт в мультиварке на зиму

Особливості приготування яблучного повидла в мультиварці

Крім класичного рецепту приготування яблучного повидла в каструлях можна використовувати сучасні кухонні усройства. Зокрема, мультиварку, якщо її немає, використовуйте — скороварку. Для приготування цього десерту — зручний і простий у використанні прилад. Ви можете залишити повидло тушкуватися на потрібній вам температурі і займатися домашніми справами. Помішувати страва не обов’язково. Адже мультиварки захищені спеціальним покриттям.

Якщо ви варите яблучне повидло, то вам буде достатньо лише додати всі інгредієнти в чашу, задати потрібний час і температуру. Через півтори години повидло буде готове, і ви зможете вже через кілька годин спробувати ласощі. Можна приготувати і в мікрохвильовці, але доведеться використовувати багато режимів і часу витратите набагато більше, тому не радимо.

Користь і шкода яблучного варення

Яблучне повидло це не просто солодкий десерт, але і вкрай корисний. Яблучне варення і повидло стимулюють травну систему, знижують кількість холестерину. Таке ласощі багаті вітамінами групи B і вітамін С, а також клітковину, пектини і бета-каротинами.

Яблучне повидло не приносить шкоди, якщо вживати його невеликий шматочок в день. Якщо ж його їсти банками, то це може викликати підвищення глюкози в крові і ожиріння. Тому людям, які хворіють на цукровий діабет вживати його не рекомендується.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: