Рецепт компоту з сушених яблук і сухофруктів

Компот із сушених яблук дуже смачний, і при цьому багатий вітамінами і мінеральними елементами. А варити його простіше простого. Хочете навчитися швидко і правильно готувати цінний напій з сухих яблук, щоб він зберіг максимум користі? Тоді дивіться наш покроковий рецепт з фото.

Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

Порада: сушені яблука довго зберігаються в стерильних щільно закупорених скляних банках. Герметично закрити їх можна ключем для консервації.

Інгредієнти

  • яблука сухі 300 г
  • вода 2 л
  • цукор 200 г
  • гвоздика-1 шт.
  • кориця 1/2 палички
  • кислота лимонна 1-3 г

На порцію

Калорії: 160 ккал

Білки: 0.3 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 15.9 г

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

    Сухофрукти необхідно відсортувати, щоб напій потрапили тільки незіпсовані шматочки. Для отримання насиченого відвару сухі яблука промиваємо під проточною водою з допомогою друшляка, якщо не зробили це перед сушінням. Залишаємо на час, щоб стекла рідина.

  • Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

    Доводимо до кипіння воду і висипаємо в неї цукор. Перемішуємо до розчинення.

  • Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

    Викладаємо в посуд з сиропом сухі яблука. Знову доводимо до кипіння і продовжуємо варити компот на середньому вогні близько 20 хвилин, не допускаючи сильного бурління. Орієнтуватися на готовність можна за розм’якшення фруктів.

  • Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

    За 5 хв. до кінця варіння додаємо в каструлю 1 “зірочку” гвоздики і половину палички кориці, а також 1 г лимонної кислоти (на кінчику чайної ложки), щоб узвар був прісним.

  • Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

    Даємо напою настоятися хоча б півгодини, але краще – до повного охолодження. Так яблука глибше розкриють свій смак і аромат.

  • Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

    Перед подачею отриманий десерт проціджуємо, або залишаємо разом з фруктами – хто як любить.

Порада: варити компот із сушених яблук можна і без цукру, замінивши його більш натуральним і цінним продуктом – медом. На 1 літр рідини беруть 100 г меду будь-якого сорту. Щоб зберегти всі корисні речовини і мікроелементи, його додають тільки в охолоджений напій.

Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

Заготовити яблука для смачного компоту можна в домашніх умовах за допомогою духовки. Для сушіння відбираються тільки чисті плоди без ознак псування. Їх розрізають на часточки і витримують в духовці спочатку при 75 градусах, а потім при 50, періодично перевертаючи, до випаровування вологи.

Ще одним варіантом вітамінного напою є компот з яблук і сухофруктів. Якщо у вас є, наприклад, сушена груша, родзинки, курага, чорнослив – сміливо додавайте їх при варінні, смак десерту від цього стане тільки багатшими, а користь на порядок вище.

Як бачите, немає нічого складного в тому, щоб цілий рік готувати улюблений з дитинства компотик, і отримувати не лише задоволення, а й максимум необхідних організму речовин. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт компота из сушеных яблок и сухофруктов

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: